Strande langs Alabama og Floridas Golfkyst

Gode badestrande i USA ligger ikke kun i Miami og Los Angeles. Der er mange gode oplevelser ved vandet rundt om i USA, specielt ved den Mexicanske Golf.

10 maj, 2017

Lækre strande langs den Mexicanske Golf

Efter nogle gode dage i Mobile, AL var det tid at vende min lejebil tilbage mod Florida og Orlando.

Jeg havde flere oplevelser planlagt inden hjemturen fra Orlando, men først skulle jeg til Florida fra Alabama.

I denne beskrivelse kigger jeg nærmere på de super oplevelser du kan få ved vandet og stranden, selvom du ikke er i Miami eller Los Angeles. Kysterne rundt langs den Mexicanske Gulf har nogle superfine strande.

Texas har en masse fra grænsen til Mexico og op til Louisiana, bl.a. Corpus Christi og Galveston tæt ved Houston.

Louisiana har en meget uregulær kyststrækning, men der er gode strande at finde, det samme med Mississippi.

Alabama har en kort kyststrækning ud til den Meksikanske Golf, med Dauphin Island, Gulf Shores og Orange Beach som de primære strande. Lidt, men godt.

Min køretur denne dag gik primært langs kysten fra Alabama og så langt ind i Florida jeg skulle.

Få, men gode strande i Alabama

Turen tog mig først fra Mobile og ned til kysten ved Orange Beach. Jeg kørte efter Public Beaches.

I USA er det normalt med private kyststrækninger og strande. Enten tilhører en strand en privat bolig eller et hotel/resort. Der er også andre varianter som jeg nævner lidt længere ende.
Public Beaches kan alle benytte. De kommer i mange størrelser og har varierende mængder af tillægsydelser (toiletter, ishuse mm.).
Men de er gratis at benytte – dog kan det være du skal betale for parkering nogle af stederne.

Betalingsveje ud til kysten

Fra Orange Beach holdt jeg kysten på højre hånd og kørte øst på mod Florida.
Ikke en særlig lang tur, da grænsen til Florida ligger lige øst for Orange Beach og Pensacola kommer kort efter.

Mange af de gode strande ligger på de yderste øer som du krydser broer for at komme ud til. Disse kan koste penge at benytte og i Alabama skal du betale for at køre ud til Orange Beach og det samme i Florida for at komme ud til Pensacola Beach.

I Florida kan du benytte SunPass til at betale med. Læs mere her om betalingsveje i Florida.
Jeg gjorde ikke stop i Pensacola men fortsatte øst på langs kysten og Gulf Island National Seashore.

Betalingsstrande lang den Mexicanske Golf

Det er et beskyttet naturområde drevet af National Park Services.
Her ligger også en strand som er public, men den er ikke gratis at benytte. Når du har betalt har du også adgang til overdækkede picnic områder og toiletter mm.

Jeg fortsatte og gjorde kun stop ved public beaches. På flere af billederne kan du skimte lejligheder og hotellerne der tårner sig op, men ved public beaches er der enten ikke bebyggelse eller kun sparsomt.

Private militærstrande

Ved Destin var der en ny type strand – en militær strand.
Den ligner en public beach, men et skilt ved indgangen forklarer at kun personer med militært ID, eller civilt ansatte på militærbasen (Eglin Airforce Base ligger tæt ved) har adgang.

Da jeg krydsede en bro efter Panama City, ville jeg gøre stop ved en lille park ved vandet, men her var det igen kun personale fra Tyndall Airforce Base og militær personel som kunne benytte den.
Tyndall AFB er stor, så i 24 km kørte jeg gennem et skovområde uden adgang på begge sider.

Shrimp & Grits i vandkanten

Jeg kom ud ved Mexico Beach og havde fundet Toucans i vandkanten hvor jeg nuppede en frokost på første parket.

Pga. af Tyndall AFB kom der også jævnligt en eller flere fly lavt henover vandet.

Ny tidszone og en mistet oplevelse

Mit sidste stop ved kysten var St. George Island Lighthouse.
Her krydsede jeg fra tidszonen Central og ind i Eastern og mistede en time. Det betød jeg ikke nåede op i fyrtårnet eller ind i det lille museum, men det var total idyl.

Overnatning blandt fastfoodkæder i Perry

Kort efter St. George Island følger vejen ikke længere kysten og i en time så jeg kun skov på begge sider indtil jeg nåede mit mål for natten, byen Perry. Her forsvand idylen og den klassiske modtagelse af fastfoodkæder stod klar ved bygrænsen.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top