Country Music Hall of Fame i Nashville

Jeg havde kun en nat i Nashville, så jeg skule begrænse mine tømmermænd en smule, for at få noget ud af dagen derpå.

31. matrs, 2012

Country Music Hall of Fame and Museum

Jeg valgte at bruge formiddagen på en oplevelse jeg havde fået før, nemlig Country Music Hall of Fame.
Det meste var som jeg huskede det, men noget af udstillingen ændres periodisk, så der var nye input at få.


Selvom country Music ikke står øverst på din iPod playliste, så kan det godt være et besøg værd. Museet er nemt overskueligt på tre etager og starter tilbage i tiden hvor country blev født og langsomt tilføjes personligheder som de fleste kender til. Personer som Johny Cash, Elvis, Dolly Parton, Taylor Swift, Shania Twain m.fl.
Fokus er mest på country, men nogle af de ting man får at vide har haft lige så stor indflydelse på andre musikgenre og så er der i nyere tid flere kunstnere som favner flere genre og fanskare.Der er tre ting til oplevelsen på Country Music Hall of Fame and Museum.
Først of fremmest museet, dernæst Hall of Fame.

Hall of Fame

Konceptet Hall of Fame er meget udbredt i USA og man finder et for rigtig mange ting. Har selv været i Rock´n´roll Hall of Fame i Cleveland, OH, men det begrænser sig ikke til musik. Det er også mange for sport. Besøgte Golf Hall of Fame i Florida for nogle år tilbage.

Det i Country Music Hall of Fame er for, ta-daa, countrymusik artister. Der indlemmes kun en lille håndfuld hvert år, så der er ikke supermange på væggene.
2012 anderkendelserne er lige offentliggjort så der hang endnu ingen tavle for dem. Blandt 2012 er Garth Brooks.

Den tredje oplevelse besøget byder på er muligheden for en rundtur i det berømte Studio B hos RCA Victor.

RCA Victor studio B tour

En af de ting som helt klart gør Country Music Hall of Fame et besøg værd, er muligheden for at komme på rundtur i RCA Victor Studio B. Sammen med Sun Studio i Memphis (kommer der et indlæg om senere) er det et af de mest historiske studier i verden, og guiderne er fænomenale.
Man køres fra Country Music Hall of Fame til Music Row (hvor alle de store i branchen er repræsenteret – musikkens Hollywood).
Men får lidt insights og sladder fra branchen og så får man den ultimative tur af Studio B.

Vores guide fortalte om alt fra opførelse til nu og han havde en utrolig viden om rigtig mange kunstnere.

Vi startede i et af de mindre studier hvor der hang billeder af nogle af de helt store rundt om på væggene. Havde man et spørgsmål eller ville høre noget af deres musik, trykkede han på en knap og startede på en lang tale om finurligheder med kunstnerne i studiet mm. Super informativt.

Inden vi gik ind i det world famous studie B, havde guiden fundet en i gruppen som spillede klaver. Inde i det legendariske studie, hvor alle de store har indspillet, fortalte guiden specielt om Elvis og hvordan han havde indspillet et nummer i mørke. Han spillede det og fortalte undervejs hvad der var gået galt. Dengang var det ikke unormalt at man optog alle musikere på samme tid og i et take. Gik noget galt kunne man måske redde det ved at splejse sangen, men ellers måtte man starte forfra.

Tourgæst på klaver i Studio B

Til slut i rundvisningen blev Bonnie introduceret. Hun var en af gæsterne på turen som tilfældigvis spillede klaver og hun tog nu plads ved flygelet midt i studiet og spillede for alle os andre. For at være helt ærligt, så troede jeg det ville være en simpel sang hun ville spille eller i bedste valg noget klassisk, men til en glædelig overraskelse for os alle kunne hun en rythem & blues som hun gav den gas på. Må indrømme jeg fik gådehud af at stå i den historiske studie og høre en sang spillet på det samme flygel som Elvis, Cash, Jerry Lee Lewis m.fl. havde spillet på og hun fik en oplevelse for livet.

Giftshop i Country Music Hall of Fame

Kombinationen med Country Music Hall of Fame og Studio Touren er oplagt mulighed for at få et unikt indblik i musikbranchen på disse kanter. Det er ikke som andre steder og så alligevel meget af det samme.
Møder man op ved museet kl 09:00 og tager turen til RCA kl 10:30 eller 11, så er der god tid til at opleve museet.
Når du er færdig med studio Touren så er det tid til gift shoppen. Her kan du få fyldt diskoteket med en masse countrymusik og skulle du køre rundt i en gammel spand uden CD afspiller, så er der også råd for det.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top