USS Alabama – Krigsskib fra 2. Verdenskrig

USS Alabama er ikke kun et krigsskib fra Anden Verdenskrig, du kan gå på opdagelse i. Det har også været kulisse i en stor Hollywood action film.

9 maj, 2017

Reklame*

USS Alabama Battleship Memorial Park

10 minutters kørsel fra downtown Mobile, ligger USS Alabama. Et 210 meter langt krigsskib, der gjorde tjeneste i Anden Verdenskrig.

USS Alabama ligger som en del af Battleship Memorial Park, og indeholder andet end kun krigsskibet.

Det koster 4 dollars at parkerer (pris juli 2020), og for den entré får du adgang til Memorial Park. Her er der mindeområder for faldne fra forskellige krige samt noget krigsmateriel og et par fly du kan se nærmere på.

Krigsskib, kanoner og livet ombord USS Alabama

For 15 dollars (pris juli 2020) kan du komme “indenfor hegnet” og se næremere på USS Alabama, men også et flymuseum og ikke mindst en ubåd.

USS Alabama er imponerende med sine 210 meter og uden anden bebyggelse i området, stikker det op og ikke mindst ud i landskabet.

Når du har betalt entré har du adgang til tre forskellige self guided tours på skibet. Du skal ikke vælge, så har du tiden er der to timers udforskning på skibet alene til de tre ture. Turene er markeret med farve og nummer på skibet og du læser forklaringer på guide du får ved indgangen.

Der er meget at udforske, og er du ikke klaustrofobisk, kan du også kravle ind i kanonerne og andre steder på skibet og se hvordan forholdene var ombord på et krigsskib under anden verdenskrig.

USS Alabama forlod aktiv tjeneste i 1947 og blev museumsskib i Mobile i 1965. Skibet er et National Historic Landmark siden 1985.

Hollywood og USS Alabama

Når du udforsker skibet og kigger nærmere på nogle af udstillingerne ombord, vil du se en montre med en filmplakat. Det er fordi, USS Alabama var hvor dele af filmen ‘Under Siege’, med Steven Seagal og Tommy Lee Jones, blev optaget. I filmen hed skibet USS Missouri.
Flere andre film har også benyttet USS Alabama som kulisse.

Flymuseum ved USS Alabama

Besøger du USS Alabama Memorial Park, så snydes du ikke for fly.
Der er parkeret et par ude foran, men inde i en stor hal er der indrettet et lille flymuseum med 25 forskellige fly og helikoptere. Bl.a. en SR-71 Blackbird.

USS Drum – ubåd fra Anden Verdenskrig

Den sidste overbevisning du måske skal bruge for at besøge stedet, er muligheden for at komme ombord på en ubåd.

USS Drum er udstillet og kan kravles igennem fra ende til anden. Det er en 95 meter lang ubåd fra Anden Verdenskrig. Kravle er lidt en overdrivelse. Du kan godt stå oprejst i den, men det er trange kår, og for at komme igennem den, skal du igennem nogle små døre som nok kan være en udfordring for nogle.

Mekanikken ombord fylder en del, så det er svært at forestille sig at 75 sømænd og 8 officerer kunne leve sammen i den i længere tid.

Besøg USS Alabama krigsskib, flymuseum og ubåd

Det er muligt at besøge flere museumskrigsskibe rundt om i USA. Bl.a. flere hangarskibe (ex. USS Midway) men også krigsskibe. Selvom du måske har besøgt et hangarskib, så er USS Alabama et besøg værd. Det er et helt anden type skib og forholdene ombord er anderledes. De store kanoner og bevæbningen alene, er en unik oplevelse at komme så tæt på.
Her kan du finde info om åbningstider og priser, til dit besøg på USS Alabama.

*Denne oplevelse fik jeg som en del af en konference jeg deltog på i Alabama.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top