CPH-SEA: Intet sæde men slut med grøn, sådan da

Check-in så ud som om det godt kunne være blevet en kedelig start på turen, men på trods af forbavsende mange mennesker (og ikke så mange åbne skranker) gik det smertefrit.
Sikkerhedstjekket tog heller ikke mange minutter men ude ved gaten kom der lidt klumper i suppen.

Af uklare årsager var vi ikke blevet tildelt et sæde. Det fik vi først oplyst efter at have stået i kø ved boarding. Så vi blev sendt over i en anden kø for få hjælp med det manglende sæde. Det var der flere end os der skulle (og så var der også nogle som ikke havde styr på deres ESTA (husk det nu! Du kan læse mere her på siden).

Efter en lille halv time fik vi endeligt et sæde tildelt og kom som nogle af de sidste ud til flyet. Der var dog kun smil og kvikke bemærkninger fra staff. Faktisk var der en utrolig service og glæde at spore ved personalet (SAS) og der bar igennem til stsaff ombord på flyet.

Kort efter start kom de rundt med tolddokumenter som skal udfyldes (én pr familie) og sagde samtidigt at man ikke længere skal udfyldes den grønne visa waiver. Glædeligt at det endeligt er slået igennem (Peter, Allan?!? Skulle i udfylde tilbage i juli?).
Glæden blev dog kortvarig, for da vi nærmede os USA fik vi at vide at systemerne hos immigration i Dulles Airport var gået ned. Vi skulle derfor udfylde den hvide I-94. Samme info som den grønne, men med visa info (som vi så ikke kunne udfylde) men ingen kryptiske spørgsmål om spionage, tidligere straffe, asyl mm.

Immigration gik smertefrit. Ikke et eneste spørgsmål udover om det var ferie. Vores bagage stod fint og ventede på os på den anden side af glasruden. Igennem tolden med den og så smed vi den på re-check transportbåndet, for vi skulle videre med indenrigs til Seattle.

Efter et hurtigt sikkerhedstjek var vi tilbage i afganshallen, fandt vores gate og restituerede inden den næste flyvetur. Cph til Dulles tog små 9 timer. Dulles til Seattle er 5,5 timer. Så man er busted efter sådan en tur.
Dulles er som USA lufthavne er flest: en busterminal for fly. Ikke så mange dikkedarer, en Dennys (som havde en monster kø) og den mindste tax free jeg nogensinde har set.

Sidebemærkning: Dulles har noget jeg ikke har set andre steder. Når man er steget af flyet (i den terminal vi landede i) går man ned i transfer loungen eller local passanger loungen. Det er et stort rum som er indrettet med siddepladser og ståpladser a la i en bus eller tog. Men det er ikke en ventesal, det er et hus på hjul. En mellemting mellem et måne-køretøj og panseret angrebsfartøj. Man sænkes ned fra første sals højde og køres på tværs af lufthavnen og hæves igen og forlader lokalet igen.

Fra Dulles til Seattle var vi blevet tildelt et sæde, men ikke ved siden af hinanden. Det var blevet bemærket og vi blev kaldt til skranken (sammen med en masse andre) for at få tildelt et nyt og det blev så ved nødudgangen 🙂 ikke ringe til en 5,5 timers tur.
Selvom turen er så lang så er der ikke mad inkluderet, kun drikkelse. En tør sandwich koster 9$. Vi handlede skittles, reeses og mm peanutbutter inden afgang, så vi venter med at spise til vi når Seattle.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Anders V. Christensen says:

  Vi fløj CPH-FRA-SFO den 3. august og her skulle vi heller ikke udfylde de grønne sedler, men til gengæld skulle vi have alle 10 finger skannet og vores billede taget.

  Sidst vi var i Miami i ’07 fik vi skannet pegefinger og iris, så nu kan de da snart identificeres os 🙂

  /Anders

 2. Allan Schmidt says:

  og jeg i starten af juli og der skulle den også udfyldes.

 3. Peter B. Juul says:

  Jeg fløj over i slutningen af juni via Newark, og der skulle man stadig udfylde den grønne.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top