Total solformørkelse i USA, 8. april 2024

Skal du se solformørkelsen i USA i april 2024? Jeg oplevede den totale solformørkelse i 2017 og deler her mine erfaringer.

Den totale solformørkelse i USA i 2024 går gennem følgende stater:
Texas, Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire, Quebec (CA), Maine, New Brunswick (CA).

Jeg var i USA i 2017 for at opleve den totale solformørkelse. Det var en super oplevelse hvor jeg jagtede det perfekte vejr over fire dage gennem 6 stater.
Det kan være nødvendigt til solformørkelsen i 2024. Gør du det, så skal du være opmærksom på flere praktiske ting.

  • Hvornår på året solformørkelsen ligger
  • Der allerede bor mange mennesker i området
  • Transport skal planlægges
  • Overnatning skal bookes på forhånd
  • Tid og mulighed for ændringer ifht. hvor du skal opleve solformørkelsen

Tid på året

Den totale solformørkelse i USA i 2024 ligger den 8. april. Det er stadig så tidligt på året, at der godt kan være køligt eller decideret koldt i nogle af de stater hvor den totale solformørkelse sker. Der er også risiko for sne flere steder.

Mange mennesker

Ruten for den totale solformørkelse går gennem den østlige del af USA. Det er den mest befolkningstætte del af USA. Det betyder der allerede er mange mennesker der er ude for at opleve den totale solformørkelse. Læg dertil at mange vil rejse til fra ind og udland.

Transport i forbindelse med solformørkelsen

Det vil være et ekstra stort tryk på transportmulighederne. Fly til USA og indenrigsfly i USA vil være eftertragtede nær datoen for solformørkelsen. Der vil være mange biler på vejene både til, men specielt væk fra solformørkelsen.
Solformørkelsen er mandag den 8. april. Det betyder folk nok har brugt fredag-søndag til at komme på plads. Så trafikken før kan føles nogenlunde til solformørkelsen. Lige efter solformørkelsen skal alle hjem, så der vil trafikken være værst.
Det var præcis det samme jeg oplevede i 2017, hvor solformørkelsen også lå på en mandag.

Overnatning nær solformørkelsen

I 2017 så jeg meget høje priser for overnatninger nær solformørkelsen. De var også booket lang tid i forvejen. Det betyder mange nok kører langt for at komme til den næste, eller næste by for en overnatning. Det er bl.a årsagen til udfordringen med trafik, som nævnt ovenfor.
Book en overnatning til dagen efter solformørkelsen. På den måde er den værste trafik overstået.

Fleksibilitet for den optimale solformørkelse

Vil du være sikker på en skyfri solformørkelse, skal du være fleksibel. Jeg kastede det gode vejr over fire dage og gennem 6 stater. Solformørkelsen i 2017 var om sommeren hvor vejret er bedre. Ruten gik også gennem midten af landet, hvor det er mere stabilt. Vejret i april 2024 kan være mere uregelmæssigt. Ruten går også tættere på Atlanterhavet som også kan have stor indflydelse på vejret.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top