Skuddrab ved motellet og følelsen af roadtrip i Texas

Den sidste følelse af roadtrip indfandt sig på vejen fra Austin til Houston, inden turen gik via Heathrow hjem til Danmark.

31. marts, 2013

Politi og CSI fra morgenstunden

Jeg havde ikke drukket hjernen ud på min tur i byen og var hjemme lidt over 01:00 – før byen lukkede.

Så jeg måtte have været godt træt, for jeg havde ikke hørt hvad der foregik lige på den anden side af vejen midt om natten.

Det fandt jeg ud af, den næste morgen, hvor dette var hvad jeg kunne se.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-1

Politiets teknikere (CSI) var ved at finkæmme parkeringspladsen, finde blodspor og skudhuller. Og kriminalpolitiet gik rundt på motellet og forhørte gæster.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-2

Skuddrab ved motellet

Omkring kl. 03:00 var to grupper kommet op og toppes og det havde desværre en dødelig udgang for en person, som blev skuddræbt.

Det var en tragisk hændelse og relativt tæt på, men ikke noget der afskrækker mig eller får mig til at advarer imod at rejse eller opholde sig i USA.

Det er sikkert i USA

Motellet jeg boede på ligger i et meget sikkert område (ved Capitol Building hvor der er en masse federal bygninger og sikkerheden er i top), så dette var en enlig svale i dette område.
Der er mere eller mindre usikre områder i de fleste storbyer i USA, men dem undgår du som regel automatisk, da der sjældent ligger moteller i de områder – eller i hvert fald ikke de kæder som du ofte benytter.

Denne aften havde der også været ekstraordinært mange mennesker i byen, da der var en musikfestival som havde tiltrukket rigtig mange unge mennesker fra de omkringliggende byer (San Antonio og Houston). Det var så desværre endt med uenighed mellem to grupperinger.

Det sidste stræk til Houston

Det var min sidste dag og jeg skulle blot fra Austin til Houston (knap 3 timer) og med flyet kl. 20, så der var god tid og ingen planer.

Tjek ud og hængerøvsbukser

Der var først tjek ud kl. 12 fra motellet, så tog den med ro. Det gjorde alle andre også, så der var lidt kø ved valet parking (den eneste måde at parkerer på motellet til 12 dollars pr. nat). Motellet havde været godt fyldt og det var primært unge mennesker der havde været i byen for at give den gas.
Mens jeg stod i køen kunne jeg se lidt på hvordan ungdommen i Texas klæder sig og jeg var ikke imponeret (andet end over de kan gå rundt sådan og samtidig holde bukserne oppe og at det ser sjovt ud når de gør).

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-3

Usexet tur, men roadtrip følelse

Turen fra Austin til Houston er ikke super sexet (og jeg havde kørt den tre gange før), men når du kommer uden for Austin forsvinder den megen trafik, der kommer ro på og roadtrip følelsen indfinder sig.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-5

Vilde hjulkapsler

Jeg skulle afleverer med tom tank, så kørte min Jeep lige til grænsen og måtte ind og fylde et par gallons på. Der så jeg en bil dille som jeg ikke havde set før. Det lignede noget fra en James Bond film og selv reservehjulet, som sad udenpå bagagerummet, havde en sådan anordning.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-4

Sidste Walmart og masser af m & m’s

Da jeg nærmede mig Houston fandt jeg en Walmart og fik styr på de sidste m&m indkøb og pakket og vejet min bagage så afleveringen af min bil kunne foregå uden dikkedarer.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-6

m&m med peanut butter, mint, hindbær, pretzel, mandel, mørk chokolade, m&m påskeæg og med kokos.
m&m med peanut butter, mint, hindbær, pretzel, mandel, mørk chokolade, m&m påskeæg og med kokos.

Nyvasket lejebil

10 minutter før lufthavnen brød en vildt regnvejr ud. Min Jeep var blevet pænt støvet af mit ophold nede ved Big Bend, men efter en trykspuling de sidste kilometer, afleverede jeg en funklende ren bil hos AVIS.

En nem aflevering af lejebil hos AVIS

Det tog et minut at afleverer bilen hos AVIS. Jeg kørte frem hvor jeg blev anvist. En stregkode blev scannet og kilometertælleren blev aflæst. Så gik de en runde om bilen, printede en kvittering ud, mindede mig om at tømme bilen og ønskede mig god tur. Han nåede også lige at nævne, at det vilde regnvejr hjalp til, at de ikke skulle vaske så mange biler udvendigt inden de var klar til næste udlejning.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-7

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-8

Nem tjek ind og sikkerhedstjek i lufthavnen

Jeg var i god tid i lufthavnen og der var ingen kø ved tjek ind og slet ingen kø ved sikkerhedskontrollen (plejer ellers at være kø ved sikkerheden i Houston). Så inden jeg fik set mig om, var jeg igennem og inde i afgangshallen.

Nogle kedelige timer i lufthavnen

Houston er en stor lufthavn, men den er som USA lufthavne er flest – en lidt kedelig ”bus terminal” hvor man kommer lige tids nok til at nå sit fly og ikke bruger så megen tid på mad og shopping.

Der var dog lidt. To steder at spise, hvor jeg valgte det største sted, hvor man kunne følge med i March Madness. Maden var ikke noget videre, men det slog tiden ihjel.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-12

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-13

Der var en større kiosk med tilhørende souvenirbutik og en regulær tax free butik. Ikke noget man ikke har set før.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-10

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-11

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-17

Jack Daniels souvenirbutik

En butik tiltrak dog min opmærksomhed. En specialbutik for Jack Daniels (whisky). Den var proppet til randen med alskens souvenirs og så havde den hele Jack Daniels udvalget af whisky. Jeg shopper normalt ikke i lufthavne, da der ofte ikke er så meget sparet, men her slog jeg alligevel til. Havde fået lidt forskelligt Honey Whisky de sidste par dage, så jeg lod mig friste af en flaske Jack Daniels Tennessee Honey. En liter for 29 dollars, inkl. tax (godt 160 kr.). Det var en god pris og efter jeg havde bekræftet at jeg kunne få den med igennem mit sikkerhedstjek i Heathrow, købte jeg.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-19

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-18

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-20

Fyld strøm på inden afrejse

Tiden frem til afgang gik med lidt afslapning ved gaten hvor jeg så lidt video. Alle har efterhånden dimser med på flyet og de bruger jo strøm. Er du ved at løbe tør eller vil du toppe op inden afgang, er der flere steder en gratis stander hvor du kan tanke strøm. Det er også muligt at betale sig til strøm og nogle specielle maskiner som er sat op.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-16

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-15

God plads og den bedste lur i flyet

Det blev endelig tid til at boarde og jeg var heldig at flyet ikke var fyldt. Det betød jeg sad alene på en række med fire sæder. Jeg satte mig ind, så jeg havde et tomt sæde på hver side og fordi der ikke kom en vogn forbi i tide og utide og fordi en tissetrængende passager ikke skulle op og ud forbi mig, så fik jeg den bedste lur på et fly nogensinde. Knap 8 timer blev det til, så jeg havde fået gjort et stort indhug i optræk til jetlag da jeg nåede til Heathrow.

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-14

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-21

austin_to_houston_airport_roadtrip_2013-22

Igennem Heathrow og hjem

Her var det lidt det samme cirkus som da jeg tog afsted. Jeg havde kort tid til at når det næste fly, men pga. mange mennesker og endnu et sikkerhedstjek, så gik megen af tiden med at stå i kø – og det hjalp ikke jeg havde travlt, for det havde alle andre også. Så der var ikke tid til sightseeing eller shoppping i T5, men det havde jeg også fået rigelig af i Houston.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Hoover Dam og Hoover Dam Bypass

Efter Las Vegas stod den på nogle dage i den storslåede natur. På vejen op til den første af disse oplevelser gjorde vi stop ved Hoover Dam.

Historiske Jefferson i Texas

Jefferson er en klassisk historisk by langt væk, i det østlige Texas. Byen er billedeskøn på overfladen men gemmer måske på hemmeligheder.

10 Comments

 1. Hej Rene vi påtænker en tur til Texas til påske- har du erfaring med ranch stay- vi er landbrugs interesseret , så det kunne være spændende at møde nogle amerikanske landmænd ???? Tak for en fantastisk side, vi følger hvert et opslag hilsen Tina

  1. @ Tina

   Tak for ros.

   Har ikke selv boet på en ranch, men det er udbredt og muligheden findes i næsten alle stater.

   Det er Dude Ranches eller Guest Ranches du skal søge efter.

   Der er stor forskel på, hvor meget “arbejde” du kan blive involveret i. Nogle steder er det muligt at komme med på en- eller fler dages tur og drive kvæg, men det er også afhængigt af årstiden.

   Andre steder er det mere nogle cowboy aktiviteter du kan deltage i, men ikke driften.

   Google Dude Ranch, Guest Ranch eller ranch vacation + den stat/område i skal til.

   Her er nogle resultater for Texas:

   https://www.guestranches.com/states/TX/texas_ranches.php

   http://texashillcountry.com/10-dude-ranches-you-should-visit-in-the-texas-hill-country/

   https://www.top50ranches.com/ranch-vacations/144-texas-ranch-life.htm

 2. Hej René

  Tak for en hel fantastisk hjemmeside, og ikke mindst din Facebook som vi også følger live hver onsdag.
  6/10 tager vi på roadtrip, som starter i Houston. Der har vi lejet bil (gennem dit link) og kører til Dallas.
  Dag 2 og 3 skal vi bo i Fortworth stockyard. Har du nogle guldkorn til hvor vi spiser godt, og hvor vi kan høre livemusik om aftenen? Vi vil gerne mærke stemningen og hygge med andre.
  Hvis du har andre gode råd til hvad vi bare må se når vi er der, så tager vi rigtig gerne imod dem ????

 3. Hej Rene

  Jeg har fulgt dig en del på din hjemmeside efter jeg har booket flybillet til roadtrip i Californien, Arizona og Nevada.

  Jeg er kommet til billeje, hvor jeg var tæt på at leje en Chrysler Sebring 200 gennem Rentalcars for sølle 3900, noget der bekymrer mig er dog, at man ikke kan se hvilken biludlejer man får, før købet er gået igennem og det er ifølge lejebetingelserne ikke sikkert at forsikringen dækker skader på ruder og dæk, og der er muligvis en selvrisiko på? Har du bare taget chancen de gange du har bestilt, og så satset på at forsikringen dækkede alt og at der ingen selvrisiko er på?

  Synes det er lidt vildt at man skal tage så stor en risiko, en ny rude eller et nyt dæk kan jo hurtigt løbe op i mange penge f.eks.

  Bottom line er at jeg nu overvejer kun at leje ved autoeurope, da man er garanteret forsikringen (der dækker alt) ingen selvrisiko, og så kan man også se hvilket udlejningsselskab man får bilen hos (Thrifty og Dollar har f.eks. mange negative anmeldelser).

  1. @ Anne Sophie

   Jeg har aldrig bekymret mig om dæk og ruder. Har lejet mere end tyve biler og aldrig sket noget. Jeg kender heller ikke nogen som har været ude for noget. Derudover, så har jeg en yderligere selvrisikodækning gennem min rejseforsikring (europæiske) så har ikke skænket det en tanke.

   Auto Europe har dækning nu, så vælg dem for at være sikker. Synes ikke du skal tage dig af de negative anmeldelser. Dem kan du finde om alle, inkl. Hertz og Avis. Igen kan jeg kun tale for egen erfaring, og jeg har aldrig oplevet noget der gør, at jeg aktivt vil gøre ekstra for at undgå nogle bestemte i denne situation. Jeg har jun oplevet en service som har været nogenlunde på niveau alle de steder jeg har hentet bil i USA – inkl. Thrifty og Dollar.
   Det selvfølgelig ikke udelukkes at du lige rammer en dårlig dag mm. men når jeg kigger de dårlige anmeldelser igennem som findes rundt omkring, så skyldes rigtig mange af dem, at folk ikke har gjort deres hjemmearbejde – og ikke har lyttet efter i skranken.

   1. Tak for svar.

    Er nok lidt en kylling angående forsikring, så har lejet en Chevy Impala gennem Alamo (vi ville helst have en cabriolet men kunne kun finde en gennem dollar og thrifty).

    Så nu satser vi på at alt kører smurt når den skal afhentes i Los Angeles int airport, og at der ikke skal betales ekstra andet end den første omgang benzin samt gps (vi har overvejet at købe en gps derovre, da den koster 12 dollar om dagen at leje, er det noget du har erfaring med?).

    MVH Anne Sophie

    1. @ Anne Sophie

     Jeg har min egen GPS.

     Selvom det er 10-15 dollars pr. dag at leje en GPS, så har flere steder et max. på ex. 99 dollars, uanset hvor mange dage du lejer en GPS i.
     En GPS hos Walmart eller Best Buy starter ved 80 dollars. Har selv købt en TomTom i USA til 130 dollars (bemærk, at du ikke kan benytte en GPS købt i USA når du kommer hjem til Danmark, medmindre du opdaterer kortet (køber et ekstra kort)).

 4. Hej René.

  Hvor er det dog en fed hjemmeside, du har! 🙂 Jeg er tit inde på den, og det bedste er, at du er så hurtig til at svare på spørgsmål og opdatere din side.

  Vi var på “den klassiske” tur i sydvest sidste sommer, og vi havde god brug af din side, både til planlægning inden ferien og undervejs, og jeg går stadig ind på den med stor interesse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada