København via Frankfurt til Houston

Turen fra København til Houston via Frankfurt foregik med Lufthansa. Det var economy class ombord på Airbus 380 – dobbeltdækkerflyet.

12. aug, 2017

Tidlig morgen i Københavns lufthavn

Som det ofte er, når du ikke flyver direkte fra Danmark til USA, så skal du tidligt afsted med dit fly fra Danmark.

Denne dag, som var starten på to ugers roadtrip, var ingen undtagelse. Jeg startede dagen med en taxa kl 05:00. Heldigvis er der ikke megen trafik på den tid af dagen, så det tog kun 12 minutter at komme ud til Københavns lufthavn.

Tjek ind gik fint i selvbetjeningsautomaterne, men måtte bruge 30 minutter på at komme af med bagage pga kø.

Ventetiden i sikkerhedtjekket var på 12 minutter da jeg startede på køen til bagage, men den var nede på på 5 min da vi kom der til.

Da første del af turen gik fra Danmark til Tyskland (Frankfurt) var der ikke em ekstra paskontrol på vej ud til gaten, ej heller et random sikkerhedstjek ude ved gaten.

Mellemlanding i Frankfurt

Der var 1 time og 40 minutter til at skifte fly i Frankfurt. Det er fint med tid i de fleste europæiske lufthavne – Amsterdam, Paris, Frankfurt. Du skal dog regne med ekstra tid hvis du flyver via London. Det skyldes de har et ekstra regulært sikkerhedstjek (og ofte en lang kø).

I Frankfurt var der ikke så meget personale til at tjekke pas, så det tog 15 minutter at komme igennem. Noget af det længste jeg har ventet i en Europæisk lufthavn.

Ved paskontrollen i Frankfurt blev jeg udvalgt til et ekstra sikkerhedstjek. Det er det samme du kan opleve ved gaten i København, hvor din håndbagage tjekkes en ekstra gang.

Efter paskontrollen var der stadig 1 time og 10 minutter til afgang.

Med Airbus 380 til Houston

Turen videre fra Frankfurt til Houston foregik med Lufthansas Airbus 380. Det kæmpe dobbeltdækker fly.

Inden boarding tog jeg billeder af pas, adresse på første overnatning samt af boardingkortet. Det gør jeg så jeg har alle informationerne på min telefon, så de er nemmere at finde, når jeg skal udfylde det tolddokument der blev udleveret på flyveturen.

Economy Calss på Lufthansa

Turen fra Frankfurt til Houston foregik på Economy Class. Jeg har fløjet Economy Class hos en lang række flyselskaber, og oplever ikke den store forskel.

På trods af det store fly, var der ikke ekstra plads på rækkerne på Economy Class sammenlignet med andre flytyper.

Immigration i Houston

Vi kom en time forsinket ud af Frankfurt, som ikke blev indhentet, så ankom en time senere end planlagt i Houston.

Ikke et problem for os, da vi ikke skulle videre. Blot igennem immigration og ud og hente lejebil.

Skal du videre med et andre fly efter immigration, vil jeg anbefale du minimum afsætter to timer til immigration og skifte fly. Immigration er en ukendt størrelse og kan godt bruge meget af den buffer som to timer normalt ville være ved et flysskifte.

Der er selvbetjeningsmaskiner, som speeder processen lidt op, og i alt tog immigration fra selvbetjening til jeg var igennem 10 minutter. Dog kom jeg igennem den korte kø, hvor andre blev sendt til en længere kø.

Efter immigration fandt vi vores bagage og gik ud mod bus til car rental.

Flere mellemlandinger og immigration

Jeg har fløjet med en lang række flyselskaber ud af København til USA. Enkelte gange har turen været direkte, men de fleste har inkluderet en mellemlanding. Her kan du læse flere fortællinger om afrejse, mellemlandinger og immigration.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top