Amicalola Falls State Park

Amicalola Falls ligger lidt nord for Atlanta, hvor Smoky Mountains begynder. Et vandfald på 222 meter du kan hike til toppen af.

27. dec, 2017

Idyllisk køretur ud til Amicalola Falls

Jeg var kørt op til byen Ellijay, Georgia efter ankomst i Atlanta. Den ligger ved indgangen til den sydlige del af Smoky Mountains, som skulle være min legeplads denne dag.

Udover den gode udsigt fra mit motel (Best Western) har Ellijay ikke det vilde at byde på. Men 30 minutter væk (dog i den forkerte retning for dagens andre planer) ligger Amicalola Falls State Park.

På trods af lidt frem og tilbage, valgte jeg at starte dagen ved Amicalola Falls State Park.
En lille park, med et stort vandfald (222 meter højt).

Jeg var nået langt nok vær fra Atlanta til at der ikke længere var megen trafik – og sådan blev det ved hele dagen.

Turen fra Ellijay ud til Amicalola Falls State Park går ad en bugtende vej gennem et landskab, der flere steder gør sig lige så godt på denne årstid som om sommeren.

Indgang og turen op til Amicalola Falls

Flere State Parks skal du betale for at besøge og priserne varierer. Denne dag var der ingen betjening, så du skulle selv ordne det med en kuvert og en hænger til bakspejlet.

Der er også mulighed for at hike i området – i så fald skal man registrere sig på besøgscenteret.
Jeg var kun interesseret i vandfaldet denne morgen, så kørte op til den nedre parkeringsplads for at gå her fra.

Det er også muligt at køre til toppen af vandfaldet, og gå ned.

Gåturen op til toppen af vandfaldet kan gøres på 20-30 minutter. Den er stejl flere steder og et stykke oppe skifter stien til trapper.

Der var kun en grad varmt denne morgen, så det kolde vejr udlignede anstrengelserne. På en klassisk Georgia sommerdag, vil turen op uden tvivl få sveden frem. Turen op til den øverste udsigtsplatform er det hele værd.

Besøg Amicalola Falls

Det er altid en god idé at tjekke op på åbningstider mm. inden du besøger en park – national eller state. Nogle af de helt små parker kan være lukket eller have begrænsede åbningstider uden for sæson. Her kan du finde mere info om Amicalola Falls State Park.

Georgia har også æbler – ikke kun ferskner

På køreturen videre, gjorde jeg stop ved en af de mange Orchards der ligger i området.
Kunne godt mærke det var lidt uden for sæson. Ingen mennesker og ikke så mange varer på hylderne.

Georgia er ellers kendt for deres ferskner (The Peach State) men i dette område er det æbler der dominerer.

Denne type roadside butikker (og i nogle tilfælde meget store, med restaurant, legeområder og farm tours mm.) finder du rundt om i USA. Ofte med fokus på områdets hovedafgrøde, men ellers med en masse gode lokale varer på hylderne. Her kan du se mere fra et besøg på en farm i North Carolina.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Udlevering af lejebil i Atlanta

Det foregår ikke helt ens hos de forskellige udlejningsselskaber. Hos Dollar i Atlanta kan du selv vælge i en anvist klasse (række) og jeg tror dermed, at jeg endte i en større bilklasse end jeg havde bestilt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada