Soco Falls og Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway var et glædeligt gensyn og frokost i det fri. På vejen var der også et stop ved Soco Falls, som næsten var ufremkommelig pga. frossen sti.

28. dec, 2017

Blue Ringe Parkway på vejen til Asheville

Blue Ridge Parkway havde luret i kulissen siden jeg valgte en kort roadtrip i Smoky Mountains området. Det var ikke planen at køre det hele på denne tur, men gerne gense noget af den.

Blue Ridge Parkway bugter sig på kryds og tværs gennem Smoky Mountains og starter/slutter lige ved Great Smoky Mountains National Park nær Cherokee.

Desværre var tilkørslen til Blue Ridge Parkway lukket denne dag. På Google Maps kunne jeg se, at flere strækninger på Blue Ridge Parkway var lukket på denne tid af året. Det ødelagde dog ikke helt min plan.

Mit mål denne dag var Asheville, North Carolina. Blue Ridge Parkway var åben tættere på byen, så den kørte jeg efter.

Soco Falls – isglat oplevelse

Soco Falls var en tilfældig oplevelse. På vej mod Blue Ridge Parkway så jeg et skilt med et vandfald i vejkanten. Uden at vide om det var tiden værd holdt jeg ind.

Ved kanten kunne jeg se en stejl skrænt jeg skulle ned af, for at se vandfaldet. Jeg kunne høre vandet, så tænkte der ikke var så langt til bunden.

På en tør sommerdag havde turen ned og op igen ikke været et problem. Denne vinterdag var udfordringen dog lidt anderledes. Stien var isglat flere steder, men det var muligt at komme ned til en udsigtsplatform uden de store problemer.

Det var også muligt at komme helt ned til floden. Den tur sprang jeg dog over, da jeg så et par der var på vej op nede fra floden.
De havde store udfordringer med at komme op af stien, som var isglat. Selv med et reb som hjælpemiddel, var begge nede på alle fire flere gange for at komme op af bakken. Det var umuligt at stå fast.

Frokost på Blue Ridge Parkway

Turen mod Asheville fortsatte af Blue Ridge Parkway.

Der er lukket for kommerciel trafik på Blue Ringe Parkway. Samme princip som på Foothills Parkway (https://www.renefrederiksen.dk/2020/10/31/tre-ikoniske-straekninger-i-smoky-mountains/), som jeg kørte på dagen før. På denne tid af året betød det meget lidt trafik og ro til rigtig at nyde omgivelserne.

Jeg har kørt det meste af Blue Ridge Parkway tidligere (https://www.renefrederiksen.dk/tag/blue-ridge-parkway/). Og hele strækningen fra Asheville ned til Cherokee (hvor den sydlige del slutter).
Men det var den anden retning, og en sommerdag for fire år siden. Så det føltes ikke som en gentagelse.

Ved en af de første overlooks holdt jeg ind og nød en frokost i det fri.

Den korte strækning af Blue Ringe Parkway jeg kørte denne dag tog mig lidt op i højden. Det gav fine kig til Blue Ringe Parways bugten gennem landskabet og til Smoky Mountains.

En udsigt det er svært at blive træt af.

Videre mod Asheville

Målet for dagen var byen Asheville. Selvom Blue Ridge Parkway går igennem byen, var jeg nødt til at dreje fra så jeg også kunne nå at opleve byen i dagslys. Det tog mig med det samme ud til de mere genkendelige strækninger med mere trafik, skilte og reklamer i vejkanten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen.Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden.Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top