1 mio. flagermus og godt gang i Austin, Texas

1 million flagermus, servering i bikini, en mekanisk tyr og godt gang i 6th street i Austin, Texas.

30. marts, 2013

På gåben ned i Austin by

Jeg boede lige ved Texas State Capitol, så svingede forbi den imponerende bygning på min vej ned mod min sidste aften i Austin for denne gang.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-1

Jeg fulgte Congress Avenue fra 11th St. Ned til Congress Avenue Bridge og havde timet det til at passe med solnedgangen.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-2

En levende turistattraktion

Congress Avenue Bridge i Austin er dagligt et tilløbsstykke (fra forår henover sommeren) for flere hundrede mennesker.
Det er ikke broen der er speciel, men det der lever under den. Ikke nede i vandet, men lige under den, inde i dens konstruktion.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-3

1 million flagermus

Her bor der 750.000 – 1.500.000 flagermus som hver aften flyver ud for at finde føde. Der er flest i august, hvor ungerne for første gang flyver med.

Det er et imponerende skue som finder sted omkring kl. 20-20:30 (hvilket er omkring solnedgang i marts/april) men alt det spændende sker på modsatte side af, hvad der den aften var, en spektakulær aften himmel og solnedgang.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-4

Der er ikke nogen fast tid på, hvornår flagermusene flyver fra broen og ved et tidligere besøg fløj de slet ikke (i hvert fald mens jeg var der og man kunne se noget).

Her kan du læse mere om flagermusene under broen, aktivitet i løbet af året, flyvetider mm.

Svært at fange flagermusene på billeder

Denne aften fløj de dog og ser imponerende ud. Det er vært at fange på billeder da dels er små, flyver hurtigt og så er der ikke så megen lys at gøre godt med.

Her ser du bedst flagermusene

De bedste steder at opleve dette er i den sydlige ende af broen, på skråningen i parken ved den sydlige ende af broen (Lady Bird Park) og nede på vandet. Der er cruises du kan komme ud på eller du kan leje kanoer, cykelbåde eller paddle boards.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-5

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-8

En lang pølse af flagermus

Jeg nøjedes med en plads på broen, hvor jeg kunne se ”pølsen” af flagermus komme væltende ud i nattehimmelen. Lige under mig kunne jeg se et virvar af flagermus som fes rundt indtil det blev deres tur til at følge med i optoget ud efter mad.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-6

Det tager noget tid at få 1.000.000 flagermus på vingerne så det er en forestilling som bliver ved i lang tid, men sørg for at være der omkring solnedgang for at have lys nok til nogle billeder.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-7

Bikinibar på 6th Street

Fra Congress Avenue Bridge gik jeg tilbage op på 6th Street. Jeg ville hjem på morellet med mit store kamera inden jeg fik for mange øl, men stoppede lige ind forbi Bikinis på vejen.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-9

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-10

Bikinis Sports Bar & Grill er en udbredt kæde i Texas. Minder der er lidt frækkere end Hooters men stadig et sobert sted med god betjening og god stemning. Ikke så familie orienteret som Hooters, men nu ligger denne også på 6th Street, hvor der om aftenen bliver tjekket ID på alle.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-11

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-12

Efter et hurtigt pit stop på motellet, gik jeg tilbage til den afspærrede 6th Street og videre ned på 5th, hvor min yndlingsbar i Austin ligger.

Kom rundt med cykeltaxier

Jeg valgte at gå, men Austin er fyldt med cykeltaxier og strækningerne mellem de forskellige hot spots, Congress Bridge, W. 5th Street og Old Pecan St (E 6th Street) er populære at tage en cykel taxi imellem.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-17

Austin har også et populært Street Food miljø og der er Food Trucks mange steder.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-16

Autentisk Rebels Honky Tonk cowboy bar

Jeg skal forbi Rebels Honky Tonk når jeg er i Austin. Antallet af gæster varierer, men stemningen er altid god.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-18

Det er en autentisk western bar. Ikke en klichefyldt kæde-bar med en påtaget stemning. Rebels Honky Tonk er stedet hvor de lokale cowboys fra oplandet kommer og slidte Wrangler og slidte cowboy boots er ikke unormal påklædning.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-19

Danseundervisning og synkron dans

Der er et stort dansegulv og hver torsdag-lørdag 20-22 er der gratis danseundervisning i alle de klassiske western danse. Når gulvet gives fri og stemningen rigtig begynder at indfinde sig, er der tit gruppe dans, hvor gulvet fyldes og synkront giver den gas. Det er bl.a til Copperhead Road

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-20

Denne video er ikke fra Rebels Honky Tonk men viser princippet.

Topløs på mekanisk tyr

For at sætte en tyk streg under cowboy temaet er der også en mekanisk tyr. Den er populær når folk har fået lidt at drikke. Koster 5 dollars at prøve, men hvis du som kvinde smidder toppen mens du er oppe på den, så får du turen gratis (er der flere der gør end du lige går og regner med).

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-21

Du kan også hvæde dig overfor gutterne med en gang armlægning eller se hvem der slår hårdest på en boksebold.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-22

En proppet 6th Street i Austin

Omkring kl 01:00 var 6th Street ved at være proppet. Politiet var dog talstærkt til stede, så alle optræk til ballade blev hurtigt håndteret.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-23

Jeg havde haft en lang dag og skulle op og køre dagen efter, så sprang den sidste time i byen over (alle barer i Austin lukker kl 02:00).

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top