Via Skandinavien til shopping i Savannah

Skandinavien har lagt navn til flere byer rundt om i USA. I South Carolina kan du besøge Norway, Sweden og Denmark indenfor få kilometer.

29 dec, 2017

500 km sydpå til Savannah

Efter en super lækker morgenmad i Asheville gik turen syd på. Jeg skulle tilbringe de sidste af denne roadtrip i Savannah, Georgia.

En tur på 500 km man kunne fristes til at tage på interstates, for at spare tid. Men interstates er kedelige i længden. I stedet havde jeg zoomet ind og ud på Google Maps efter interessante stop på vejen.

Det jeg fandt var nok ikke de vildeste stop, men en lille omlægning af ruten, gjorde mig i stand til at køre gennem lidt af Skandinavien på vejen ned til Savannah.

South Carolina Visitor Center

Jeg startede ud på Interstate I-26 ud af Asheville og ind i South Carolina.

Når du krydser en statsgrænse på interstates og på flere store highways, er der ofte et State Visitor Center.

Har du ikke planlagt alt i detaljer på din rute, er de et godt sted at stoppe for at få lidt inspiration.
Ofte en masse brochurer og kort du kan bruge til inspiration, men også personale der kan byde ind med ting der måske ikke lige er på hylderne.

Norway, South Carolina

Jeg fortsatte lidt flere miles på interstate inden jeg drejede fra i Columbia. Herfra kom der mere ro på og ikke mindst lidt mere scenic omgivelser.

Planen med at køre fra, var at komme igennem byen Denmark i South Carolina. På kortet havde jeg også set at byen Norway lå lidt før, så den var mit første stop i mini-skandinavien.

Norway, SC var ikke meget mere end et enkelt vejkryds, en nedlagt high school (en enkelt bygning) og et town hall.

Jeg håbede Denmark var lidt større.

Gennem Sweden til Denmark

Havde jeg brugt lidt mere tid på Google Maps havde jeg nok set det, men med fart på blev det kun en kort notering om, at den næste lille by jeg kørte ind i var Sweden.

Jeg var ude af den igen inden jeg helt havde forstået, jeg nu havde været gennem to af vores Skandinaviske nabolande.

Denmark er den største af de tre byer. Her er bl.a. et lyskryds og ikke mindst en togstation.
Amtrak servicerer byen og du kan komme med toget herfra videre ned mod Savannah, eller den modsatte vej nordpå mod DC, New York og Boston.

Udover et par henvisninger i navne på bygninger og gadenavne, er der dog ikke rigtig noget “dansk” at spore i byen. Det er ikke som i Solvang, CA eller Elk Horn, IO.

Det er ikke unormalt du finder Denmark (og Norway og Sweden) flere steder rundt om i USA. Specielt i midtvesten, hvor klima og landskab mere minder om Skandinavien.
Jeg har tidligere besøgt Denmark i Wisconsin, hvor der heller ikke er meget andet end navnet til fælles med landet Danmark.

Shopping på vej til Savannah

Da jeg var kommet igennem Skandinavien kørte jeg det sidste stykke på landevejen ned til Savannah.
Her gjorde jeg stop ved et Tanger Outlet i udkanten af Savannah.

Jeg havde ikke en shoppingliste med og der var ikke rigtig noget der fristede denne gang.
Shopping er en populær del af en roadtrip, som jeg ved mange rejser efter. Husk dog, at oplyste priser ikke altid er det tingene koster.

Her kan du læse mere om shopping på din roadtrip.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Fine dining og cocktails i Savannah

Savannah er et perfekt sted at afsætte tid til lokale kulinariske oplevelser. Lad sydens egnsretter og lokale råvarer være et afbræk i roadtrippens fast food.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada