København til Houston via Frankfurt

Turen via Frankfurt til Houston, Texas gik uden det store besvær. Flyet holdt tiden og immigration gik fint. Hentede lejebil i Houston.

13. april, 2019

Tjek ind i København

Der skulle lidt varme til, så valget af område til påskens roadtrip faldt på Texas. En stat jeg har været i flere gange før med godt vejr i påsken.

Houston var i sidste ende den bedste by at flyve til, selvom både Dallas og Austin blev undersøgt. Det endte med en billet med Lufthansa fra København via Frankfurt til Houston.

København til Frankfurt gik fint. Det var med SAS. Jeg havde ikke udfyldt min APIS på forhånd, hvor du oplyser første overnatning i USA. Normalt kan du gøre det i selvbetjeningskiosken, men min brokkede sig og lod mig end ikke tilføje indtjekket bagage. I skranken havde de en advarsel på min profil om manglende ESTA, hvilket jeg vidste ikke kunne passe.

Efter lidt frem og tilbage mellem nogle af SAS medarbejderne tilføjede de mine APIS info og vupti, så var alt godt i systemet. Jeg tog situationen roligt og anbefaler det samme til andre. Accepter det uventede, det ordner sig som regler altid. At hidse sig op hjælper sjældent (men er sjovt for os andre at se på).

Mellemlanding i Frankfurt

Turen fra København til Frankfurt gik fint. Vi landede til tiden i Frankfurt, hvilket betød jeg havde 1 time og 15 minutter til at skifte fly. Det er fint med tid i Frankfurt og de fleste europæiske lufthavne.

Vi var dog parkeret hvor en bus skulle køre os ind til terminalen. Den gik der lidt lang tid før dukkede op. Det betød, at da jeg endelig satte fod i terminalen, var der 50 minutter til at skifte fly. Jeg skulle videre med Lufthansa, så skulle ikke skifte terminal. Jeg skulle dog til gate Z62, så gik i gang med at følge skiltene.

Når du skifter fly mod USA i Europa skal du kun gennem paskontrollen (på nær i England, hvor du også skal igennem sikkerhedskontrollen). Det betyder du hurtigt er igennem og selv i de store lufthavne bør du nemt kunne komme fra a-til-b på en time.

I et lidt højere end normalt tempo gik jeg mod Z62. Fra hvor jeg landede til gaten var der et pænt stykke. Det tog mig tyve minutter at gå strækningen, hvoraf 7 minutter blev brugt på at vente i paskontrollen og på en elevator.

De var ikke begyndt at boarde endnu da jeg nåede frem, med 30 minutter til afgang. Jeg skulle med en A380 til Houston. 10 timer og 25 minutter. Jeg havde købt en Economy Premium billet for den ekstra plads på den lange tur. Penge jeg synes er givet godt ud. God plads og fin service gjorde de 10+ timer mere komfortable.

Afgange og mellemlandinger

Jeg har beskrevet afgang og mellemlandinger fra flere roadtrips. Afgang fra København, men mellemlandinger i Frankfurt, Amsterdam, Paris mm. Her kan du læse detaljerede gennemgange af hvordan det foregår og hvor lang tid det tager.

Immigration i Houston

Jeg skulle ikke videre med et andet fly fra Houston, så tiden i immigration var ikke så vigtig for mig. Fra jeg landede og stod ved bagagebåndet med min bagage gik der 45 minutter.

ESTA skulle i selvbetjeningskioskerne og jeg fik en kvittering der sendte mig i den korte kø. Det er lidt forskelligt hvilken kø jeg ender i, men den lange så ikke ud til at tage mere end et kvarters tid at komme igennem.

Tommelfingerreglen i immigration er, at du ikke skal svare på andet det du bliver spurgt om. Jeg fik kun et spørgsmål: hvor skal du hen? Lidt sværer at svare på end hvornår jeg skulle rejse hjem.

Jeg sagde en lille roadtrip rundt i Texas som ville tage mig ned til Big Bend og tilbage. Det tændte et eller andet hos immigration betjenten. Han havde stemplet i hånden men ville ikke stemple. Han spurgte mere ind til turen, om jeg var alene, om jeg skulle mødes med nogen, han bladrede mit pas igennem, vendte tilbage til det med det at jeg rejste alene, spurgte ind til hvor meget bagage jeg havde mm.

Det tog under et minut, men føltes længere. Til sidst stemplede han passet og ønskede mig god tur.

Immigration i forskellige lufthavne

Her kan du læse mere fra immigration i en række forskellige lufthavne rundt om i USA.

Billeje i Houston

Fra bagagebåndet skulle jeg gennem tolden inden jeg var ude og kiggede efter skiltene til Rental Car. I Houston ligger biludlejningsselskaberne samlet i et car rental center en ti minutters bustur væk. Der er gratis shuttle busser derud og du skal blot følge skiltene.

Leje og afhentning af lejebil i Houston

Her kan du læse en detaljeret gennemgang af billeje i Houston – fra du står ved bagagebåndet til du kører af sted på din roadtrip.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Immigration til USA i Canada

Flyver du til USA via Canada foregår immigration til USA, i lufthavnen i Canada. Den er ikke så anderledes end den du kender fra USA.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada