Redwoods langs Highway 1 i Californien

Turen ned langs kysten på Highway 1 bød på redwood træer i tusindvis og en rejse gennem kulisserne fra Star Wars. Der var også skønne udsigter til Stillehavet og en spotting af Bigfoot.

18. sep, 2012

Redwood state parks

Efter to nætter i Treehouse Treesort kørte vi videre syd på ned mod San Francisco. Der var stadig et stykke, så turen denne dag bragte os kun ned til Fort Bragg.

Fra Cave Junction i Oregon kørte vi først ned til Jedediah Smith Redwood State Park. Den ligger i den nordlige ende af et bredt bælte af Redwood træer som bugter sig langs kysten fra Oregon i nord til San Francisco i syd.

Det er også blot en af mange State Parks på strækningen som vi ville komme igennem i løbet af dagen, så vi ville ikke bruge så megen tid i dem alle, men i stedet køre nogle af de mest seværdige strækninger i dem.

Tættere på redwood træerne

I Jedediah Smith Redwood State Park er det en grusvej, som krydser parken, hvor du får de bedste oplevelser med de høje træer. For enden af den kommer du atter ud på Highway 1 (som også kaldes Redwood Highway på disse kanter).

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-2

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-3

Highway 1 på denne strækning minder mere og mere om den syd for San Francisco, og der er nogle gode vista points på vejen ned.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-4

Redwood træer fra Star Wars

Lidt længere mod syd kørte vi fra Redwood Highway og ind på Newtob B. Drury Scenic Parkway.
Her er der strækninger hvor de store træer står tæt langs vejen og der er mulighed for at gøre stop under vejs og tage små hikes.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-7

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-8

Du skal ikke mange meter væk fra vejen før det føles som at være i en anden verden i en galakse langt, langt væk – for det var i dette område de optog nogle scener til Star Wars – Return of the Jedi.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-5

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-6

Big Tree redwood

Kort før du kører tilbage på Highway 1, kommer du forbi Big Tree Wayside, hvor der lidt inde fra vejen står et Redwood på knap 93 meter som er (estimeret) 1500 år gammel.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-9

Big Tree og andre Redwoods og hikes i området er imponerende med bevoksning som, selv på en lidt overskyet dag som denne, var helt utrolig.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-10

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-11

Underholdende Redwoods

Udover de statsdrevne parker, er der også mulighed for at komme ind i private skove og se nærmere på Redwoods. De lokker med muligheder for at køre din bil gennem træerne (hvor der er savet hul) og andre ting, hvor træerne i sin tid er blevet modificeret. Vi havde oplevet de finurligheder med træer tidligere på turen (Mariposa Grove ved Yosemite) som vi havde brug for, så vi sprang dem over.

Avenue of the Giants

Længere mod syd på Highway 1 ved Humboldt Redwoods State Park er det muligt at dreje fra og følge Avenue of the Giants. En 32 mil lang rute som snoer sig gennem de impoenrende Redwoods. På denne strækning er Highway 1 fire-sporet, så det kan være et dejligt afbræk at komme ned på Avenue of the Giants i stedet.

Highway 1 langs kysten

Lidt længere mod syd ved byen Leggett deler Redwood Highway sig to. Den ene vej bliver til den ”rigtige” Highway 1 kører ud langs kysten og den anden (Highway 101, som den egentlig rigtigt hedder herfra og nord på til Seattle) fortsætter lidt inde i landet ned til San Francisco.

Inden du forlader det sidste skov og kommer ud til kysten, liger der en af de roadside attractions som man bare må stoppe ved. Denne lokker med en masse figurer snittet i træ og der går hurtigt en lille halv time med at se næremere på stedet, toilet og proviantering.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-12

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-13

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-14

Det sidste stykke ned til Fort Bragg kørte langs kysten og mindede mere og mere om strækningen fra Monterrey og videre ned mod Los Angeles.

redwood_highway_1_california_roadtrip_2012-16

Klik for fuld størrelse.

Klik for fuld størrelse.

Se et kort over oplevelser i Californien

Jeg har haft rigtig mange oplevelser i Californien gennem årene. Fra Redwood områderne ved statsgrænsen til Oregon, til San Diego ved den Mexicanske grænse. Jeg har samlet dem alle på et kort, så du nemmere kan se hvilke oplevelser der kunne være en mulighed i den del af Californien du skal besøge. Se kort over oplevelser i Californien.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

3 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

  1. solveig says:

    Kan du anbefale et busselskab som arrangerer 1 dags tur fra Las Vegas til Grand Canyon, south rim?
    For ikke selv at skulle køre alt for mange kilometer, planlægger vi at lade bilen stå og så tage en 1 dags tur.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top