Rock’n’Soul museum og riverboat cruise

Musikmuseum, Beale Street og riverboat cruise på Mississippifloden er nogle af de oplevelser du også kan få med hjem fra Memphis.

16 aug, 2017

Memphis rige musikhistorie

Candlelight Vigil dagen før var ikke den sidste oplevelse i Memphis. Og heller ikke den sidste oplevelse i forbindelse med Elvis Week og Elvis Presley.

Memphis er mere end Elvis Presley. Det var immervæk her Rock’n’Roll blev skabt på SUN Studio.
Memphis har været en af hjørnestenene i den amerikanske og ikke mindst internationale musikscene. Både før og efter Elvis.

SUN Studio skulle genbesøges senere på denne roadtrip, så denne dag blev bl.a brugt på Rock’n’Soul museet tæt ved Beale Street.

Elvis er kun en af mange store kunstnere der er kommet ud af Memphis’ musikmiljø, og der er masser af musikhistorie der ligger forud og efter Elvis gennembrud i 1950’erne.

Nogle af kunstnere der skabte et navn i Memphis er B.B. King, Carl Perkins, Isaac Hayes, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash m.fl. Af nyere dato kan nævnes Justin Timberlake.

På Rock’n’Souls museet går du en selv rundt med en audio guide. Du bliver ført igennem blues musikkens oprindelse, slavernes indflydelse på musikken, de første radiostationer, raceadskillelse, forenelse i musikken og meget mere.

Der er masser af musik at lytte til undervejs, og er et must hvis du interesserer dig det mindste for musik.

Besøg Rock’n’Soul museet i Memphis

Rock’n’Soul museet er ikke så kendt, så du kan som regel komme til når du ankommer. Du er heller ikke er afhængig af en guide skal vise dig rundt.
Her kan du finde info om åbningstider og priser på Rock’n’Soul museet.

Berømte Beale Street i Memphis

Efter Graceland, er Beale Street nok det navn flest genkender i forbindelse med Memphis.
Beale Street er centrum for underholdning, barer, restauranter og musiksteder i Memphis.

Beale Street vågner for alvor op om aftenen, men der er åbent de fleste steder i løbet af dagen og du kan sågar finde live musik det meste af dagen.

Den festlige del af Beale Street ebber ud jo tættere på Mississippifloden du kommer, men så dukker der andre muligheder op.

Få fuldt udbytte af af Beale Street

Du kan altid få en fest ved at gå i Beale Street og tage tingene som de kommer. Her kan du finde info om Beale Street.

En tur på Mississippifloden

Memphis ligger ud til Mississippifloden og byens tidlige historie er knyttet tæt til den lukrative trafik på vandet.

For at opleve denne side af Memphis tog vi på et sightseeing cruise på floden.

På sejlturen lidt op og ned af Mississippifloden fortælles der om byens historie og hvilken indflydelse floden har haft.

Memphis havde mere industri og handel langs bredden i gamle dage, men de store flodpramme er stadig en del af industrien i Memphis i dag.

Der er flere udgaver af en sejltur på Mississippifloden. Der er også specielle ture i forbindelse med højtider og ikke mindst Elvis Week. Fælles for dem all er dog, at der er en bar ombord, og du er i en festlig by, så du kan købe alkohol ombord og nyde en kold øl i Tennessee varme.

Tag på riverboat cruise på Mississippifloden

Her kan du finde info om de forskellige cruises på Mississippifloden. Jeg anbefaler at du planlægger og bestiller på forhånd, da flere af turene kun afgår en gang om dagen eller om ugen.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Palm Springs til San Diego

Stod op med solen i Palm Springs for at have tid til den lange tur til San Diego. Anbefaling: Tag den lange vej over bjergene. Det er turen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada