LTM Ranch – et hus midt i ingenting

De åbne vidder i Big Bend Country er hvorfor jeg er vild med Texas. Muligheden for at bo isoleret fra omverdenen på LTM Ranch, er kun et plus.

14. april, 2014

Huse til leje i øde Texas

På en tidligere tur til Texas, havde jeg fået smag for en anderledes type overnatning: Leje et hus ude midt i ingenting.

Det gjorde jeg i 2013, hvor jeg også havde lejet en lidt speciel bil til lejligheden.

Huset fra sidst, Terlingua Ranch Retreat, var ikke ledigt denne gang, så jeg havde lejet et andet i det samme øde område.

Husene på disse kanter kommer i alle afskygninger, fra små trailers med udhus og uden vand og el, til mere bekvemmelige som det jeg havde sidst (tør kloset, strøm fra batteri og køleskab der kører på gas).

Denne gang var det ren luksus.

LTM Ranch med luksus og plads

Huset hedder LTM Ranch og er stort. Der er 6 sovepladser og to toiletter.

Min lejebil på denne tur, en Ford F-150 Pickup Truck, gjorde sig perfekt foran huset.

Indvendigt manglede huset ingen fornødenheder.

Der var plads til den helt store familie og på en regnvejrsdag, var der også underholdning inde i huset.

Der var ikke internet forbindelse i dette hus (er der kommet siden jeg lejede det), så det eneste signal der kunne fanges, var Sirius / XM satellit radio.
Men ikke noget TV.

Denne sparsomme forbindelse til omverdenen er et plus i min bog, og jeg brugte tiden til at få indhentet noget arbejde med billeder og indlæg.

Der er 125 km til den nærmeste rigtige by, Alpine, TX, så lejer du et hus på disse kanter, skal du provianterer på forhånd og selv lave mad på stedet.

Jeg skulle kun være her tre nætter, så havde ikke det vilde med, men køkkenet var stort og kunne fint håndtere en kæmpe familie og masser af proviant.

Åbne vidder lige uden for døren

LTM Ranch ligger på en bakketop, med godt udsyn over det store øde område.

Du kan godt se huse rundt om i landskabet, men der er ikke nogen umiddelbare naboer.

Vejen ind til huset er også ”låst af” med en kode, som du får oplyst i dine lejepapirer.

LTM Ranch har gode udendørsarealer.

Til den varme ørkensol, er der overdækkede terrasser og masser af siddepladser.

Der er ikke græsplæne på disse kanter, men enkelte områder rundt om huset er enten ryddet for de værste sten eller der er lagt fliser, så det er nemmere at se om der gemmer sig en slange eller andet på grunden.

Der er bl.a. klapperslanger i området. Guides som jeg er stødt på i forbindelse med ting jeg har lavet i området, advarer mod dem og hvordan man skal forholde sig. Specielt om aftenen.
Jeg har endnu ikke set slanger i dette område, eller på alle mine andre ture rundt i USA.

Jeg boede på LTM Ranch tre nætter.

Efter den første nat havde jeg en aftale om skydning i Lajitas, som jeg brugte en halv dag på, men ellers opholdt jeg mig i og ved huset de godt tre dage.

En hel dag fra solopgang til solnedgang uden naboer og andre tydelige tegn på andre mennesker, er meditation for mig.

Der er kun de lyde du selv og naturen laver (både nat og dag) og en stjerneklar himmel (og flere stjerner end du kan se i Danmark). Lige hvad lægen ordinerede.

Hvor kan du leje og hvor meget koster det?

Jeg havde lejet LTM Ranch via VRBO.com (Vacation Rental By Owner). Det er en del af Home Away, som er lidt a la AirBnb, men større og ældre.
VRBO har ofte flere lejemål i øde områder end AirBnb, da AirBnb mere benyttes i byerne.

Jeg har benyttet VRBO fire gange i USA – to gange i Texas, i North Carolina og i Arizona.

De tre nætter p LTM Ranch kostede 640 dollars, alt inkl. Det er en del mere end jeg prøver at holde mine overnatninger på, men det var alle pengene værd.

For at holde budgettet havde jeg så ekstra billige overnatninger på andre dele af turen.

Jeg har ikke været i Big Bend Country området siden 2014, men kan se der er sket en del i området. Bl.a. er der kommet flere muligheder for overnatning i området. Mange ligger ikke så isoleret som det jeg går efter, men stadig en anderledes oplevelse at bo i et så øde område.

Hjælp med at hjælpe andre og mere info om roadtrips

Hvis du kunne bruge denne rejsebeskrivelse så giv den gerne en stjerne (eller fem) og del den med andre der kunne have gavn af at læse den.

Nedenfor er der også fire forslag til andre rejsebeskrivelser eller artikler om samme område eller emne som du måske kunne være interesseret i.

Andre roadtrip oplevelser:

Segway Tour in Dallas Texas

Segway tour i Dallas, Texas

Min segway tour i Dallas tog mig tilbage til mordet på JFK, forbi verdens største bronze udsmykning og fik en high five af en kanin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada