København via Amsterdam til Houston

I 2016 gik årets sidste roadtrip til Texas for at fejre nytår i Fort Worth. Flyveturen forløb planmæssigt med KLM fra KBH via AMS til Houston.

27 dec, 2016

Tjek ind i København

Da julen var veloverstået, gik turen fra København via Amsterdam til Houston i Texas. Afgang var et tidligt fly fra København en tirsdag mellem jul og nytår. Ikke årets travleste dag mht. forretnings-og pendler rejser, men mange tager på ferie mellem jul og nytår, så der kan være travlt. Der var også en kø til check-ind ved KLM denne morgen.

Danmark og Europa blev ramt af en storm i julen 2016 (Urd) så det var med krydsede fingre jeg gik ombord på mit fly mod Amsterdam. Det fløj dog planmæssigt og jeg landede i Amsterdam 1,5 time senere.

Mellemlanding i Amsterdam

Mellemlanding og flyskifte i de fleste europæiske lufthavne går nemt og du skal kun igennem paskontrol. Dog ikke i Heathrow (England), hvor du skal igennem endnu et sikkerhedstjek. Hvis det ellers passer med mit budget og fly/forbindelser, så prøver jeg at undgå Heathrow på vej til USA af netop denne grund.

I Amsterdam går paskontrollen nemt, og du kan endda benytte selvbetjening, som du måske også kender det fra en dansk lufthavn.

God plads i flyet til houston

Turen til Houston fra Amsterdam gik fint.
Det var en Boeing 747-400 maskine og turen er på 10 timer. Economy Class, på tværs af selskaber, tilbyder stort set den samme plads. Jeg fløj KLM, som jeg har en god oplevelse af og har fløjet med mange gange, og jeg sad på economy på turen.

Heldet var med mig, så jeg havde tre sæder for mig selv. Til en start.
Der var kun halv fyldt i flyet så personalet flyttede lidt rundt på passagererne, så alle havde glæde af den ekstra plads. Så vi var to om de tre sæder. Ikke dårligt, og jeg fik noget søvn.

Jeg flyver ikke for madens skyld, men KLM’s er ikke det værste du vil opleve på economy class på en transatlantisk tur.
Underholdningen er som det er de fleste steder, med en skærm i sædet.
Jeg benytter mig af egen iPad og hovedtelefoner, så er ikke afhængig af om der er nogle gode film eller om det virker.

Jeg forlod flyet 13:50 i Houston og sad i min lejebil en time senere.

Immigration i Houston

Jeg fløj til fem forskellige lufthavne i USA i 2016. Alle havde forskellig skiltning om ESTA – nogle steder kan alle bruge selvbetjeningsmaskiner, andre steder skal du have rejst til USA før på samme pas/ESAT for at kunne.
I Houston skal alle igennem selvbetjeningsmaskinerne. I alt brugte jeg 30 minutter på immigration.

Her kan du læse mere om immigration i USA og Canada.

Efter immigration fandt jeg min bagage og gik gennem tolden. Alle skal finde sin bagage efter immigration i USA. Også selvom du skal videre med et andet fly. Alle skal gå gennem tolden med sin bagage. Skal du videre med et andet fly, er der skiltning til transit lige efter tolden, som fører dig til hvor du tjekker din bagage ind til resten af din tur.

Afhentning af lejebil i Houston

Jeg skulle ikke videre så gik ud i ankomsthallen og fulgte skiltene til Ground Transportation og tog bussen ud til Rental Car Center.

I Houston er alle biludlejningsselskaberne samlet et sted, som du blot tager en gratis bus ud til for at hente din bil. Jeg har hentet bil i Houston flere gange og beskrevet hele processen i detaljer fra du lander til du kører ud i trafikken. Læs alle detaljerne om billeje i Houston.

Jeg hentede min bil hos Alamo. Jeg har hentet bil hos alle selskaberne flere gange og har ikke nogen præferencer. Jeg har lejet bil mere end 40 gange i USA og Canada. Havde lejet bilen via de biludlejningssider jeg anbefaler (), og hentede den hos et af de forskellige selskaber.
Min afhentning i Houston var ikke anderledes end ellers. En flink person i skranken hjalp mig igennem de forskellige trin i forløbet og spurgte til det sædvanlige opsalg (større bil, ekstra forsikringer mm.).

Her kan du læse en detaljeret gennemgang af hvordan udlevering af din lejebil foregår, og hvad du kan sige nej tak til i forløbet, når du tilbydes ekstra muligheder.

Jeg havde lejet en SUV (Toyota RAV 4 eller lign. – samme klasse som Ford Escape, Kia Sportage m.fl).
Der var meget tomt i parkeringskælderen hos Alamo, men de er samme selskab som National. Så der blev hentet biler fra naboen, og jeg fik en Toyota RAV4.

Amerikansk sim-kort

I 2016 benyttede jeg stadig at købe et amerikansk sim-kort (i dag har jeg abonnement hos 3 med 3LikeHome).
Jeg gjorde holdt på vej væk fra Houston hos T-Mobile, for at få et sim-kort. Jeg har købt sim-kort i USA mange gange (og en enkelt gang i Canada) og har skrevet en gennemgang af forløbet og fundet priser i artiklen om sim-kort på din roadtrip.

Første overnatning på din roadtrip

Jeg skulle ikke bruge tid i Houston på denne tur, og kørte derfor ud af byen til min første overnatning i Beaumont.
Den første overnatning efter du er landet, er en af fire typer overnatning jeg anbefaler du bestiller på forhånd. Adressen på din første overnatning skal du bruge i forbindelse med immigration. Her kan du læse mere om de fire typer overnatning jeg anbefaler at bestille på forhånd (og ofte i god tid).

Planen var at nå til Mississippi via Louisiana på denne roadtrip, og så til Fort Worth til nytårsaften.
Dallas og Fort Worth havde jeg besøgt tidligere og synes specielt Fort Worth fortjente et gensyn.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

København til Los Angeles med Norwegian

Min første tur med Norwegian til USA gik fint og 787 Dreamlineren er et fint fly til den lange tur til USA. Immigration og billeje gik nemt og sluttede med en burger i Hollywood.

Halvvejs på Route 66, Santa Fe og neon i Albuquerque

Så nåede vi halvvejs på Route 66 og fik morgenmad på Midpoint Cafe – også kendt som Ugly Crust Pies. Vi fik også set på biler og adobe huse og fandt til sidst en overnatning i Albuquerque som var en positiv overraskelse og som lå på Route 66.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada