Ground Zero Blues Club

Ground Zero Blues Club levede op til sit rygte. Den leverede både god mad og musik samt overnatning lige ovenpå baren.

17 aug, 2017

Den musikalske roadtrip

Memphis, Elvis og Graceland var ikke det eneste musik på denne roadtrip.

Turen var startet med Zydeco musik i det sydlige Louisiana.

Rock’n’Soul og SUN Studio indrammede Memphis.

Fra Memphis gik turen langs Mississippifloden sydpå til Clarksdale, MS og blues musikken.

Blues kom til verden i Mississippi deltaet. The Blues Highway (Highway 61) kører nord/syd langs Mississippifloden og på den er flere historiske stop.
Lidt nord for Tunica er de gået all in på et Blues Highway besøgscenter. Et genneført stop med tilhørende museum.

Hvor bluesmusikken blev født

Flere siger byen Clarksdale i Mississippi er fødested for bluesmusikken. Det skal jeg ikke bedømme, men byen er blevet groud zero for bluesmusikken. Mange af de store navne er herfra – eller har været forbi i deres karriere.

Det gør Clarksdale til et must-hear besøg, hvis du har et musikalsk tema på din roadtrip.

For rigtig at opleve Clarksdale, skal du besøge byen en af de dage der er live musik. Og jeg kan anbefale en overnatning, da en øl smager godt i selskab med god musik.

Både musik og overnatning var på programmet for mit besøg i Clarksdale. Jeg slog to fluer med et smæk og ordnede begge på den ikoniske Ground Zero Blues Club.

Overnatning i Clarksdale og på Ground Zero

Mississippi er en af de fattigste stater i USA og det ses desværre også i Clarksdale.
Byen har de samme udfordringer som mange andre steder rundt om i landet: Arbejdspladser flytter væk, butikker lukker og der kommer ikke nye til.

Det er klassiske motiver fra en roadtrip, men der ligger et skrantende lokalsamfund bag.

Clarksdale er lykkedes med at positionere sig som et Blues Music Must-See sted. Ikke mindst med Morgan Freemans andel i Ground Zero Blues Club.

Det tiltrækker flere gæster til byen som så igen har brug for overnatninger. Clarksdale er blevet lidt kendt for deres unikke overnatningmuligheder. Flere af de gamle bygninger er indrettet til små lejligheder. Der er kommet liv i nogle af de gamle hoteller. Lidt længere fra downtown er gamle bygninger renoveret og du kan bl.a overnatte i shotgun houses eller kornsiloer.

Vi boede på Ground Zero i et værelse lige ovenpå baren og livemusikken. Indretningen ude på gangen kan måske afskrække nogle, men værelserne var fine.

Jam sessions på Ground Zero

Ground Zero Blues Club serverer noget fornuftigt klassisk mad. Jeg gik med en fried green tomato sandwich og desserten blev en deep fried snickers. Billederne ser måske ikke ud af meget, men det fungerede rigtig godt.

Der var jam session denne aften på Ground Zero Blues Club. Bandet (trommer, bas og guitar) blev joinet af en sanger som åbnede aftenen. Sangeren var en ældre herre som var dårligt gående, så han gav den gas siddende.

Efter pausen kom en ung fyr fra Nashville op til bandet og både spillede og sang med dem.

Den unge fyr blev på scenen og blev joinet af en herre på vokal og mundharpe.
En klassisk jam session hvor der kort blev snakket sammen i bandet inden takten blev slået an og det væltede frem med klassiske hit og egne sange.

Det var en rolig torsdag aften. Næsten alle bordene var fyldt og baren med, men til at være der og musikken fyldte ikke for meget så det var anstrengende at være i lokalet.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Gibson guitar og Highway 61

Dagens mål var Little Rock, AR, men inden jeg forlod Memphis besøgte jeg Gibson og fik en rundtur og ruten til Little Rock gik via Highway 61 Blues.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada