USS Alabama – Krigsskib fra 2. Verdenskrig

USS Alabama er ikke kun et krigsskib fra Anden Verdenskrig, du kan gå på opdagelse i. Det har også været kulisse i en stor Hollywood action film.

9 maj, 2017

Reklame*

USS Alabama Battleship Memorial Park

10 minutters kørsel fra downtown Mobile, ligger USS Alabama. Et 210 meter langt krigsskib, der gjorde tjeneste i Anden Verdenskrig.

USS Alabama ligger som en del af Battleship Memorial Park, og indeholder andet end kun krigsskibet.

Det koster 4 dollars at parkerer (pris juli 2020), og for den entré får du adgang til Memorial Park. Her er der mindeområder for faldne fra forskellige krige samt noget krigsmateriel og et par fly du kan se nærmere på.

Krigsskib, kanoner og livet ombord USS Alabama

For 15 dollars (pris juli 2020) kan du komme “indenfor hegnet” og se næremere på USS Alabama, men også et flymuseum og ikke mindst en ubåd.

USS Alabama er imponerende med sine 210 meter og uden anden bebyggelse i området, stikker det op og ikke mindst ud i landskabet.

Når du har betalt entré har du adgang til tre forskellige self guided tours på skibet. Du skal ikke vælge, så har du tiden er der to timers udforskning på skibet alene til de tre ture. Turene er markeret med farve og nummer på skibet og du læser forklaringer på guide du får ved indgangen.

Der er meget at udforske, og er du ikke klaustrofobisk, kan du også kravle ind i kanonerne og andre steder på skibet og se hvordan forholdene var ombord på et krigsskib under anden verdenskrig.

USS Alabama forlod aktiv tjeneste i 1947 og blev museumsskib i Mobile i 1965. Skibet er et National Historic Landmark siden 1985.

Hollywood og USS Alabama

Når du udforsker skibet og kigger nærmere på nogle af udstillingerne ombord, vil du se en montre med en filmplakat. Det er fordi, USS Alabama var hvor dele af filmen ‘Under Siege’ (Kapring på åbent hav), med Steven Seagal og Tommy Lee Jones, blev optaget. I filmen hed skibet USS Missouri.
Flere andre film har også benyttet USS Alabama som kulisse.

Flymuseum ved USS Alabama

Besøger du USS Alabama Memorial Park, så snydes du ikke for fly.
Der er parkeret et par ude foran, men inde i en stor hal er der indrettet et lille flymuseum med 25 forskellige fly og helikoptere. Bl.a. en SR-71 Blackbird.

USS Drum – ubåd fra Anden Verdenskrig

Den sidste overbevisning du måske skal bruge for at besøge stedet, er muligheden for at komme ombord på en ubåd.

USS Drum er udstillet og kan kravles igennem fra ende til anden. Det er en 95 meter lang ubåd fra Anden Verdenskrig. Kravle er lidt en overdrivelse. Du kan godt stå oprejst i den, men det er trange kår, og for at komme igennem den, skal du igennem nogle små døre som nok kan være en udfordring for nogle.

Mekanikken ombord fylder en del, så det er svært at forestille sig at 75 sømænd og 8 officerer kunne leve sammen i den i længere tid.

Besøg USS Alabama krigsskib, flymuseum og ubåd

Det er muligt at besøge flere museumskrigsskibe rundt om i USA. Bl.a. flere hangarskibe (ex. USS Midway) men også krigsskibe. Selvom du måske har besøgt et hangarskib, så er USS Alabama et besøg værd. Det er et helt anden type skib og forholdene ombord er anderledes. De store kanoner og bevæbningen alene, er en unik oplevelse at komme så tæt på.
Her kan du finde info om åbningstider og priser, til dit besøg på USS Alabama.

*Denne oplevelse fik jeg som en del af en konference jeg deltog på i Alabama.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Guidet bustur i Miami

En hel dag til lands og til vands fik mig rundt til Cocnut Grove, Coral Gables, The Biltmore Hotel, Little Havana og Bayside Park.

Solnedgang på Mallory Square i Key West

Gøgl, fakler og et-hjulede cykler er altsammen en del af de daglige festligheder der foregår på Mallory Square. Hver dag, året rundt, fejres solnedgangen i Key West på Mallory Square.

1. januar i Key West, Florida

Tømmermændene 1. Januar var til at have med at gøre, så der blevt kørt i historisk cocnh train, spist pulled pork, set på præsident bolig og sluttet af med mere hangover food.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada