Daytona International Speedway

Daytona International Speedway er imponerende med eller uden løb. En guidet tour rundt på anlægget tager dig med ind på den stejle bane.

30 april, 2017

All Access Tour på Daytona Speedway

Efter en hel dag i Universal Orlando, var det godt at få hul på roadtrippen med en dag på vejen, afbrudt af tre oplevelser. Den første var en times kørsel fra Orlando: Daytona International Speedway. Ikke for at se et NASCAR løb (det oplevede jeg i 2016 i Richmond, VA), men for at komme behind the scene og lære om banen og det store anlæg på en guidet tour.

Jeg var oppe og afsted så jeg kunne være ved Daytona International Speedway omkring kl 9.
Kl 9:30 afgik den All Access tour jeg ville med på.

Den skrånende bane på Daytona Speedway

All Access turen er 1.5 time guidet tour rundt på det imponerende Daytona Speedway motorsports stadium.
Du bliver kørt rundt til det hele og bl.a. ud på banen hvor du også får lov at komme ud og gå på de skrånende strækninger.

Det foregår ved mållinjen, hvor banen hælder 18 grader. I svingene er det 31 grader.

Victory Lane og garager på Daytona Speedway

Turen gik videre ind til Victory Lane, hvor løbets vinder fejres.
Her var der den obligatoriske photo-op som er på mange guidede ture rundt om i USA, men fotografen tog også gerne et med dit eget kamera.

Er du hardcore NASCAR fan, kan du opgraderer din løbsbillet så du får adgang til en fan zone i inderkredsen.
Her kan du se ind i de forskellige teams garager og følge med i forberedelserne til dagens kvalifikation eller løb.

Tribunen og tilskuerfaciliteter på Daytona Speedway

Sidste stop på turen rundt, var den enorme tribune.

105.000 siddepladser + en masse sponsorbokse mm. I alt kommer det op i knap 150.000 tilskuere på tribunen.
Læg dertil alle de som ser løbet fra inderkredsen, og der er mere end 200.000 gæster til et Daytona 500 løb.

De forskelligfarvede sæder er ikke et kunstnerrisk udtryk, men for forfængelighedens skyld. Er tribunen ikke fyldt, gør de farvede sæder sig bedre på TV, da de på afstand ser ud som om de er fyldt.

I området ved Toyota tribunen hang tidligere vinderbiler hang i loftet og vi fik vist et VIP område, som koster 699 dollars at komme ind i under et løb.

Daytona Speedway er en kæmpe pengemaskine. Ikke kun til racerløb, men som de senere år har udvidet brugen af faciliteterne til alskens aktiviteter – inderkredsen til fleredages festival med mere end 70.000 gæster, lokaler i tribunen til bryllupper og fødselsdage mm.

Daytona Speedway Hall of Fame

Tilbage ved besøgscenteret sættes du af ved Hall of Fame og museum.
Helt klart værd at bruge lidt tid på også. Her kan du se nærmere på motorsportens historie i Daytona og ikke mindst se en masse fede biler.

Daytona Speedway for ikke-bilinteresserede

Selvom motorsport generelt ikke er noget du interesserer dig for eller NASCAR specifikt, så er stedet et besøg værd. Størrelsen og detaljer i afvikling af events er interessant for alle. Og har du børn som har set filmen Cars, er et besøg et must.

Billetter og praktisk information

Der er flere ture at vælge imellem på forskellige tider i løbet af dagen. De varierer i pris og indhold. Jeg var på All Access turen. Det er muligt at bestille billet på forhånd, hvilket jeg vil anbefale, da der er begrænset antal pladser på hver tur.

Find mere info på Daytona Speedway hjemmeside.

Jeg synes Daytona Speedway er en bedre tour end den du kan komme på, på Indianapolis Speedway. Så har du været på den, men vil springe Daytona over, synes jeg du skal overveje det igen.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Soco Falls og Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway var et glædeligt gensyn og frokost i det fri. På vejen var der også et stop ved Soco Falls, som næsten var ufremkommelig pga. frossen sti.

Tabasco factory tour på Avery Island

Tabasco hot sauce produceres af en gammel familiedrevet virksomhed i det sydlige Louisiana. På Avery Island kan du komme på fabriksrundtur og smage de mange varianter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada