Universal Orlando forlystelsespark

Én dag i Universal Orlando er i underkanten. Der er to parker + vandland. Der er ikke kun forlystelser i parken, men også shows og anden underholdning. Planlæg og køb billet på forhånd.

29. april, 2017

Praktiske tanker om et besøg i Universal Orlando

Denne gennemgang af min dag i forlystelsesparkerne Universal Studios og Island of Adventures i Universal Orlando Resort vil lægge vægt på de praktiske ting omkring et besøg i parken, mere end være en anmeldelse af forlystelser mm.

Jeg har været i et par enkelte forlystelsesparker i USA, bl.a. Dollywood, men ingen af de helt store – indtil nu.

Da jeg skulle via Orlando på denne tur, stod valget mellem at prøve Disney eller Universal.

Jeg valgte Universal, da dens udbud på dette tidspunkt tiltalte mig mere. Disney har siden lavet en del nye ting, som gør jeg nok vil prøve dem af, næste gang jeg er i Orlando.

Jeg vidste godt, at én dag i Universal måske var i underkanten – men det var hvad jeg havde. Så jeg havde planlagt besøget i lidt flere detaljer end de fleste nok vil. Men jeg vil stærkt anbefale at sætte sig ind i, hvad det er for en størrelse (både Universal og Disney) er, for du når nok ikke det hele med kun én dag til rådighed.

Universal nye vandland (Volcano Bay) åbnede den 25. maj 2017. Det er en seperat park, og skal du både i Universals to forlystelsesparker + vandland, så skal du bruge mere end en dag.

Disney i Orlando består af fire parker og to vandland. Dem kan du ikke nå et opleve på én dag, så her skal du minimum afsætte to dage.

Transport og parkering ved Universal Orlando

Jeg boede tæt ved Universal Orlando. Der kører shuttlebusser fra de fleste hoteller, men kommer du lidt for langt væk fra parken eller bor lidt for billigt, så er du ikke omfattet af disse.
Der er dog andre muligheder for at komme til parken. Der kører almindelige busser (offentlig transport), og du kan tage en taxi/Uber/Lyft.

Du kan også tage bilen. Jeg havde et ærinde før mit besøg, så jeg tog bilen. Den kostede 20 dollars pr. dag at parkerer, så undersøg transport og overnatningsmuligheder før du beslutter dig, hvis du ikke vil betale eller skal bruge flere dage i parken og dermed betale mere.

Parkering er nemt. Jeg var der tidligt – lidt over 9 – parken åbnede kl 9 for almindelige gæster. Den åbner dog før for gæster der bor på et Universal resort hotel. Gør du det, har du ikke brug for parkering, da transport er en del af pakken.

Fra p-huset til selve forlystelsesparken er der en halvlang gåtur. Det betyder du ikke lige render ud i bilen og henter en trøje eller aflevere noget.

Adgang til Universal CityWalk

Universal Orlando er inddelt i to områder. Et der ikke kræver billet – Universal CityWalk – og selve forlystelsesparkerne
For at komme ind i Universal CityWalk skal du igennem et sikkerhedstjek a la lufthavnen.

Det kan se kaotisk ud, men gik forbavsende hurtigt og nemt – og modsat i lufthavnen, så var disse smilende og glade og kom med opløftende kommentarer. Efter sikkerhedstjekket, er du inde i Universal CityWalk.

Du skal ikke vise billet ofr at komme her ind, så hvis du bor i området, ikke vil ind i selve parken, men nyde en lille smule Universal Studio feeling – masser af mad og underholdningsmuligheder – så kan du fint tage i Universal CityWalk uden billet til selve parken.

Adgang til Universal Orlando forlystelsesparker

Fra Universal CityWalk kan du gå rundt om noget af det vand som parken er bygget på. Du kan kommer hen til den ikoniske jordklode uden billet til forlystelsesparkerne.

Skal du ind i forlystelsesparkerne, anbefaler jeg at du ordner billetten hjemmefra.
Den er nem at købe online, og du kan printe eller bruge den fra din telefon.
Adgang for én dag, med adgang til de to parker – Universal Studios og Island Adventures – kostede denne dag (29. april, 2017) 175 dollars for en voksen.

Du kan tilkøbe diverse, ex. Express, så du kan komme hurtigere gennem køen til attraktioner. Ikke altid pengene værd, som jeg vender tilbage til.
Du skal bruge din billet for at komme ind i parkerne. Jeg gik ind ved Universal Studios. Stregkoden scannes, og du registrerer dit fingeraftryk (husk nu hvilken finger du bruger).

Når du er inde i en af parkerne, skal du ikke bruge din billet mere. Du har adgang til alle shows og forlystelser når du er inde.
Du skal kun bruge din billet for at kommer ind og ud af parkerne, men da Island Adventures er adskilt fra Universal Studios, skal du vise den ved skifte.
Husk derfor, at have strøm på mobilen hele dagen, hvis du kun har din billet der.

Shows og attraktioner i Universal Orlando

Da jeg kun havde en dag, havde jeg sat mig ind i hvilke shows, forestillinger og attraktioner jeg kunne tænke mig at opleve.

Det er forskelligt hvordan de afvikles. Nogle shows kører løbende, andre er begrænset til en eller flere i løbet af dagen. Det samme med attraktioner, som kan have faste tidspunkter eller køre hele tiden.
Da jeg skulle dække to parker, havde jeg en prioriteret liste med shows mm. som havde faste tidspunkter og startede i Universal Studios. Her gik jeg først rundt og fik mig en fornemmelse for parken.

Universal Studios er rigtig godt skruet sammen. De har fanget filmstudie fornemmelsen godt, der er genkendelighed overalt og der er løbende fornyelser i større eller mindre grad.
Du kan bruge lang tid på at gå rundt og finde detaljer, og du får travlt hvis du også skal i alle butikkerne i parken.

Harry Potter og Blues Brothers i Universal Orlando

I Universal Studios var det helt klart Harry Potter området Diagon Alley som tog kegler. Det er rigtig godt lavet med tusindevis af detaljer og måden du kommer derind og ud igen, er elegant.

Jeg startede dagen med at se på et par shows i Diagon Alley. Det var lidt svært at høre dialogen og sangen en gang imellem pga. de mange mennesker, men ellers en nogenlunde oplevelse, som dog ikke rigtig havde noget med Harry Potter universet at gøre.

Jeg gik en runde inden mit næste show og kom forbi Springfield og The Simpsons. Super detaljegrad og godt udnyttet.

Jeg havde set frem til The Blues Brothers og selvom der ikke var særlig mange mennesker kl 11:30, så gav de den gas og kunne sparke en fest igang.

Hogwarts Express i Universal Orlando

Der er to måder at komme mellem Universal Studios parken og Islands of Adventure. Du kan gå ud af den ene park og gå over til den anden. Det kan være en lidt lang gåtur.

Du kan også tage forlystelsen Hogwarts Express, som afgår fra Kings Cross Station inde i Universal Studios.
Her skal du vise billet for at komme med forlystelsen, da ikke alle har adgang til begge parker.

Som med alt andet i The Wizarding World of Harry Potter – Diagon Alley, er det en gennemført forlystelse.
Der var næsten ingen kø, så kom med toget med det samme.

Du sidder i en lukket kupe i toget hvor skærme har erstattet vinduerne og du køres gennem London og det engelske landskab inden du til sidst ankommer til Hogsmeade ved Hogwarts.

Islands of Adventures i Universal Orlando

Islands of Adventures føles mere som en regulær forlystelsespark med flere forlystelser og spil. Der er flere forlystelser for børn, bl.a. Seuss Landing, så der var flere mennesker i denne del af parken.
Det betød ventetiden ved de forskellige forlystelser flere steder var på 60 minutter – det vender jeg lige tilbage til.

