Immigration til USA i Canada

Flyver du til USA via Canada foregår immigration til USA, i lufthavnen i Canada. Den er ikke så anderledes end den du kender fra USA.

28. april, 2017

To dokumenter for at flyve til USA via Canada

Når du flyver til USA via Canada, skal du dels have en eTA for at flyve til Canada og en ESTA for at flyve til USA. Derudover, foregår immigration til USA i lufthavnen i Canada. Det gælder ikke kun denne tur som gik via Toronto, men i alle de større lufthavne i Canada som har internationale forbindelse til USA.

Jeg fløj via Toronto til Orlando på denne tur. Første del fra København til Toronto gik uden problemer.
Jeg havde tilkøbt lidt ekstra plads ved nødudgangen, så det var super behagelig flyvetur på tværs af Atlanten (tager ca. 8 timer fra København til Toronto).

Mellemlanding og immigration i Canada

Jeg havde god tid i Toronto til min mellemlanding og skifte af fly. Men endnu vigtigere, så var der også tid til immigration. Jeg anbefaler to timer til den mellemlanding hvor din immigration foregår. Foregår din mellemlanding i Europa, kan mindre end to timer fint gå an.

Ombord på flyet til Canada bliver du spurgt om du skal til Canada eller USA. Afhængig af land får du forskellige dokumenter du skal udfylde. Til USA er det et blåt tolddokument du får (bemærk at dette er fra 2017 og der kan være ændringer siden da).

Jeg var ude af flyet 15:20 i Toronto og igennem immigration og ved næste gate 16:10. Vi havde en ekstra paskontrol ved gaten ved det fly vi ankom på fra København. Det er vist en vilkårlig ting, men tog ikke mange minutter ud af tidsplanen.

Find din gate til USA og Canadisk immigration

Når du kommer ud af flyet i Toronto skal du starte med at se hvilken gate dit næste fly afgår fra. Det kan du se på skærmene.

Dernæst følger du skiltene mod Arrivals.
Jeg skulle videre fra gate F69. Da jeg kom ned mod arrivals, fulgte jeg derfor skiltene mod F Gates.
Husk at vælge rigtigt.

Når du skal videre mod USA, skal du ikke gennem den fulde immigration til Canada.
Du bliver dog tjekket, men blot for at komme videre mod din gate og USA.
Tjekket består i at vise pas og boardingkort og så er der et sikkerhedstjek.

Herefter foregik det næsten som en normal immigration i USA.
Efter sikkerhedstjek var selvbetjeningsmaskinerne til immigration.
Når du har udfyldt dem og fået din kvittering, skal du scanne dit boardingkortet og får anvist en rute.
Der er personale til at hjælpe, så ingen grund til bekymring.

Endeligt skal du igennem den personlige immigration. Din kvittering bliver kigget på og du får anvist en kø.
Jeg endte i en kort kø. Blev spurgt om hvor jeg var fra, hvor jeg var på vej hen og hvad jeg lavede hjemme i DK (arbejde).
Fik et stempel og gik videre.

Herefter afleverede jeg min kvittering fra selvbetjeningsmaskinen og fortsatte mod min gate.

Bagagehåndtering via Canada til USA

Du skal ikke selv håndterer din indtjekkede bagage i immigration/tolden i Canada, som du skal hvis du fløj fra Europa direkte til USA.

Foregår din Immigration i USA, så skal du selv tage din bagage lige efter immigration og gå gennem tolden med den. Skal du videre med et andet fly, afleverer du den så igen til dit næste fly lige efter tolden.

Immigration i USA og Canada

Her kan du finde flere eksempler på afgange, mellemlandinger (i Europa og USA) samt immigration.

Flyet til Orlando

Jeg skulle videre med Air Canada fra Toronto til Orlando, så skulle ikke skifte terminal eller andet. Skal ikke udelukke at processen kan være anderledes for dig, afhængig af din endelige destination og selskab du skal videre med fra den canadiske lufthavn.

Mit fly videre ned mod Orlando var en 2.5 timers tur på en mellemstor maskine (2x3x2 sædekonfiguration).
Det var Air Canada Rouge – deres lavpris selskab.

Fordi immigration til USA foregår i Canada, så betragtes det som en indenrigsflyvning, når du flyver fra Canada til USA.

På indenrigs i USA, er der sjældent mad inkluderet. Du kan købe noget fra en vogn der kommer igennem, og en enkelt drikkevarer serveres gratis. Men de fleste tager selv mad med fra de mange fastfood muligheder i terminalen.

I Canada er det oplagt at prøve deres udgave af Starbucks/Dunkin’ og tage noget Tim Hortons med på flyveturen.

På dette fly var der ikke underholdning i sæderne (for at spare vægt på flyet). Derimod er der en gratis streaming service, som du kan fange med din mobil eller tablet og se film, tv og andet direkte på din egen enhed via wifi.

Indenrigs og bagage i USA

Fordi det er en indenrigs flyvning, så er der ikke nogen former for pas eller immigration når du endelig lander i USA.
Du går blot direkte mod bagageudlevering.

Afhængig af hvilken gate du lander ved i Orlando, skal du måske med et lille tog en kort tur fra en terminal til hovedterminalen. Følg skiltene.

I hovedterminalen kommer din bagage. Kig på skærmen inden du går mod A eller B Bag Claim. Det er en stor lufthavn og går du forkert kan du komme til at gå langt. Orlando lufthavn har 32 bagagebånd. Københavns lufthavn har 8.

Lejebil i Orlando lufthavn

Jeg skulle videre fra Orlando lufthavn i lejebil. Orlando lufthavn er ikke meget anderledes at hente din lejebil end andre rundt om i USA, men Orlando er et af de største lejebilsmarkeder i USA, hvis ikke i verden.

Som i andre lufthavne, skal du blot følge skiltene.

Jeg skulle hente min lejebil hos Alamo.

Jeg har lavet en detaljeret gennemgang for afhentning af din lejebil i Orlando, inkl. info om betalingsveje / toll roads.

Den største forskel på billede i Orlando sammenlignet med andre store lufthavne i USA, er at du skal hente din bil inde i lufthavnen. Her finder du en detaljeret gennemgang af din billeje i Orlando.

Her finder du generelt info om udlevering af din lejebil.

Vær opmærksom på, at et rent kreditkort kan være et krav når du henter din lejebil.

Jeg havde booket en almindelig SUV og kørte derfra i en Chevrolet Equinox. En fin SUV som var mit andet hjem de næste to uger.

Første aften skulle jeg ikke så langt og tjekkede ind på et hotel tæt ved Universal Orlando, som var mit første stop dagen efter.

Andre roadtrip oplevelser:

København til Newark med SAS

Direkte fly med SAS fra København til New York (Newark). God plads, fin betjening, nem immigration og billig transport til Manhattan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada