Elvis Week – SUN Studio tour

SUN Studio og Sam Phillips banede vejen for Elvis karriere. Studiet har også lagt lokaler til andre kendte bands i nyere tid.

17 aug, 2017

SUN Studio tour

I Elvis sammenhæng er SUN Studio et must-see. Det var her Sam Phillips tog en chance med den unge fyr fra Tupelo, Mississippi…and the rest is history.

Elvis er det store trækplaser, men SUN Studio har sin egen musikhistorie. Det tiltrækker mange gæster, specilet i løbet af Elvis Week.

Du kan ikke bestille billetter på forhånd til SUN Studio. Det er ‘først til mølle’ princippet. Så vil du være sikker på at komme på en tur, skal du møde op når de åbner. Her tildeles billetterne til dagen, så vær fleksibel med dine muligheder.

Det historiske SUN Studio og Sam Phillips

SUN Studio turen er en intim oplevelse, hvor du i en lille gruppe vises rundt i SUN Studio og får hele historien. En historie der omhandler andre kunstnere end Elvis Presley.

Du starter på første sal, hvor et lille museum fortæller historien om musikken i Memphis.

Sam Phillips så et hul i markedet og startede et studie til at kunne optage up and coming acts.

Sam var ikke fan af de crooner og ballade sange som Elvis sang. Sam bad derfor Elvis om at prøve noget nyt. Den tilfældighed og Elvis ihærdighed var medvirken til han slog igennem på SUN.

Sam var ikke altid den store businessmand. Han optog mange kendte musikere i studiet uden at have rettighederne. Musikerne tilhørte forskellige pladeselskaber.

Da Sam solgte Elvis fra på en billig kontrakt til RCA, var det business. Men rygterne er også at det var for at have råd til at betale regninger og legal fees.

SUN Studio optager stadig

Turen slutter nede i selve studiet. Det ser ikke ud af meget, men der er skabt musikhistorie i dette rum. Set-uppet dengang var simpelt men funktionelt, og ikke meget har ændret sig.

SUN har lagt vægge til mange bands gennem tiden, og studiet benyttes stadig til optagelser. Trommesættet i studiet er et U2 efterlod, og der er nogle instrumenter fra den tid Elvis og Johnny Cash m.fl. indspillede der.

Nogle af kunstnerne der har indspillet i SUN Studio i nyere tid er U2, Def Leppard, John Mellemcamp og Chris Isaak.

Besøg SUN Studio

Går turen til Memphis pga. Elvis eller en musikalsk roadtrip, bør SUN Studio være på listen. Her kan du finde mere info om åbningstider og priser mm.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top