Edison og Ford i Fort Myers

Thomas Edison og Henry Ford Winter Estates er et lille stykke af USAs historie. Edison museet giver et fint indblik ind i opfinderens liv.

28 dec, 2018

Prominente borgere i lille kystby

Fort Myers er en lille hyggelig by på Floridas vestkyst. Denne del af Florida (golfkysten) er kendt for sine utrolige sandstrande. Faktisk finder du nogle af USAs bedste sandstrande på Floridas vestkyst.
Men Fort Myers gemmer også på et lille kapitel af USAs historie: Opfinderen Thomas Edison og bilproducenten Henry Ford slog sig ned i byen som naboer.

Thomas Alva Edison var endt i Fort Myers pga. sit helbred. På samme måde som Harry S. Truman fik ordineret godt vejr og afslapning af sin læge i det Hvide Hus i Key West, så fik Edison besked på, at finde varmere himmelstrøg når det var koldt og vinter i New Jersey.

Som med Truman, så var det ikke afslapning når Edison var i Fort Myers. Han konklede når han var i Fort Myers, hvorfor attraktionen har mere at byde på, end blot et hus, hvor Edison gjorde sig tanker og alle sine opfindelser og idéer. Edison havde værksted i Fort Myers og specielt sine botaniske idéer blev der arbejdet på når han var i Florida.

Et besøg ved Edison & Ford Winter Estates inkludere adgang til et museum, Edisons laboratorium, haven samt de vinterboliger Edison og Ford boede i gennem en årrække.

Du kan supplere din indgang med guidede ture i forskellige dele af muset og husene. Som udgangspunkt følger der en audio guide med i indgangen til museet. Mit besøg passede med en guidet tour af husene.

Edison Museet i Fort Myers

Edison Museet er en historisk gennemgang af Edisons liv og levned. Mange af Thomas Edisons opfindelser er udstillet på museet. Forbinder du kun Thomas Edison med lyspæren (som han ikke opfandt, men forbedrede) så vil du blive overrasket over, hvad Thomas Alva Edison havde en finger med i.

Kan godt være han ikke opfandt lyspæren, men han har uden tvivl haft en stor indflydelse på rigtig mange ting.

Museet er ikke kæmpe, men skal du omkring det meste og læse lidt om noget af det du ikke vidste Edison stod bag, så skal du minimum afsætte en halv times tid.

Der er også nogle film der i detaljer gennemgår dele af Edisons liv og bedrifter. Bl.a. at han var bidt af camping og roadtrips. Sammen med Ford tog han på flere ture rundt om i USA.

Edison og Ford Winter Estates

Museet og værkstedet oplevede jeg på egen hånd – gennemgang af Edison og Ford Winter Estate forgik med guide.

Først en gennemgang af lidt historie – Edisons og USA’s.
Dernæst lidt info om, hvorfor Edison valgte et sted som Fort Myers, der var meget anderledes i 1885.
Dernæst fulgte en gennemgang af Edisons huses tilblivelse, hans kones krav og hvordan et hus blev til to.

Henry Ford kom først til Fort Myers i 1915, men Ford og Edison havde været venner og forretningspartnere i mange år.

Det er Thomas Alva Edison der fylder mest ved museet i Fort Myers, men på en guidet tour får du også en kort gennemgang af Ford’s livshistorie og bedrifter.

Der er også et par af Fods biler udstillet – og så fortalte guiden hvorfor det hedder en pick-up truck. Har dog ikke kunne verificere den nogle steder, kun finde varianter af den rundt om på nettet, så du mås selv besøge Museet en dag for at få historien.

Fun fact om Henry Ford er, at han havde arbejdet for Edison før han sagde op og satsede på at bygge biler.

Den guidede tur er på 1.5 time, men springer et par bygninger over. For rigtig at opleve museet og husene skal du afsætte 2.5 timer.

Besøg Edison museet og Winter Estates

Edison museet og Winter Estates, er åbent året rundt, med undtagelse af to lukkedage. Der er forskellige tours tilgængelig, på forskellige tidspunkter. Så hold dig opdateret på hjemmesiden i forhold til dit besøg.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Naples op til Fort Myers. En kort tur, der ikke byder på så meget at se på.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Unclaimed Baggage Center

Lost Luggage Store (mistet bagage der sælges) er nok den genbrugsbutik i verden med fleste besøgende (1 million om året).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada