Prada Marfa – fed udkants kunst

Prada tasker og sko i en enlig butik ude midt i ingenting. Facinerende og sej kunst lige i min smag.

Prada Marfa – et kunstværk

Kører man fra Van Horn mod Marfa så vil man kort før Valentine (knap nok en by) komme forbi en lillebitte butik. Den kan være svær at spotte hvis man ikke lige ved den er der, for det er først når man ser facaden man aner den er lidt ud over det sædvanlige. Det er nemlig en Prada butik med tasker og sko.

Men det er ikke en rigtig butik. Det er en permanent kunstinstallation af Elmgreen og Dragset. Kunstværket hedder Prada Marfa. Marfa er en reference til byen Marfa som ligger ca 60 km væk. Det er en kunstnerby og huser selv nogle kreative ting.

Kørte forbi i fuld fart

Jeg missede Prada Marfa da jeg kom med 75 mph. Når man har paseret det ene forladte hus i vejkanten efter det andet var det ikke til at vide hvornår dette kom. Havde ikke læst præcis hvor det lå, men troede ikke det var så langt fra Marfa.

Jeg fik vendt min hest og holdt nu på den anden side af vejen og iagtagede kunstværket. Jeg synes det passer perfekt ind og brugte en del tid der. Bl.a. til at lave videoen af min Mustang. Synes rammerne passede perfekt.


Som man kan læse på wiki, så har kunstværket været udsat for hærværk. Den ene side og bagsiden af huset er også skæmmet af grafitti i dag, men der er installeret et bedre alamrsystem og så er det vist højresko allesammen, så de har ingen videre værdi, medmindre man er etbenet. Alle taskerne er uden bund og indeholder alle en alarm.

Historisk hotel i Marfa

Jeg havde fundet et historisk hotel i Marfa som jeg valgte at bo på. Det er en af de mange perler jeg har oplevet på mine mange ture i USA, ligesom Gage Hotel i Marathon, Irma Hotel i Cody, The Strater i Durango, The Menger i San Antonio m.fl. Hotellet er historisk bevaringsværdigt og indeholder en masse detaljer. Som med mange af de andre af denne slags hoteller forbavser det en smule at de stadig kan løbe rundt der hvor de ligger. Marfa har godt 2000 indbyggere og der ligger endda en Dairy Queen i byens udkant, men ellers har den ikke meget at byde på. Måske er det derfor hotellet har overlevet, for rigtig mange af de lokale kom for at drikke og spise i hotellets bar og restaurant.


Se alle indlæggene fra påskens roadtrip

Læs om forberedelserne, ankomst og immigration, alle oplevelserne, inklusiv ridetur, skydning, racerløb, udkants-kunst mm., min lejebil, madoplevelser m.fl.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

1 Enlightened Reply

Trackback  •  Comments RSS

 1. Morten says:

  I aften viser TV2 “No Country for Old Men”. Hver gang der er en film som jeg tror foregår i områder vi har besøgt går jeg altid ind på IMDB og tjekker Locations.
  Her faldt jeg over at noget af filmen var optaget i Marfa, Texas og I Big Bend Nat Park.
  Det ser ud til at Marfa har været brugt i en del film.

  Fortsat god tur.

  Morten

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA? Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco

Her kan du finde overnatning i: Chicago, Las Vegas.

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top