Craft Breweries i Asheville

Craft Breweries, Brew Pubs eller bryggerier. Asheville har en masse med hver deres personlighed. Arkitektonisk udforskning og gode øl i Asheville.

28. dec, 2017

Asheville var en skønt gensyn

Dette var mit tredje besøg i Asheville. Første gang var i forbindelse med et besøg på Biltmore.
Den anden gang blev kun til en overnatning og en tur rundt i Asheville på en trolley tour.

Denne gang tog jeg revanche og brugte tid i byen både dag, aften og efterfølgende morgen.

Jeg nåede til Asheville først på eftermiddagen efter min tur gennem Great Smoky Mountains Natl. Park og Blue Ridge Parkway, så der var tid til at se nærmere på byen i dagslys.

Mit forrige kig på byen var foregået fra en trolley tour rundt på kryds og tværs.

Historiske Asheville

Denne gang gik jeg rundt i downtown og så på den meget varierede arkitektur byen har. Gammelt rigmands byggeri, stormagasiner med udsmykninger og nybyggeri der er sprunget op på tomme pladser.

Downtown Asheville er ikke kæmpestor. Jeg boede på hotel downtown for at kunne gå rundt, og på 20 minutter kan du komme ud i alle hjørner af downtown.

Af så lille en by (90.000 indbyggere) har Asheville en masse forskelligt at byde på.
Der er up and coming områder, latiner kvarter, almindelig shopping, high end shopping, stormagasiner mm.

Shopping på Wall Street i Asheville

En lille snørklet shoppinggade du skal besøge i Asheville, er Wall Street.
Den er mere nuser end brugbar shopping, men hører til blandt byens stoltheder.

Tæt ved ligger Grove Arcade. En af de bygninger der fortjener er grundigere kig ude fra med alle dets detaljer. Indenfor skinner fordums ødsel med penge igennem i detaljer og panorama ovenlys vinduer.

Brewery tour på egen hånd i Asheville

Den anden halvdel af mit besøg i Asheville havde fokus på øl. Planen var at se nærmere på byens Craft Breweries (bryggerier).
Et Craft Brewery er ikke blot et bryggeri der laver øl. De har hver deres personlighed og ikke mindst en bar hvor du kan smage det endelige resultat. Baren kan også tilbyde mad eller live musik og underholdning.

Jeg startede på Funkatorium som brygger sour og farm beers. Det er ikke min favorit øltype og vil ikke være en oplevelse alle sætter pris på. Jeg nøjedes kun med en enkelt øl på Funkatorium.

Lige overfor ligger Twin Leaf Brewery. Her er der mere almindelige øl på menuen. Øllen på billedet er en Oatmeal Stout.

Her mødte jeg et par fra Florida som havde planer om at bruge deres otium i The Villages i Florida. De var overraskede over, jeg vidst hvad det var.
På en roadtrip tidligere i 2017, havde jeg selv været forbi The Villages i Florida. Det er en privatejet by med 130.000 indbyggere. Det specielle ved byen er, at den kun beboes af pensionister.
Her kan du he mere fra mit besøg i The Villages.

Twin Leaf Brewery er blot et af mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Twin Leaf i Ashville.

Videre til Burial Beer til en enkelt og så et kort stop hos Green Man Brewery.

Burial Beer og Green Man Brewery er blot et par af de mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Burial Beer og Green Man Brewery i Ashville.

Live musik og julelys I Asheville

Min plan denne aften var at spise på Wicked Weed Brewing. Der var dog kø da jeg nåede frem og et band spillede i teltet udenfor. Da je kom ind efter lidt kø-tid, sprang jeg maden over og gik direkte i teltet til noget live musik.

Wicked Weed Brewing er blot et af mange bryggerier i Asheville. Her kan du læse mere om Wicked Weed i Ashville.

Jeg endte med at springe middagen over denne dag og nød i stedet nogle øl og noget musik hos Wicked Weed Brewing, inden jeg gik gennem Asheville til mit hotel. Byens gamle teater lyste om kap med byens juleudsmykning.

Bryggeri og øl-ordbog

Taste (smagsprøve)
Hos de fleste breweries kan du smage en lille mundfuld inden du beslutter dig for at købe en fuld størrelse øl. Det kan være du gratis får lov at smage en mundfuld fra en eller to øl, inden du vælger den du gerne vil have et helt glas af.

Flight
Hvis du ikke kan vælge mellem de mange muligheder, kan du købe en Flight. Det er x antal mini fadøl hvor du kan vælge - eller få hjælp til - at sammensætte flere af de varianter bryggeriet har i hanerne.

Pitcher
Hvis er en gruppe på bar og ikke gider rende i baren i tide og utide, kan i bestille en Pitcher. Det er en kande med øl. Ofte vil man ikke købe en Pitcher med craft beer, men lager/pilsner typer.

Growler
Mange breweries har også salg af øl ud af huset. Det kan være dåser af eget bryg men det kan også være en Growler. En Growler er en stor flaske på knap 2 liter. Du kan købe en på bryggeriet og tage med hjem. Eller du kan medbringe din egen og få den fyldt op med din yndlingsøl og tage med hjem.

Crowler
Nogle breweries har mulighed for at tappe deres øl på dåse. En øldåse hedder en can på engelsk - can of beer. Køber du en dåse med fra bryggeriet, hedder det en Crowler (samme som Growler, men med C som i can). Nogle steder kan de gøre det på bestilling, mens du venter. Andre steder har de måske ikke alle deres øl på dåse.

Squealers
Du kan også støde på en mindre udgave af en Growler som hedder en Squealer. Den har plads til knap en liter øl.

Bomber
En bomber er en flaske større end de normale 33 cl. Ofter på lidt mere end end halv liter. Modsat en Growler, kan du ikke få den fyldt med valgfrie øl eller genbruge den.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Woodsongs Old Time Radio Hour

Guitarekvilibristen Tommy Emmanuel var gæst i Woodsongs i Lexington, Kentucky. En super radiokoncert som gav en rigtig small town America følelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada