Gensyn med Alabama, kløfter og vandfald

Ruten på tværs af Alabama bød på flere vandfald: Noccalula Falls, Little River Canyon og Cloudland Canyon State Park.

27. marts, 2018

Gensyn med naturen i Alabama

Fra Tupelo i Mississippi, kørte jeg på tværs af Alabama til Chattanooga i Tennessee. Ruten gik mest muligt af de små veje.

Det meste af dages rute gik gennem den nordlige del af staten Alabama. Derfra videre til en kort strækning i Georgia inden den sluttede i byen Chattanooga i Tennessee.

Jeg tilbragte en del dage i Alabama på en roadtrip i 2017, så det var et gensyn med gamle minder og lidt nye her og der.

Den nordlige del af Alabama gemmer på flere overraskende naturoplevelser

Natural Bridge – Største stenbue øst for Rocky Mountains

Efter en times kørsel stoppede jeg ved Natural Bridge. Det er både en by og en seværdighed. Jeg var der for seværdigheden.

I en lille privat del af en skov, er det muligt at komme ind og se en Natural Bridge.

En Natural Bridge, er en bro opstået i naturen. Klipper der er slidt og eroderet gennem tusindevis af år og nu danner en bue. En stenbue, som i Arches National Park.

Denne stenbue i Alabama er den største øst for Rocky Mountains.

I den lille park er der to seværdigheder for ens pris. Den anden er Indian Head.

Det er en klippe som, med lidt god vilje, ligner et ansigt. Hvor indianer delen kommer fra fandt jeg ikke ud af.
Den naturlig bro er lidt mere imponerende.

Du kan komme helt tæt på og under den, og en lille gåtur i skoven bringer dig forbi de forskellige seværdigheder.

Det kostede 3,5 dollars at komme ind.

Noccalula Falls i Alabama

Mit næste stop var Noccalula Falls og et gensyn fra mit sidste besøg i Alabama.

Du kan udforske området via hikes i området ved vandfladet og endda komme ned i floddalen og ind bag vandfaldet. Desværre havde jeg ikke tid denne gang – og havde heller ikke tid ved mit sidste besøg, så har en undskyldning for et tredje besøg.

Vandfald ved Little River Canyon

Ude af byen igen blødte landskabet op med længere mellem gårdene og alt i alt en god køretur.

Alabama er ikke kendt for at være specielt kuperet, men i det nordvestlige hjørne overrasker Little River Canyon. Der er dybe kig til floden nedenfor og diverse vandfald langs strækningen.

Jeg kørte samme strækning fra den modsatte retning i 2017. Det er en kort tur ad en snoet vej, hvor der gemmer sig nogle overraskende views undervejs.

Der er også et enkelt stop på selve vejen. Her deler et stort klippestykke vejbanen op i to. Da sigtbarheden ikke er den bedste, skal du være opmærksom på parkerede biler, og personer på vejbanen når du kommer her til.

I den nordlige ende af Little River Canyon ligger Little River Falls. Et stort vandfald du kan komme tæt på.

Little River Canyon var ikke mit sidste vandfald denne dag, men det næste skulle jeg arbejde en del mere for at opleve.

Cloudland Canyon State Park og Hemlock Falls

I det nordvestlige hjørne af staten Georgia ligger Cloaudland Canyon State Park. Dens trækplaster er dybe kløfter og vandfald.

Jeg havde også kig på Cloudland Canyon da jeg var besøgte det nordvestlige hjørne af Georgia i 2017. Dengang blev der dog kun tid til Amicalola Falls.

Der var ikke så travlt ved Cloudland Canyon, så der var ingen bemandning. Det betød at man selv skulle sørge for betaling for entré.

Denne praksis er ikke unormal. Ofte oplever du det uden for sæson, men også helt små steder kan have denne praksis. Jeg har bl.a. oplevet det ved Closed Canyon i Texas. Et område der får meget få besøgende pr. dag.

Efter jeg havde parkeret tog jeg bestik af situationen.
Jeg kunne høre vandfaldet men ikke se det. På kortet kunne jeg se hvor jeg skulle gå hen og på skiltet stod der, det var en strenous hike (anstrengende) som man skulle afsætte 1,5 time til.

Jeg begav mig ned via stien. Den var ok fremkommelig, men vil anbefale gode sko hvis du kaster dig ud i det, da den er lidt ujævn flere steder.

Turen ned er ikke så svær. Der er nogle hundrede trappetrin og nogle skovstier. Turen tilbage op derimod, den giver sved på panden.

Det var Hemlock Falls jeg gik efter. Et 27 meter højt vandfald, du kan hike dig ned til og se fra en lille platform ved foden af faldet.

Der er flere hikes i området, men på nær overlook trail, som går langs kanten af Cloudland Canyon, så går de ned/op og kræver en del tid.
Turen ned til Hemlock Falls og op igen kan de fleste nok klare på 45-60 minutter.

Chattanooga

Dagen sluttede i Chattanooga i Tennessee. Fra Cloudland Canyon State Park er der kun en kort strækning ind til byen Chattanooga. En by jeg har været igennem flere gange på vej til Nashville, men aldrig gjort stop i selve byen. Denne dag havde jeg en overnatning i byen og gik på oplevelse.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor på tværs af Alabama, via Georgia op til Chattanooga i Tennessee.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Daytona International Speedway

Daytona International Speedway er imponerende med eller uden løb. En guidet tour rundt på anlægget tager dig med ind på den stejle bane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada