Craft Breweries i Asheville

Craft Breweries, Brew Pubs eller bryggerier. Asheville har en masse med hver deres personlighed. Arkitektonisk udforskning og gode øl i Asheville.

28. dec, 2017

Asheville var en skønt gensyn

Dette var mit tredje besøg i Asheville. Første gang var i forbindelse med et besøg på Biltmore.
Den anden gang blev kun til en overnatning og en tur rundt i Asheville på en trolley tour.

Denne gang tog jeg revanche og brugte tid i byen både dag, aften og efterfølgende morgen.

Jeg nåede til Asheville først på eftermiddagen efter min tur gennem Great Smoky Mountains Natl. Park og Blue Ridge Parkway, så der var tid til at se nærmere på byen i dagslys.

Mit forrige kig på byen var foregået fra en trolley tour rundt på kryds og tværs.

Historiske Asheville

Denne gang gik jeg rundt i downtown og så på den meget varierede arkitektur byen har. Gammelt rigmands byggeri, stormagasiner med udsmykninger og nybyggeri der er sprunget op på tomme pladser.

Downtown Asheville er ikke kæmpestor. Jeg boede på hotel downtown for at kunne gå rundt, og på 20 minutter kan du komme ud i alle hjørner af downtown.

Af så lille en by (90.000 indbyggere) har Asheville en masse forskelligt at byde på.
Der er up and coming områder, latiner kvarter, almindelig shopping, high end shopping, stormagasiner mm.

Shopping på Wall Street i Asheville

En lille snørklet shoppinggade du skal besøge i Asheville, er Wall Street.
Den er mere nuser end brugbar shopping, men hører til blandt byens stoltheder.

Tæt ved ligger Grove Arcade. En af de bygninger der fortjener er grundigere kig ude fra med alle dets detaljer. Indenfor skinner fordums ødsel med penge igennem i detaljer og panorama ovenlys vinduer.

Brewery tour på egen hånd i Asheville

Den anden halvdel af mit besøg i Asheville havde fokus på øl. Planen var at se nærmere på byens Craft Breweries (bryggerier).
Et Craft Brewery er ikke blot et bryggeri der laver øl. De har hver deres personlighed og ikke mindst en bar hvor du kan smage det endelige resultat. Baren kan også tilbyde mad eller live musik og underholdning.

Jeg startede på Funkatorium som brygger sour og farm beers. Det er ikke min favorit øltype og vil ikke være en oplevelse alle sætter pris på. Jeg nøjedes kun med en enkelt øl på Funkatorium.

Lige overfor ligger Twin Leaf Brewery. Her er der mere almindelige øl på menuen. Øllen på billedet er en Oatmeal Stout.

Her mødte jeg et par fra Florida som havde planer om at bruge deres otium i The Villages i Florida. De var overraskede over, jeg vidst hvad det var.
På en roadtrip tidligere i 2017, havde jeg selv været forbi The Villages i Florida. Det er en privatejet by med 130.000 indbyggere. Det specielle ved byen er, at den kun beboes af pensionister.
Her kan du he mere fra mit besøg i The Villages.

Twin Leaf Brewery er blot et af mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Twin Leaf i Ashville.

Videre til Burial Beer til en enkelt og så et kort stop hos Green Man Brewery.

Burial Beer og Green Man Brewery er blot et par af de mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Burial Beer og Green Man Brewery i Ashville.

Live musik og julelys I Asheville

Min plan denne aften var at spise på Wicked Weed Brewing. Der var dog kø da jeg nåede frem og et band spillede i teltet udenfor. Da je kom ind efter lidt kø-tid, sprang jeg maden over og gik direkte i teltet til noget live musik.

Wicked Weed Brewing er blot et af mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Wicked Weed i Ashville.

Jeg endte med at springe middagen over denne dag og nød i stedet nogle øl og noget musik hos Wicked Weed Brewing, inden jeg gik gennem Asheville til mit hotel. Byens gamle teater lyste om kap med byens juleudsmykning.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Dolly Parton og The Diner

Dolly Parton’s fødeby hylder bysbarnet med en statue og gemmer på en klassisk diner. Der fik jeg en god morgenmad inden turen til Nashville.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]