En af de forlystelser med knap så lang ventetid var Poseidons. Ikke rigtig en forlystelse i den forstand at du køres rundt. Stedet går du rundt i samlet flok med en guide, inde i en udgravning omkranset af effekter mens en historie fortælles. Langt fra min bedste oplevelse denne dag.

Single Rider og lange køer til forlystelser

Jeg gik tilbage til Universal Studios for at afslutte dagen med nogle forlystelser der.

Først Terminator 3D. Igen en gruppe oplevelse, som er en kombination af en kort biograffilm koblet sammen med noget live action i salen du sidder i.
3D effekterne var ikke for gode og skuespillet vinder ikke nogen oscar. Ikke en wow oplevelse.

Det var derimod både The Mummy og Transformers forlystelserne.

The Mummy er en kort, men super rutchebane tur, med tilføjede effekter.

The Transformers er også en type rutchebane-tur, kombineret med 3D. Det fungerer rigtig godt.
Begge steder var ventetiden oplyst til 35 minutter.

Det virker lidt som om, at det er et forsigtigt skøn. Min oplevelse var, at det hurtigere med at komme igennem køen end det.

Et unlimited Express kort koster 84 dollars, en light udgave 65 dollars (priser den 29. april, 2017). Det er ikke nødvendigvis givet godt ud, medmindre du kun skal køre forlystelser under hele dit besøg.
Du kan også købe express pass til restauranter mm.

Flere steder er der en Single Rider kø. Hvis du skal alene i en af forlystelserne – eller i ikke behøver sidde sammen – kan du med fordel vælge den kø. Den bruges til at fylde op i vognene og du kommer som oftest hurtigere igennem.
Selvom der stod oplyst at ventetiden var 35 minutter, stod jeg max i kø 10 minutter.

Afslutning og praktiske detaljer i Universal Orlando

Jeg sluttede dagen af med et sidste besøg i Diagon Alley og fik mig en kop Butterbeer.

Forlystelsesparkerne ved Universal i Orlando er ikke en billig oplevelse. Det bliver lidt billigere pr. dag, hvis du bruger flere dage, men for en familie løber det hurtigt op.

Et lille plaster på det dyre sår er, at du gerne må tage egne drikkevarer med ind. Dog max 2 liter (så 4×0.5 flasker). De kan fyldes rundt om i parken. Mad må du ikke medbringe. Kun snacks. Hvad det dækker over ved jeg ikke, men det må ikke være ting der kræver nedkøling.
Der er opbevaring inde i parken i form af locker rooms. Det er aflåste skabe du kan leje for et beløb. Det er også muligt at leje dem for en hel dag.

Der er kommet nyt til i Universal Orlando siden mit besøg og priserne er måske ikke de samme. Tjek derfor selv op på alt det praktiske og priser på Universals egen hejjem side her.

Oplevelser i Florida

Florida er mere end sol og strand, men det skader ikke at vejret generelt er godt året rundt i The Sunshine State.

Florida har historie (bl.a. den ældste by i USA), storbyoplevelser (Miami), unikt dyreliv (alligatorer) og natur samt de største forlystelsesparker (Disney og Universal). Der er en afslappet stemning de fleste steder i staten, men ingen mere afslappet end i Key West - det sydligste stop i Florida.

Her kan du finde alle de oplevelser i Florida jeg har nydt på mine roadtrips.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Ground Zero Blues Club

Ground Zero Blues Club levede op til sit rygte. Den leverede både god mad og musik samt overnatning lige ovenpå baren.

Historisk overnatning i Charleston

Første aften i Charleston bød på historisk overnatning, lækre cocktails, fine dining og en af de gode serviceoplevelser mange får med hjem fra en roadtrip.

New Orleans er en festlig by

New Orleans er meget mere end Bourbon Street. Brug tid i nogle af de mindre kendte områder for at få en mere ægte NOLA oplevelse med hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada