Elvis Week – SUN Studio tour

SUN Studio og Sam Phillips banede vejen for Elvis karriere. Studiet har også lagt lokaler til andre kendte bands i nyere tid.

17 aug, 2017

SUN Studio tour

I Elvis sammenhæng er SUN Studio et must-see. Det var her Sam Phillips tog en chance med den unge fyr fra Tupelo, Mississippi…and the rest is history.

Elvis er det store trækplaser, men SUN Studio har sin egen musikhistorie. Det tiltrækker mange gæster, specilet i løbet af Elvis Week.

Du kan ikke bestille billetter på forhånd til SUN Studio. Det er ‘først til mølle’ princippet. Så vil du være sikker på at komme på en tur, skal du møde op når de åbner. Her tildeles billetterne til dagen, så vær fleksibel med dine muligheder.

Det historiske SUN Studio og Sam Phillips

SUN Studio turen er en intim oplevelse, hvor du i en lille gruppe vises rundt i SUN Studio og får hele historien. En historie der omhandler andre kunstnere end Elvis Presley.

Du starter på første sal, hvor et lille museum fortæller historien om musikken i Memphis.

Sam Phillips så et hul i markedet og startede et studie til at kunne optage up and coming acts.

Sam var ikke fan af de crooner og ballade sange som Elvis sang. Sam bad derfor Elvis om at prøve noget nyt. Den tilfældighed og Elvis ihærdighed var medvirken til han slog igennem på SUN.

Sam var ikke altid den store businessmand. Han optog mange kendte musikere i studiet uden at have rettighederne. Musikerne tilhørte forskellige pladeselskaber.

Da Sam solgte Elvis fra på en billig kontrakt til RCA, var det business. Men rygterne er også at det var for at have råd til at betale regninger og legal fees.

SUN Studio optager stadig

Turen slutter nede i selve studiet. Det ser ikke ud af meget, men der er skabt musikhistorie i dette rum. Set-uppet dengang var simpelt men funktionelt, og ikke meget har ændret sig.

SUN har lagt vægge til mange bands gennem tiden, og studiet benyttes stadig til optagelser. Trommesættet i studiet er et U2 efterlod, og der er nogle instrumenter fra den tid Elvis og Johnny Cash m.fl. indspillede der.

Nogle af kunstnerne der har indspillet i SUN Studio i nyere tid er U2, Def Leppard, John Mellemcamp og Chris Isaak.

Besøg SUN Studio

Går turen til Memphis pga. Elvis eller en musikalsk roadtrip, bør SUN Studio være på listen. Her kan du finde mere info om åbningstider og priser mm.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada