Cigarer og vodka i Ybor City

Ybor City, lidt udenfor Tampa, gemmer på en vild historie, cubanske traditioner og mad samt gin og vodka lavet på sukkerrør.

28 dec, 2018

Cubanske oplevelser i Ybor City

Jeg havde et stop i Ybor City for at prøve en Cubano sandwich et par år tidligere. Selvom det dengang var en sløv dag i oktober kunne jeg fornemme byen havde mere at byde på. Derfor valgte at lægge en overnatning i Ybor City på denne roadtrip.

Uden at kende byens ophav, havde jeg udset mig et par oplevelser som i den grad afspejlede byens mentalitet og historie: Cigarer og alkohol.

Ybor City kaldes også Cigar City. Det navn kommer af byens stifter, Vincente Martinez-Ybor, der var en dygtig spansk cigar producent.

Han havde drømt om at stifte sin egen by siden han var ung, og i Tampa blev det en mulighed i de tidlige 1880’er. Her grundlagde han Ybor City og opbyggede en kæmpe produktion af cigar (både hans egen og andres) og producerede 500.000.000 cigarer om året da det gik bedst.

Af den årsag er det svært at undgå cigarer og det cubanske islet, på et besøg i.

Downtown Ybor City består af et par hovedgader, med flere fredede bygninger fra dengang cigarproduktionen lå her.

De fleste huser butikker, barer og restauranter i dag og prominent på den ene hovedgade ligger en stribe butikker med speciale i cigarer. I nogle af dem er der også produktion af håndrullede cigarer du kan kigge på kvit og frit. Jeg gik all-in på cigarproduktionen og deltog på en guidet tour hos Tabanero Cigars.

Guidet cigar tour i Ybor City

Tabanero Cigars er en cigarbutik på hovedgaden der producerer 10.000 cigarer om måneden. Ikke en kæmpe operation, men gennemført og en rigtig god guide.

Jeg ryger ikke selv men var imponeret over turen. Der var en masse information om byen, historien og dens stifter, samt en masse detaljer om cigarproduktion, samt rygning af cigarer.

Du føres rundt i cigarverdenens afkroge fra tobaksplantens beskaffenhed, sortering, tørring, rulning, presning og lagring. I en gennemgang af hvordan en cigar ryges, er der fokus på klipning, tænding, asken mm.

Ganske imponerende gennemgang og utrolig mange detaljer der indgå hvis man er rigtig cigar aficionado.

I fortællingen om Ybor Citys historie, optræder et vildt kapitel, hvor byen var lovløs. I bogstavelig forstand.
Da Vincente Martinez-Ybor grundlagde byen, fik han accept på at politiet i Tampa ikke havde tilladelse til at håndhæve loven i Ybor City. Det betød en årrække med med mulighed for alt i byen. Men selv da der kom lidt orden på tingene, havde mafiaen fået fat og var bagmændene for byens organiserede kriminalitet helt op i 1980’erne.

Lær mere om cigarer i Ybor City

Ryger eller ej, så er det historiske om Ybor City og cigarer interessant. Her kan du finde mere info, hvis du vil på en tour.

Cubano – en cubansk sandwich

I Ybor City er det ikke kun muligt at få en god cigar med cubansk islet. Du kan også finde cubansk mad.
Carmine’s er et af de steder (og hvor det var til at komme til uden bordbestilling).

Valget faldt på et par cubanske sandwiches, cubanos og stegt plantain.

Spis cubansk mad i Ybor City

Du er nødt til at afsætte tid til mad i Ybor City. Efter sigende er Ybor City den bedste mulighed (udenfor Miami) for at prøve autentisk cubansk mad i Florida. Her kan du finde mere info.

Smagsprøver på vodka og gin

Fra cigarer og cubansk mad, gik turen videre til en universel oplevelse, som der også er stor tradition for i sydstaterne: Hjemmebrænd.

Hos Florida Cane Distillery kan du smage netop det, moonshine. Men de laver også andre typer alkohol så som gin, vodka og rum.

Vi var heldige at der var en tour denne dag, så vi fik hele fortællingen om stedet og et kig ind i produktionen.
Turen var gratis og det samme var en masse smagsprøver inden.

Da turen endelig gik i gang, var det med en smagsprøve på deres vodka.

Meget alkohol har det samme udgangspunkt. Det er først hvad du gør ved det efterfølgende der gør det til gin eller whisky mm.

Florida Cane Distillery benytter en base på cane sugar, som gør deres udgangspunkt mere smooth. Det betød bl.a. at deres vodka fint kunne drikkes rent og slet ikke minre om det de fleste nok forbinder med vodka.

Produktionen er ikke et særlig stort sted og meget gøres i hånden. Der er også et par hjemmestrikkede maskiner som gør forskelligt.

Bl.a. laver de rum på en finurlig konstruktion som ingen anden har. Og da det foregår i en tønde, skulle der en del matematik til at regne de rigtige forhold ud.

Florida Cane Distillery er et lille startup som kort forinden havde været på den amerikanske Løvernes Hule – Shark Tank. Her lykkedes det dem at få funding og så har de været heldige at få Disney som kunde.

Besøg Florida Cane

Hvadenten du kun har tid til en smagsprøve eller en tour, så er Florida Cane et fint besøg i Ybor CIty. Her kan du finde mere info.

Craft Beer i Ybor City

Selvom jeg ikke går af vejen for en god gin eller rum, så er ren alkohol ikke min kop te i store mængder.

Derfor blev halsen renset med lidt øl fra Tampa Bay Brewing Company. Her var der for meget at vælge imellem, så det blev en flight of beers med lidt forskelligt.

Vores cigarguide havde tegnet et billede der mindede lidt om French Quarter i New Orleans.

Det niveau nåede byen ikke op på denne fredag aften, men tror det kan nærme sig på en nytårsaften, eller anden god weekend på året. Fra barer og caféer strømmede musik af varierende kvalitet og der var live musik flere steder. Der var liv i gaden og det tog til som aftenen skred frem.

Tampa Bay Beer

Tampa Bay Beer er en af mange muligheder for en god øl i Ybor City. De serverer både mad og drikke. Her kan du finde mere info.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor fra Fort Myers op til Ybor City.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Destilleri i New Orleans

Alkohol er en del af historien og kulturen i New Orleans. En rundtur på et destilleri er en perfekt måde at lære mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada