Little River Canyon i Alabama

Little River Canyon er must-see natur I det nordlige Alabama. Jeg fik det oplevet på en tur fra Huntsville til Mobile, AL.

7 maj, 2017

En omvej fra Huntsville til Mobile, AL

Efter nogle dage i Huntsville, havde jeg planlagt 3 overnatninger i Mobile, Alabama. Det var en arrangeret tur med tre andre + arrangør, som jeg skulle mødes med om aftenen på en restaurant i Mobile. Der ventede derfor en tur på knap 600 km fra Huntsville ned til Mobile ved den mexicanske golf.

Jeg kørte dog ikke den mest direkte vej derned, da jeg havde fundet en naturoplevelse jeg ikke kunne ignorere: Little River Canyon.

Alabama kan synes flad og kedelig, men nord for Birmingham er der bakker og dramatisk natur flere steder. Bl.a. vandfald, som ex. Noccalula Falls.

Little River Canyon National Preserve

Da jeg besøgte Noccalula Falls et par dage tidligere havde jeg desværre ikke tiden til at se nærmere på området. Jeg tog derfor revanche denne dag ved at køre fra Huntsville tidligt, for at have tid til lidt af en omvej på min tur ned til Mobile.

Denne dag havde jeg kun tid til at se Little River Canyon som de fleste gør, nemlig langs kanten og ved det store vandfald.

Min tur startede i den nordlige ende ved Little River Canyon Falls Park. Her kan du komme nogenlunde tæt på det store vandfald og opleve det oppe fra landevejen eller nede i vandkanten.

Little River Canyon Rim Parkway er en snørklet vej der bugter sig langs kanten. På den er der flere stop hvor du kan komme helt ud til kanten af Little River Canyon og nyde en udsigt du ikke finder andre steder i Alabama. Der er også flere mindre vandfald du enten kan se eller hike til.

Den smalle, snørklede vej har en enkelt strækning hvor du skal være ekstra opmærksom. En stor klippe har fået lov at blive stående, så vejen deler sig i to. Det er et yndet stop, men der er ikke rigtig plads til de mange biler der holder ind. Så pas på – og ikke mindst fodgængere der er steget ud for at tage billeder.

Turen ned til Mobile, AL

Fordi jeg havde en aftale i Mobile, var jeg nødt til at forlade de skønne snoede landeveje og køre resten af turen på interstates.

Syd for Birmingham holdt jeg en kort frokostpause på Heaton Pecan Farm. Et skønt ikke-kæde-sted med masser af krims-krams til turisterne. Den store tekst på taget snød lidt, da der ikke var helt så meget pecan at købe sig fattig i. Ikke som Peach Park et par dage før et andet sted i Alabama.

Mobile, Alabama

Med en lille omvej på knap 100 km ud forbi Little River Canyon, havde jeg tilbagelagt knap 700 km denne dag på turen fra Huntsville ned til Mobile.
Kort før Mobile fra nord, krydser du et stort vådområde. Her synes lav-broen du kører på at fortsætte for evigt, hvilket gør en egentlig bro endnu mere imponerende i landskabet.

Mobile, AL er en mindre by med knap 200.000 indbyggere. Det har dog ikke mindsket byens trang til at se større ud. De høje huse kan ses på lang afstand men Mobile er ikke en kedelig omgang stål og glas. Dens historie går tilbage til 1702 og de næste par dage gik bl.a. med at lære mere om byens historie.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top