Marfa – kunst og overnatning

Marfa snyder på overfladen. Den ser måske slidt ud, men gemmer på kunst, mode og historiske overnatningsmuligheder.

16 april, 2019

Et sidst kig på slidte Big Spring

Jeg kunne ikke sige farvel til Big Spring uden lige at nuppe en rundt mere i downtown. Interstate 20 går uden om byen. Den store vej gennem byen hedder Business 20. Det der skete da motorvejen blev anlagt, som iøvrigt er fint fortalt i filmen Cars er, at byer dør ud i downtown og aktiviteterne flytter ud omkring til- og frakørslerne.

Du oplever det overalt i USA og havde jeg overnattet på et kæde motel i udkanten af byen havde jeg ikke oplevet dette. I-20 er ikke anlagt for nyligt, så Big Spring kan have haft flere op og nedture. Og hvad jeg oplevede da jeg gik rundt var, at der var en optur på vej. I nogle af de forfaldne bygninger var håndværkere i gang med at fixe indmaden, og som nævnt tidligere er der kommet mere liv i bygningerne omkring hotellet siden billedet til Street View blev taget.

Texas åbne landskab ned til Marfa

Da jeg ikke kunne klemme mere ud af Big Spring, tog jeg videre mod Marfa. Marfa ligger fire timers kørsel fra Big Spring, men med lidt pauser på vejen, passede det med en ankomst midt på eftermiddagen.

Turen fra Big Spring til Marfa går gennem Oil Country. Så langt øjet rækker er der pumper der langsomt hiver olie op af undergrunden og fra tid til anden dukker et raffinaderi op. Enkelte steder er der også en flamme der brænder overskydende gas af. Oil Country dør ud inden Marfa og nu er du for alvor i Big Bend Country .

Marfa Lights

16 km før Marfa ligger en lille rasteplads. Ikke så meget anderledes end alle de andre, bortset fra nogle kikkerter. Landskabet indbyder ikke ligefrem til det vilde. Det er fladt så langt øjet rækker. Kikkerterne er heller ikke til landskabet, men til noget Marfa er kendt for: Marfa Lights.

Marfa er Texas kunst hovedstad

Marfa er en sjov størrelse. Det er en lille by og på overfladen ser den slidt ud. Men omslaget snyder. Marfa er nok slidt i kanten, men gemmer på nye penge lige under overfladen.

Kunst er “the shit” i Marfa. Du kan ikke kaste en bold uden at ramme et Gallery eller Studio. Kunsten har en lang tradition i byen og området og Prada Marfa er nok en installation de fleste kender til. Siden er der dukket mere op og kunstnere og mæcener har slået sig ned i byen.

Penge har bragt andre til og gamle bygninger udvikles og renoveres. Der er bl..a kommet en del nyere overnatningssteder til i byen. Mange af dem ligger i gamle bygninger der er renoveret. Det gælder bl.a. 105 Lincoln, hvor jeg overnattede. Det er tidligere hestestalde der er konverteret til nogle super lækre værelser.
https://www.105lincoln.com

Slidt, men dyr Marfa

Når du går rundt kan en slidt bygning se ud som en billig thrift store, men du kommer på andre tanker når du ser priserne på tingene i vinduet.

Marfa er en lille by og aktivitetsniveauet er afhængig af turister og sæsoner. Det betød desværre at meget var lukket den tirsdag jeg besøgte byen. Men der er ting åbne og på det historiske Hotel Paisano og det nye og moderne Hotel Saint George kan du finde mad og drikke.

Luksus campingplads i Marfa

En lille køretur fra downtown (3 minutter) ligger El Cosmico. En Camping og Glamping plads der spiller på nostalgien. Der er opslåede telte med senge, tipier og ikke mindst vintage campingvogne. Ikke de små modeller vi kender fra Europa, men de store airstream lignende trailers med seperat soveværelse og regulære badeværelser.

El Cosmico har alt hvad den trængende campist har brug for, inkl hot tubs.

Jeg boede selv på El Cosmico da jeg var i Marfa i 2014.

Se ruten i beskrivelsen ovenfor

Her kan du se ruten jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Big Spring ned til Marfa.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Calico Ghost Town

Calico Ghost Town er nok lidt mere poleret end der forventes af en spøgelsesby. Calico er dog en ægte mineby og et fint stop på din roadtrip.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada