Dauphin Island, badestrande og Fort Gaines

Du må ikke snyde dig selv for en god dag ved vandet, blot fordi du ikke er i Miami eller Los Angeles. Langs den Mexicanske Golf ligger der fede sandstrande.

9 maj, 2017

Hvide sandstrande på Dauphin Island

I mit tætpakkede program i Mobile, havde jeg en eftermiddag til rådighed til egne planer. Jeg tog derfor ud til kysten og Dauphin Island.

Mobile ligger lidt inde i landet ved Mobile Bay. 45 minutter syd på, og du rammer den Mexicanske Golf. Og nogle lækre hvide sandstrande.

Mange overser mulighederne for en dag ved vandet, hvis de ikke er i Miami eller Los Angeles. Der er superlækre strande på både øst- og vestkysten og den Mexicanske Golf har nogle af de bedste strande i USA og Alabama er ingen undtagelse.

Dauphin Island er en lille ø ud for kysten, som du kan køre til.
Den har begrænset med bebyggelse (ingen store grimme hoteller) og flere public beaches (offentlig strande).

Offentlige strande i USA er ikke en selvfølge. De findes mange steder, men ofte kan du se og køre langs kysten, med lækre strande, men de kan være private.

Jeg kørte så langt mod vest jeg kunne og ankom til West End Public Beach.
Selvom termometeret sagde 24 grader, var det lidt uden for sæson, så der var ikke fyldt og det var gratis at parkerer. Der er dog begrænset med parkering på den smalle ø ved strandene, så der tages normalt nogle dollars for parkering.

Der er de nødvendige ting for at få en dag ved stranden til at fungerer – is/mad hus, brusere til at skylle sand/salt af sig og toiletter.

Stranden er hvid og primært sandbund ud i golfen. Jeg kunne ikke dy mig, så smed skoene og prøvede vandet af. Allerede varmere end du oplever ved en dansk strand i løbet af de bedste somre.

I den anden ende af Dauphin Island ligger East End Public Beach. Mange gange større og mere parkering.
I den østlige ende af øen, er også hvor du finder nogle flere oplevelser, hvis du bliver træt af, at slappe af ved vandet.

Har du planer om en dag ved vandet på Dauphin Island, kan du finde mere info om strandene her.

Historiske Fort Gaines på Dauphin Island

Da Mobile skiftede ejer for 3. gang i 1813 (England overtog efter Spanien) besluttede man sig for, at byen skulle beskyttes bedre mod angreb fra vandet.

Dauphin Island blev valgt som et godt sted, men først i 1861 stod der et fort klar.

Dauphin Island ligger ved indsejlingen til Mobile Bay. På den anden side af indsejlingen ligger Fort Morgan og der er i dag en lille bilfærge mellem de to punkter.

Det passede ikke ind i min tidsplan, så jeg så den kun sejle afsted fra Dauphin Island mod Fort Morgan.

Fort Gaines er et klassisk fort fra den tid, med meter tykke murstensmure og befæstning på toppen.
Fortet hører ikke ind under National Park Services, men drives af staten Alabama.

Det koster ikke alverden at komme ind og du kan tage en self guided tour hvor du kan gå rundt på fæstningen, udforske gamle rum og gange og der er et lille museum der fortæller om stedets historie.

I løbet af året er der flere events, hvor forskellige historiske dage højttidligholdes på fortet. Her kan du kan opleve stedet mere som et Living Museum med folk i tidstypisk tøj mm. Lidt a la Colonial Fort Condé i Mobile.

Her kan du finde mere info om åbningstider og priser på Fort Gaines.

Southern Po’Boy ved vandet på Dauphin Island

Inden jeg slap kysten, tog jeg en sen frokostpause JT’s Sunset Grill. En lille restaurant i vandkanten, hvor jeg nød en Soft Shell Po-Boy med en sweet ice tea til.

Tilpas fedme og sødme på en varm dag ved vandet.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top