Ford F-150 Pickup Truck

En Ford F-150 pickup truck er al for stor til de flestes behov, men en super oplevelse at have på roadtrip i Texas og New Mexico.

Ford F-150 som lejebil i USA

I påsken 2014 lejede jeg en Ford F-150 pickup Truck i 10 dage til en roadtrip i Texas og New Mexico.

ford_f150_roadtrip_2014-1

Jeg havde bestilt den på forhånd direkte hos Budget. De sider til billeje jeg anbefaler har ikke denne model i deres program og til en god pris.
Jeg betalte 7000 kr. for bilen, alle forsikringer og første tankfuld benzin.

Ford F-150 hentet i Houston

Da jeg hentede bilen i Houston lufthavn hos Budget, fik jeg valget mellem en Nissan Frontier og denne Ford F-150.

Valget var nemt, da det var F-150 jeg havde sat næsen op efter, og den stod fint på den anviste plads og ventede på mig.

ford_f150_roadtrip_2014-2

Udstyrsniveau i en Ford F-150

Jeg satte mig ind og fandt et interiør der alt andet lige, minder meget om det du finder i Fords andre biler.
Lidt mere rough finish, men læderrat og meget af det samme udstyr der ellers er i de lejebiler du får i USA.

ford_f150_roadtrip_2014-3

Der var SYNC i bilens stereo, så du blot tilslutter en smartphone og kan styre musik og andet via radioen. Eller du kan trykke på en knap på rattet og bede anlægget spille en kunstner eller sang mm.

ford_f150_roadtrip_2014-4

Udstyr i lejebiler i USA & Canada

Udstyrsniveauet er højt i lejebiler i USA & Canada. Gennem årene og i de mange lejebiler jeg har haft, har jeg oplevet et højt udstyrsniveau, hvor minimum ofte ligger højere end de fleste oplever i Danmark. Hvadenten det er størrelsen på motoren eller antallet af knapper på rattet, så bliver du ikke skuffet af udstyret i en lejebil. Udstyr der inkluderer gode opladningsmuligheder og tech der kan gøre din roadtrip mere bekvem.
Her kan du læse mere om udstyrsniveauet i lejebiler.

Off-road udstyr i en Ford F-150

Der mangler altså ikke noget på udstyrssiden, blot fordi man vælger at køre roadtrip i en arbejds-bil.

Af ekstra lir har Ford F-150 nogle instrumenter til brug ved off-road kørsel. Jeg havde lidt ude i ørkenen i Texas hvor de blev prøvet af. Instrumenterne viser bilens hældning på to akser samt hjulene placering.

off_road_ford_f150

Ford F-150 er en kæmpe bil

En Ford F-150 er en stor bil. Meget stor og med masser af plads. Her ses min holdende ved siden af en Jeep Grand Cherokee. En Jeep Grand Cherokee har plads til 5 personer + bagage og den fylder kun det samme som førehuset på min F-150.

ford_f150_roadtrip_2014-7

Den store bil passer dog fint ind i bybilledet og landskabet i USA. Og måske endnu bedre på den kanter jeg kørte roadtrip, nemlig i Texas og New Mexico.

Min Ford F-150 passede ind overalt

Her kan du se bilen lidt forskellige steder så som White Sands National Monument, en tilfældig motocrossbane, hvor der var løb og folk havde deres mega campere og RV’s med, på en snoet bjergvej i Big Bend Ranch State Park i Texas og blandt familiemedlemmer på parkeringspladsen ved The Gage Hotel i Texas.

places_ford_f150_roadtrip_2014

Benzinøkonomisk Ford F-150

På trods af sin størrelse kørte denne Ford F-150 på benzin. Den har en tank på 23 gallons (ca. 85 liter) og kørte faktisk forbavsende godt.

ford_f150_roadtrip_2014-12

Først og fremmest kører bilen godt og de 365 HK med 420 Torque gør det rigtig godt på almindelig veje og i byen. Pga. den størrelse er den mere modtagelig over for vind, men ikke noget du ikke hurtigt vænner dig til.
På trods af sin størrelse, så kørte den fornuftigt langt på literen (godt 8 km/l).

ford_f150_roadtrip_2014-13

Bagageplads i en Ford F-150

Som nævnt er det en stor bil og det betyder god plads til personer og bagage.
Der er langt mellem forsæderne og det tog mig et par dage at finde en god kørestilling. Jeg er vant til at kunne hvile albuer på dør/armlæn, men kunne knap nå i denne kabine.

På bagsædet kan der fint sidde 3 velvoksne personer. Der er masser af benplads og evt. plads til bagage, hvis du har noget der ikke tåler elementernes rasen på ladet.

ford_f150_roadtrip_2014-14

ford_f150_roadtrip_2014-15

I kan ikke pakke alt bagagen inde i bilen, hvis bagsædet er i brug, så sørg for at have en rejsetaske der kan tåle vind og vejr, hvis ladet skal i brug.

ford_f150_roadtrip_2014-16

Jeg var kun mig selv, så min bagage blev sat på bagsædet. Der var plads nok til det med sæderne nede, men de kan deles og så er der en regulær fodboldbane af plads deromme. Som du kan se af billederne, så er der alt det plads man kan ønske sig og mere til.

ford_f150_roadtrip_2014-17

ford_f150_roadtrip_2014-18

ford_f150_roadtrip_2014-19

Min Ford F-150 oplevelse

Tilbage i lufthavnen blev den afleveret uden anmærkninger, rengjort og sendt tilbage ”i folden” til de andre pickups og lejet ud på ny.

ford_f150_roadtrip_2014-20

Jeg havde 10 fede dage i min Ford F-150. Det var en anderledes billejeoplevelse som gav nogle andre oplevelser med på vejen. Man følte man passede mere ind i landskabet når man kom rundt, da der ikke kører lige så mage F-150 rundt som lejebil, som ex. en Ford Escape eller Ford Mustang. Specielt i de områder jeg kørte rundt i, sådan lidt langt væk fra alting.

Byder muligheden sig igen en anden gang, så vil jeg ikke sige nej til sådan en bil heller ikke hvis der er flere end to med på turen.

Populære billeje byer

Her finder du detaljeret info om, hvordan du nemmest lejer bil på en række populære destinationer.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Disclaimer

Jeg synes det er fedt at min interesse for Roadtrips i USA & Canda kan hjælpe andre til gode oplevelser. Hvad angår billeje, så har jeg fundet de bedste steder på nettet som tilbyder, ikke kun de billigste biler inkl. forsikring, men også en god service.

Jeg har en aftale med Rentalcars.com*, Auto Europe*1 og CarTrawler* der betyder, at hvis besøgende fra min side bestiller en bil via dem, så modtager jeg en provision. En såkaldt affiliate aftale, hvor jeg hjælper dem med at få flere kunder.

Hvis du er i en situation hvor du skal tage direkte kontakt til Rentalcars.com for at arrangere din billeje, det kan være pga. langtidsleje eller envejsgebyr som ikke altid kan ordnes online, så vil jeg sætte pris på, at du oplyser min affiliate kode: renef

Jeg har også aftaler med hotels.com og Booking.com til overnatning og Momondo til flybilletter m.fl. Hvis din bestilling kan laves online, så må du også gerne benytte et af de mange links som er rundt om på siden, så koden kommer med. På den måde støtter du mig til at hjælpe dig bedst muligt.

* Det er ikke mig du lejer bilen af. Jeg har ikke nogen direkte forbindelse med de billeje firmaer jeg nævner rundt om på siden, andet end anbefale dem baseret på pris og fordi jeg selv har benyttet dem flere gange.

Hvis der opstår situationer i forbindelse med din bestilling/leje via disse, så skal du kontakte dem, da jeg ikke er i stand til at gøre noget. Jeg har ikke adgang til deres systemer og kan ikke hjælpe med ændringer af bookinger, eller afbestilling eller andre ting der måtte opstå. Jeg har en affiliate aftale med disse firmaer, hvorfor mit navn kan optræde på mails/papirer fra disse firmaer, men jeg er ikke forbundet til din leje på anden vis, og al henvendelse skal ske til dem.

1) Hvis du bestiller bil hos Auto Europe via mig, kan du ikke benytte dig af deres Price Guarantee. Så hvis du finder bilen billigere et andet sted efterfølgende, kan du afbestille bilen hos AutoEurope og bestille bilen hvor den er billigst. Du kan afbestille frem til 48 timer før lejen begynder, uden det koster noget.

5 Comments

 1. Hej Rene
  Vi 2 voksne og 2 børn, som er ved at planlægge en roadtrip fra Houston næste sommer og min mand har sagt at han ikke tager med, hvis ikke han får en Pick-up truck (sidste gang, kom jeg til at leje en for lille bil – ups).

  Jeg kan se at Avis har den på deres .com hjemmeside, men ikke på deres .dk, så jeg ringede til Avis for at få lidt svar omkring hvordan og hvor ledes.
  Her fik jeg at vide at vi kunne kun booke den igennem deres .com og at vi skulle være opmærksom på at forsikring var anderledes når man bookede det igennem deres amerikanske kontor, kontra deres danske.

  Hvad er din erfaringer her? Bookede du bare direkte fra hjemmesiden?

  Alternativ skal vi booke en større bil og så håbe på at vi kan ændre det når vi står i lufthavnen.

  Glæder mig til at høre fra dig.

  Tina

  1. @ Tina

   Jeg bestilte direkte på deres hjemmeside og brugte tid på at læse forsikringer mm igennem, da det er anderledes. Jeg kan ikke hjælpe med info om hvad der er hvad – kun referere til hvad jeg har beskrevet på min side.

   En pick-up truck kan være sjov at prøve, men i kan ikke være alle personer + bagage inde i kabinen. Derfor skal i bruge ladet til noget ad jeres bagage. Det betyder i skal være sikre på det er vandtæt og at i kan fastgøre det på ladet. Der følger ikke et låg til pick-up bilens lad og der følger ikke nogle straps mm. til at fastgøre det.

   I kan fint leje SUV’s med plads til 4 personer + bagage. Find mere info her: https://www.renefrederiksen.dk/storrelse-pa-lejebil-usa-og-canada/

 2. Hej René
  Vi er fem mand, der skal til Texas næste år. Vi har tænkt os at campere i telt.
  Kunne være vildt fedt med en pick-up! Men er det realistisk? Vi er to voksne, tre teenagere på hhv 17, 15 og 13 år….

  Og kan man ikke få en overdækning med til ladet, hvis man skal bruge ladet til bagage?

  Betina

  1. @ Betina

   I kan fint være i bilen. Den har masser af plads på bagsædet.

   Der følger ikke overdækning med og den kan ikke lejes med.

   I kan købe en Tarp (ca. 250 dollars) eller pakke jeres bagage vandtæt evt. i nogle plastsække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

Lejebil i Denver

Første lejebil i USA efter to års pause, blev hentet i Denver. Turen hen til udlejningsselskabet samt udlevering gik uden problemer.

Læs mere »