Ground Zero Blues Club

Ground Zero Blues Club levede op til sit rygte. Den leverede både god mad og musik samt overnatning lige ovenpå baren.

17 aug, 2017

Den musikalske roadtrip

Memphis, Elvis og Graceland var ikke det eneste musik på denne roadtrip.

Turen var startet med Zydeco musik i det sydlige Louisiana.

Rock’n’Soul og SUN Studio indrammede Memphis.

Fra Memphis gik turen langs Mississippifloden sydpå til Clarksdale, MS og blues musikken.

Blues kom til verden i Mississippi deltaet. The Blues Highway (Highway 61) kører nord/syd langs Mississippifloden og på den er flere historiske stop.
Lidt nord for Tunica er de gået all in på et Blues Highway besøgscenter. Et genneført stop med tilhørende museum.

Hvor bluesmusikken blev født

Flere siger byen Clarksdale i Mississippi er fødested for bluesmusikken. Det skal jeg ikke bedømme, men byen er blevet groud zero for bluesmusikken. Mange af de store navne er herfra – eller har været forbi i deres karriere.

Det gør Clarksdale til et must-hear besøg, hvis du har et musikalsk tema på din roadtrip.

For rigtig at opleve Clarksdale, skal du besøge byen en af de dage der er live musik. Og jeg kan anbefale en overnatning, da en øl smager godt i selskab med god musik.

Både musik og overnatning var på programmet for mit besøg i Clarksdale. Jeg slog to fluer med et smæk og ordnede begge på den ikoniske Ground Zero Blues Club.

Overnatning i Clarksdale og på Ground Zero

Mississippi er en af de fattigste stater i USA og det ses desværre også i Clarksdale.
Byen har de samme udfordringer som mange andre steder rundt om i landet: Arbejdspladser flytter væk, butikker lukker og der kommer ikke nye til.

Det er klassiske motiver fra en roadtrip, men der ligger et skrantende lokalsamfund bag.

Clarksdale er lykkedes med at positionere sig som et Blues Music Must-See sted. Ikke mindst med Morgan Freemans andel i Ground Zero Blues Club.

Det tiltrækker flere gæster til byen som så igen har brug for overnatninger. Clarksdale er blevet lidt kendt for deres unikke overnatningmuligheder. Flere af de gamle bygninger er indrettet til små lejligheder. Der er kommet liv i nogle af de gamle hoteller. Lidt længere fra downtown er gamle bygninger renoveret og du kan bl.a overnatte i shotgun houses eller kornsiloer.

Vi boede på Ground Zero i et værelse lige ovenpå baren og livemusikken. Indretningen ude på gangen kan måske afskrække nogle, men værelserne var fine.

Jam sessions på Ground Zero

Ground Zero Blues Club serverer noget fornuftigt klassisk mad. Jeg gik med en fried green tomato sandwich og desserten blev en deep fried snickers. Billederne ser måske ikke ud af meget, men det fungerede rigtig godt.

Der var jam session denne aften på Ground Zero Blues Club. Bandet (trommer, bas og guitar) blev joinet af en sanger som åbnede aftenen. Sangeren var en ældre herre som var dårligt gående, så han gav den gas siddende.

Efter pausen kom en ung fyr fra Nashville op til bandet og både spillede og sang med dem.

Den unge fyr blev på scenen og blev joinet af en herre på vokal og mundharpe.
En klassisk jam session hvor der kort blev snakket sammen i bandet inden takten blev slået an og det væltede frem med klassiske hit og egne sange.

Det var en rolig torsdag aften. Næsten alle bordene var fyldt og baren med, men til at være der og musikken fyldte ikke for meget så det var anstrengende at være i lokalet.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top