København via AMS til Atlanta og immigration

Afgang fra København, mellemlanding i Amsterdam og ankomst i Atlanta med KLM. Immigration gik fint men tog lidt længere end ellers.

26. dec, 2017

En kort roadtrip ud af Atlanta

Mellem jul og nytår 2017 bød muligheden sig for en kort roadtrip. Der var flere destinationer i spil til denne korte roadtrip. Valget faldt i sidste ende på Atlanta. Ikke byen, men lufthavnen. Fra den var der nem adgang til den sydlige del af Smoky Mountains og nogle dage i Savannah.

Flybilletten til Atlanta

Jeg valgte billetter med KLM til Atlanta via Amsterdam. Jeg er ikke tilbudsjæger når jeg vælger flybilletter. Jeg betaler gerne lidt mere for at flyve på bedre tidspunkter af døgnet, men også for at få færre mellemlandinger.
Derudover vælger jeg gerne billetter hvor mellemlandingen ligger i Europa og ikke USA.

Her kan du læse lidt om hvad jeg gør mht køb af flybilletter til USA og Canada.

Denne gang var jeg dog lidt sent ude med køb af flybilletter. Af hensyn til udvalg og for at julen også hang sammen, måtte jeg tidligt op til mit første fly. Der var afgang kl. 06:00 fra København. Det betød jeg var i lufthavnen kl. 04:40.

Jeg havde checket ind online dagen før. Der opgraderede jeg også min billet til Economy Comfort (på Amsterdam-Atlanta delen) for mere benplads. Det kostede 446 kr. men kunne også betales med 17.000 point.

Tjek ind og sikkerhed

Jeg havde sølvstatus hos KLM da jeg fløj, så kunne springe køen over ved bagagedrop og bruge priority.

Selvom køen ser lang ud på billedet, så tror jeg ikke det tog mere end 10-15 minutter at komme igennem.

Der var ingen kø ved security, så kl 4:52 var jeg igennem og stod i tax free og fandt min gate på skærmen.

Flyet var 10 minutter forsinket til Amsterdam, men der var 1 time og 50 minutter til skiftet, så der var ingen bekymring.

Mellemlanding og transfer i Amsterdam

Amsterdam lufthavn er super nem, når du skal skifte til dit fly til USA i.

Fly til USA afgår fra Terminal D. Når du lander fra Danmark skal du kun igennem paskontrol for at komme videre til Terminal D og dit fly til USA.

Der var ingen i kø denne morgen, men ellers er min erfaring at det fungerer rigtig godt, bl.a med selvbetjeningsmaskiner i paskontrollen.

Amsterdam til Atlanta med KLM

Flyet fra Amsterdam til Atlanta var næsten fyldt med mere end 300 passagerer.

Jeg havde opgraderet til bedre plads og sad længe alene på en række med fire sæder.
Jeg endte med at have et sæde fri ved siden af mig, så havde en super tur på tværs af Atlanten til Atlanta.

Køb af Economy Plus eller opgradering til denne, synes jeg er den bedste value for money. En tur på Business er lækker, men mer-prisen er ofter så høj, at du kunne købe en Economy eller endda Economy Plus billet til samme pris som en Business.

Mad og underholdning ombord på flyet

Turen fra Amsterdam til Atlanta er på ni timer. Den forløb fint. Der var ingen forsinkelse og kun turbulens i en kort periode.

Underholdningen i sædet var fin. Det tekniske setup er meget ens på tværs af flyselskaber og udbuddet af film mm. er også meget ens.

Maden er hvad den er. Jeg har været fint tilfreds på de fleste af mine ture til USA. Jeg rejser ikke for flymadens skyld. Det du får er OK og du kan slukke tørsten i ikke-alkoholiske drikke uden ekstra beregning. Det kan være din Economy billet ikke inkluderer alkoholiske drikke.

Immigration i Atlanta

Flyet landede til tiden i Atlanta. Fordi jeg ikke skulle videre med et andet fly fra Atlanta, tog jeg den med ro. Når det er muligt, vælger jeg altid en mellemlanding i Europa og flyver derfra til min endelige destination.
Det betyder der ikke er tidspress i immigration.

Immigration i USA er grundlæggende ens på tværs af alle lufthavnene. Variationerne er bl.a. ordlyden på skiltene og hvordan de vælger at sorterer passagererne i diverse køer.

Denne gang i Atlanta kom jeg først i en kø, hvor der ikke var selvbetjeningsmaskiner. Det betød køen kun langsomt bevægede sig fremad, da alle skulle op til skranken og ordne tingene manuelt.

Efter nogen tid, blev jeg overført til køen med selvbetjeningsmaskiner. Så bevægede køen sig lidt hurtigere. Desværre endte jeg i endnu en lang kø efter selvbetjeningsmaskinen.

Efter jeg kom igennem immigration fandt jeg min bagage og gik gennem tolden.

Fra flyet holdt ved gaten til jeg var ude i ankomsthallen var der gået to timer.
Kun en gang tidligere har jeg brugt så lang tid i immigration og det var før der kom selvbetjeningsmaskiner til ESTA rejsende.

Hvor lang tid tager immigration?

Ingen ved med sikkerhed hvor lang tid immigration tager. Derfor skal du sikre dig god tid, hvis du skal videre med fly efter immigration.
Jeg anbefaler to timer til immigration, hvis du skal videre med fly. Jeg ved at immigration ovenfor tog to timer, men det var en undtagelse for mig.
Skal du videre med fly og kan se tiden er ved at løbe fra dig (eller du er ankommet med et forsinket fly) kan du henvende dig til personalet. De er som regel flinke til at hjælpe dig igennem hurtigere.

Videre med fly efter immigration

Skal du videre med et andet fly efter immigration er processen denne:
Find din bagage.
Gå gennem tolden.
Følg skiltene til transit (gå ikke ud i ankomsthallen).
Kort efter tolden skal du aflevere din bagage til dit næste fly.
Herefter kan det være du skal skifte terminal eller igennem sikkehedskontrollen igen. Men din bagage er sendt videre.

Her kan du læse beretninger fra mange af de afgange, mellemlandinger og immigrationer jeg har været igennem.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top