Country Music Hall of Fame i Nashville

Country Music Hall of Fame i Nashville er et musik museum for alle musikinteresserede. Ikke kun countrymusik.

31. matrs, 2012

Country Music Hall of Fame and Museum

Jeg valgte at bruge formiddagen på en oplevelse jeg havde fået før, nemlig Country Music Hall of Fame.
Det meste var som jeg huskede det, men noget af udstillingen ændres periodisk, så der var nye input at få.

Selvom country Music ikke står øverst på din iPod playliste, så kan det godt være et besøg værd. Museet er nemt overskueligt på tre etager og starter tilbage i tiden hvor country blev født og langsomt tilføjes personligheder som de fleste kender til. Personer som Johny Cash, Elvis, Dolly Parton, Taylor Swift, Shania Twain m.fl.
Fokus er mest på country, men nogle af de ting man får at vide har haft lige så stor indflydelse på andre musikgenre og så er der i nyere tid flere kunstnere som favner flere genre og fanskare.Der er tre ting til oplevelsen på Country Music Hall of Fame and Museum.
Først of fremmest museet, dernæst Hall of Fame.

Hall of Fame

Konceptet Hall of Fame er meget udbredt i USA og man finder et for rigtig mange ting. Har selv været i Rock´n´roll Hall of Fame i Cleveland, OH, men det begrænser sig ikke til musik. Det er også mange for sport. Besøgte Golf Hall of Fame i Florida for nogle år tilbage.

Det i Country Music Hall of Fame er for, ta-daa, countrymusik artister. Der indlemmes kun en lille håndfuld hvert år, så der er ikke supermange på væggene.
2012 anderkendelserne er lige offentliggjort så der hang endnu ingen tavle for dem. Blandt 2012 er Garth Brooks.

Den tredje oplevelse besøget byder på er muligheden for en rundtur i det berømte Studio B hos RCA Victor.

RCA Victor studio B tour

En af de ting som helt klart gør Country Music Hall of Fame et besøg værd, er muligheden for at komme på rundtur i RCA Victor Studio B. Sammen med Sun Studio i Memphis (kommer der et indlæg om senere) er det et af de mest historiske studier i verden, og guiderne er fænomenale.
Man køres fra Country Music Hall of Fame til Music Row (hvor alle de store i branchen er repræsenteret – musikkens Hollywood).
Men får lidt insights og sladder fra branchen og så får man den ultimative tur af Studio B.

Vores guide fortalte om alt fra opførelse til nu og han havde en utrolig viden om rigtig mange kunstnere.

Vi startede i et af de mindre studier hvor der hang billeder af nogle af de helt store rundt om på væggene. Havde man et spørgsmål eller ville høre noget af deres musik, trykkede han på en knap og startede på en lang tale om finurligheder med kunstnerne i studiet mm. Super informativt.

Inden vi gik ind i det world famous studie B, havde guiden fundet en i gruppen som spillede klaver. Inde i det legendariske studie, hvor alle de store har indspillet, fortalte guiden specielt om Elvis og hvordan han havde indspillet et nummer i mørke. Han spillede det og fortalte undervejs hvad der var gået galt. Dengang var det ikke unormalt at man optog alle musikere på samme tid og i et take. Gik noget galt kunne man måske redde det ved at splejse sangen, men ellers måtte man starte forfra.

Tourgæst på klaver i Studio B

Til slut i rundvisningen blev Bonnie introduceret. Hun var en af gæsterne på turen som tilfældigvis spillede klaver og hun tog nu plads ved flygelet midt i studiet og spillede for alle os andre. For at være helt ærligt, så troede jeg det ville være en simpel sang hun ville spille eller i bedste valg noget klassisk, men til en glædelig overraskelse for os alle kunne hun en rythem & blues som hun gav den gas på. Må indrømme jeg fik gådehud af at stå i den historiske studie og høre en sang spillet på det samme flygel som Elvis, Cash, Jerry Lee Lewis m.fl. havde spillet på og hun fik en oplevelse for livet.

Giftshop i Country Music Hall of Fame

Kombinationen med Country Music Hall of Fame og Studio Touren er oplagt mulighed for at få et unikt indblik i musikbranchen på disse kanter. Det er ikke som andre steder og så alligevel meget af det samme.
Møder man op ved museet kl 09:00 og tager turen til RCA kl 10:30 eller 11, så er der god tid til at opleve museet.
Når du er færdig med studio Touren så er det tid til gift shoppen. Her kan du få fyldt diskoteket med en masse countrymusik og skulle du køre rundt i en gammel spand uden CD afspiller, så er der også råd for det.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gatlinburg og Moonshine

Moonshine er på listen hos de fleste der besøger Gatlinburg. En tasting af flere varianter er billig og hurtig og kan give et lille buzz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada