1 mio. flagermus og godt gang i Austin, Texas

1 million flagermus, servering i bikini, en mekanisk tyr og godt gang i 6th street. Det er opskriften på en god aften i Austin, Texas.

30. marts, 2013

På gåben ned i Austin by

Jeg boede lige ved Texas State Capitol, så svingede forbi den imponerende bygning på min vej ned mod min sidste aften i Austin for denne gang.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-1

Jeg fulgte Congress Avenue fra 11th St. Ned til Congress Avenue Bridge og havde timet det til at passe med solnedgangen.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-2

En levende turistattraktion

Congress Avenue Bridge i Austin er dagligt et tilløbsstykke (fra forår henover sommeren) for flere hundrede mennesker.
Det er ikke broen der er speciel, men det der lever under den. Ikke nede i vandet, men lige under den, inde i dens konstruktion.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-3

1 million flagermus

Her bor der 750.000 – 1.500.000 flagermus som hver aften flyver ud for at finde føde. Der er flest i august, hvor ungerne for første gang flyver med.

Det er et imponerende skue som finder sted omkring kl. 20-20:30 (hvilket er omkring solnedgang i marts/april) men alt det spændende sker på modsatte side af, hvad der den aften var, en spektakulær aften himmel og solnedgang.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-4

Der er ikke nogen fast tid på, hvornår flagermusene flyver fra broen og ved et tidligere besøg fløj de slet ikke (i hvert fald mens jeg var der og man kunne se noget).

Her kan du læse mere om flagermusene under broen, aktivitet i løbet af året, flyvetider mm.

Svært at fange flagermusene på billeder

Denne aften fløj de dog og ser imponerende ud. Det er vært at fange på billeder da dels er små, flyver hurtigt og så er der ikke så megen lys at gøre godt med.

Her ser du bedst flagermusene

De bedste steder at opleve dette er i den sydlige ende af broen, på skråningen i parken ved den sydlige ende af broen (Lady Bird Park) og nede på vandet. Der er cruises du kan komme ud på eller du kan leje kanoer, cykelbåde eller paddle boards.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-5

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-8

En lang pølse af flagermus

Jeg nøjedes med en plads på broen, hvor jeg kunne se ”pølsen” af flagermus komme væltende ud i nattehimmelen. Lige under mig kunne jeg se et virvar af flagermus som fes rundt indtil det blev deres tur til at følge med i optoget ud efter mad.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-6

Det tager noget tid at få 1.000.000 flagermus på vingerne så det er en forestilling som bliver ved i lang tid, men sørg for at være der omkring solnedgang for at have lys nok til nogle billeder.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-7

Bikinibar på 6th Street

Fra Congress Avenue Bridge gik jeg tilbage op på 6th Street. Jeg ville hjem på morellet med mit store kamera inden jeg fik for mange øl, men stoppede lige ind forbi Bikinis på vejen.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-9

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-10

Bikinis Sports Bar & Grill er en udbredt kæde i Texas. Minder der er lidt frækkere end Hooters men stadig et sobert sted med god betjening og god stemning. Ikke så familie orienteret som Hooters, men nu ligger denne også på 6th Street, hvor der om aftenen bliver tjekket ID på alle.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-11

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-12

Efter et hurtigt pit stop på motellet, gik jeg tilbage til den afspærrede 6th Street og videre ned på 5th, hvor min yndlingsbar i Austin ligger.

Kom rundt med cykeltaxier

Jeg valgte at gå, men Austin er fyldt med cykeltaxier og strækningerne mellem de forskellige hot spots, Congress Bridge, W. 5th Street og Old Pecan St (E 6th Street) er populære at tage en cykel taxi imellem.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-17

Austin har også et populært Street Food miljø og der er Food Trucks mange steder.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-16

Autentisk Rebels Honky Tonk cowboy bar

Jeg skal forbi Rebels Honky Tonk når jeg er i Austin. Antallet af gæster varierer, men stemningen er altid god.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-18

Det er en autentisk western bar. Ikke en klichefyldt kæde-bar med en påtaget stemning. Rebels Honky Tonk er stedet hvor de lokale cowboys fra oplandet kommer og slidte Wrangler og slidte cowboy boots er ikke unormal påklædning.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-19

Danseundervisning og synkron dans

Der er et stort dansegulv og hver torsdag-lørdag 20-22 er der gratis danseundervisning i alle de klassiske western danse. Når gulvet gives fri og stemningen rigtig begynder at indfinde sig, er der tit gruppe dans, hvor gulvet fyldes og synkront giver den gas. Det er bl.a til Copperhead Road

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-20

Denne video er ikke fra Rebels Honky Tonk men viser princippet.

Topløs på mekanisk tyr

For at sætte en tyk streg under cowboy temaet er der også en mekanisk tyr. Den er populær når folk har fået lidt at drikke. Koster 5 dollars at prøve, men hvis du som kvinde smidder toppen mens du er oppe på den, så får du turen gratis (er der flere der gør end du lige går og regner med).

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-21

Du kan også hvæde dig overfor gutterne med en gang armlægning eller se hvem der slår hårdest på en boksebold.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-22

En proppet 6th Street i Austin

Omkring kl 01:00 var 6th Street ved at være proppet. Politiet var dog talstærkt til stede, så alle optræk til ballade blev hurtigt håndteret.

austin_texas_flagermus_roadtrip_2013-23

Jeg havde haft en lang dag og skulle op og køre dagen efter, så sprang den sidste time i byen over (alle barer i Austin lukker kl 02:00).

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Manzanar War Relocation Center

Mange kan huske Pearl Harbor i 1941, men mange ved ikke at USA satte 110.000 japanere, der boede i USA, i koncentrationslejre. I Manzanar var 10.000 indespærret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada