Big Bend National Park og Marathon

Big Bend National Park er altid en oplevelse for mig. Dagen blev afslutet med lækker middag og ligeledes lækker overnatning i byen Marathon.

17 april, 2019

En grusvej som oplevelse

Fra Lajitas og Terlingua fortsatte jeg ind i Big Bend National Park. Jeg benyttede den vestlige indgang og kørte først mod Santa Elena Canyon. Eftersom jeg havde en SUV, så kunne jeg tage Maverick Road.

Vejen er en grusvej og plejes ikke mere end højest nødvendigt. Det anbefales derfor du som minimum kører SUV på den. På skiltet står der også af 4-wheel drive er required, men en SUV er fint.
Maverick Road ikke en genvej til Santa Elena Canyon, men har du muligheden, så er det en ekstra oplevelse at få med fra nationalparken.

Santa Elena Canyon tårner sig op

Klippen der udgør Santa Elena Canyon er kæmpe. Du starter med at se den i det fjerne. Først dukker den massive klippe op, som kun bliver større jo tættere du kommer. Så kan du skelne den egentlige canyon fra resten og bliver blot endnu mere imponeret.

Du kan komme helt tæt på Santa Elena Canyon. Enten nyde den fra flodbredden af Rio Grande – floden der har skabt Santa Elena Canyon. Eller du kan hike et stykke ind i kløften. Afsæt tid til at hike derind (30-45 minutter ialt). Det gjorde jeg ikke denne gang, men har været derinde et par gange.

Oplevelser i Big Bend National Park

Jeg havde desværre ikke tid til så meget andet end at køre gennem parken denne dag – og end ikke hele parken. Big Bend National Park er stor og du bør afsætte to dage hvis du vil opleve mere af parken end du kan se fra vejen. Overvej en overnatning inde i Big Bend nationalpark i Chisos Mountain Range.

Big Bend National Park kan opleves på mange måder. Hikes er populære i parken og har selv været på nogle hikes i parken. Rio Grande floden indbyder til kanoture og der er Hot Springs på floden, hvor du kan nyde en afslappet dag i vandet.

Du kan også krydse sikkert ind i Mexico i Big Bend National Park ved Boquillas del Carmen.

Har du mod på en lidt mere kompliceret grusvej end Maverick Road, så er der Old Ore Road. Den skal du afsætte en del timer til samt tage dig nogle forholdsregler i forhold til proviant mm, i tilfælde af noget går galt.

Det kan synes langt at køre helt her ned til Big Bend for kun at køre gennem parken. For mig handlede det om mere end det. Jeg er vild med området og ikke kun i nationalparken. Turen ned til Marfa fra Big Spring og turen fra Marfa via Lajitas og Terlingua til Big Bend National Park.

Kontrol i grænselandet

Jeg forlod Big Bend National Park ved Panther Junction Visitor Center og kørte mod byen Marathon. Når du er på roadtrip i dette område, nær grænsen til Mexico, vil du opleve grænse og identitetskontrol flere steder. I Big Bend foregår det ikke nede ved grænsen, men et stykke inde i landet. På turen fra Big Bend op til Marathon er der et check point, hvor du bliver stoppet og skal vise ID. Det kan også være de vil se/tjekke din bagage – og nogle gange med en narkohund.

Lille, men lækker Marathon, TX

Marathon, TX synes ikke af meget, og mange er nok kørt hurtigt igennem på vej til/fra byen Alpine. Byen har dog heller ikke meget at stoppe efter, men som overnatning er det en perle. Gage Hotel er den største bygning i byen og der bor nok flere mennesker på hotellet end i resten af byen. Gage Hotel ligger i en historisk bygning, men det meste af hotellets værelser ligger i tilbygninger.

Byen Marathon er delt i to af en jernbane og der er en jævn strøm af godstog det meste af døgnet. Heldigivs benytter toget ikke hornet når det krydser overgangene i Marathon, så du hører det ikke så meget om natten. Har du set de lange godstog på en roadtrip i USA, så kan en overnatning i Marathon være en mulighed for at opleve det tæt på. Jeg var heldig at opleve et tog der transporterede militærekøretøjer.

Marathon har eget posthus og et par små butikker og madsteder. Denne dag forkælede jeg dog mig selv og spiste på hotellets 12 Gauge Restaurant.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Terlingua ind i Big Bend National Park og ned til Santa Elena Canyon via Maverick Road. Herfra gik turen op til Panther Junction og endeligt byen Marathon, hvor jeg overnattede.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town er nok lidt mere poleret end der forventes af en spøgelsesby. Calico er dog en ægte mineby og et fint stop på din roadtrip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada