Overnatning og solnedgang i Chisos Mountains

Big Bend National Park bød på dyllisk ørken og ro i Chisos mountain Lodge. Det var en kold, stjerneklar aften og ikke mindst nat, men sikke en måne.

24. marts, 2013

Turen ned til Big Bend

Fra Marathon kørte jeg ned til Big Bend. Der er ingen byer på strækningen og det mest spændende inden parken, er endnu et tjek point. Denne tager dog kun trafik der kører mod nord, så jeg susede lige igennem.

Skifte i naturen

Så snart skiltet med Big Bend National Park passeres, fornemmer du et skift i naturen. Stadig ørken, men mere idyllisk. Dog skal det tilføjes at Big Bend og hele området hernede er lidt en aquired taste, da det hurtigt forekommer meget ensformigt, hvis du ikke ved hvad du skal kigge efter – skifte i farve på klipperne, små oaser af træer og mere grønt, udtørrede flodløb mm.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-13

Mulighed for at køre off-road

Strækningen fra Persimmon Gap (den ene af de to indgange der er til parken og den du kommer til fra Marathon) og ned til parkens hovedkvarter ved Panther Junction er klart den mindst interessante af elle stræk i parken. Der er dog stadig masser af muligheder og har du tiden, og en bil med stor frihøjde, kan du gøre som jeg i 2010 og køre lidt ud for dig selv og følge The Old Ore Road.

Se min tur fra 2010.

Panther Junction

Ved Panther Junction er der to muligheder. Den ene ender blidt vd den mexicanske grænse og tager dig bl.a forbi Hot Springs og ned til Rio Grande Village (alt det vender jeg tilbage til i mit indlæg om kanotur på Rio Grand).
Den anden kører mod vest og mod Indgangen til Chisos Montains (hvor jeg skulle hen) og mod den vestlige indgang og Santa Elena Canyon.

Kæmpe autocamper

Jeg stoppede i Panther Junction, fik et stempel i min National Park Passbook, tankede lidt (dyrt) benzin og så en autocamper (RV) på steroider. Der er ingen steder i Big Bend man har brug for et monster som denne, men sej ser den ud. det var en tysk børnefamilie der kørte den, så går ud fra den kan lejes på en eller anden måde, men har ikke kunne finde nogle steder.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-2

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-3

Chisos Mountain Lodge

Mit stop for natten var Chisos Mountain Lodge. Det ligger inde i Chisos Mountains og er omkranset af bjergvægge hele vejen rundt, på nær The Window, hvor solen går ned og vand fra området flyder ud. Du er nærmest nede i en dal inde i bjerget. En dal som blev skabt ved vulkan udbrud for længe, længe siden.

Turen ind i dalen foregår ad den mest idylliske strækning i hele parken. jeg optog en video af strækningen sidst jeg var her.

Overnatning i Big Bend National Park

Chisos Mountain Lodge er eneste almindelige overnatning i parken. Der ligger også en stor campingplads inde i Chisos Mountains (og rigtig mange rundt om i parken, hvor de fleste er uden nogen former for bekvemmeligheder så som vand, strøm, toilet mm.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-7

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-6

Fik det sidste værelse

Jeg havde ikke planlagt hjemmefra at bo her. Havde overvejet Marathon, men prøvede Chisos aftenen inden jeg kørte mod Big Bend. Jeg var heldig at få det sidste værelse. Det er højsæson hernede nu, så du skal være ude i god tid hvis du vil have et værelse at sove i. Generelt vil jeg anbefale at booke på forhånd i nationalparkerne, så du ikke risikerer ar skulle 100 km retur og ud af parken for at overnatte.

Værelse gemt godt af vejen

Jeg havde fået et værelse længst væk i nogle små bygninger. Der var ikke en god udsigt, men med kun 10 minutters gang ned til Trail Heads (stierne), kiosk og hovedbygningen gjorde det langt fra noget, da der var dejlig ro.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-5

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-4

Her kan du se hvordan jeg boede sidst jeg var her (5:50 inde i videoen).

Styr på solnedgangen

Da jeg var kommet på plads tjekkede jeg tider for solnedgang og solopgang (der er ikke TV, mobildækning og strømmen går nogle gange ud, men der er wifi).

Timelapse af solnedgang

Da der allerede var lidt køligt klædte jeg mig godt på (tre lag) inden jeg fandt et spot med kig til The Window og satte mit udstyr op til en timelapse. Jeg stod og nød solnedgangen med flere andre og snakkede med en ældre herre fra Seattle (hans mål er et besøg i alle 58 nationalparker) som viste sig at have en far som kom fra en af øerne i det sydfynske øhav.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-8

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-9

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-14

Skulle være gået efter månen

Min timelapse af solnedgangen blev ikke særlig god og først alt for sent så jeg den spetakulære måne som stod op bag mig.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-10

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-11

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-15

Stjernehimmel i Texas

Når du er herude midt i ingenting, så er der ingen lysforurening, så udover naturen, kommer mange også herud for at kigge på stjerner. Der er mange flere (og andre) end jeg er vant til fra DK og jeg gjorde forsøget med at par skud af den mørke nattehimmel med de mange stjerner på. Det lykkedes nogenlunde.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-1

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-17

Stedet Chisos Mountain Lodge har en stor restaurant tilknyttet og en bar, så der satte jeg mig op for at få varmen og kigge billederne igennem. Kunne se der er et stykke endnu inden en stjernehimmel tager sig perfekt ud.

big_bend_solnedgang_roadtrip_2013-16

En kold nat

Der var ved at være pænt koldt (nærmede sig nul grader) og værelserne er ikke bygget til kulde, så jeg måtte lige lære en varmeblæser at kende inden jeg gik til køjs. Den var desværre nødt til at køre natten igennem og det larmer, så fik ikke den bedste søvn den nat.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Cabana Room på The LINQ og Hoover Dam

Adgang til privat terrasse og lige ud til poolen på The LINQ er lækkert med fire overnatninger i Las Vegas. Kom også lidt væk fra The Strip på en tur ud til Hoover Dam.

Segway Tour in Dallas Texas

Segway tour i Dallas, Texas

Min segway tour i Dallas tog mig tilbage til mordet på JFK, forbi verdens største bronze udsmykning og fik en high five af en kanin.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada