Soco Falls og Blue Ridge Parkway

Blue Ridge Parkway var et glædeligt gensyn og frokost i det fri. På vejen var der også et stop ved Soco Falls, som næsten var ufremkommelig pga. frossen sti.

28. dec, 2017

Blue Ringe Parkway på vejen til Asheville

Blue Ridge Parkway havde luret i kulissen siden jeg valgte en kort roadtrip i Smoky Mountains området. Det var ikke planen at køre det hele på denne tur, men gerne gense noget af den.

Blue Ridge Parkway bugter sig på kryds og tværs gennem Smoky Mountains og starter/slutter lige ved Great Smoky Mountains National Park nær Cherokee.

Desværre var tilkørslen til Blue Ridge Parkway lukket denne dag. På Google Maps kunne jeg se, at flere strækninger på Blue Ridge Parkway var lukket på denne tid af året. Det ødelagde dog ikke helt min plan.

Mit mål denne dag var Asheville, North Carolina. Blue Ridge Parkway var åben tættere på byen, så den kørte jeg efter.

Soco Falls – isglat oplevelse

Soco Falls var en tilfældig oplevelse. På vej mod Blue Ridge Parkway så jeg et skilt med et vandfald i vejkanten. Uden at vide om det var tiden værd holdt jeg ind.

Ved kanten kunne jeg se en stejl skrænt jeg skulle ned af, for at se vandfaldet. Jeg kunne høre vandet, så tænkte der ikke var så langt til bunden.

På en tør sommerdag havde turen ned og op igen ikke været et problem. Denne vinterdag var udfordringen dog lidt anderledes. Stien var isglat flere steder, men det var muligt at komme ned til en udsigtsplatform uden de store problemer.

Det var også muligt at komme helt ned til floden. Den tur sprang jeg dog over, da jeg så et par der var på vej op nede fra floden.
De havde store udfordringer med at komme op af stien, som var isglat. Selv med et reb som hjælpemiddel, var begge nede på alle fire flere gange for at komme op af bakken. Det var umuligt at stå fast.

Frokost på Blue Ridge Parkway

Turen mod Asheville fortsatte af Blue Ridge Parkway.

Der er lukket for kommerciel trafik på Blue Ringe Parkway. Samme princip som på Foothills Parkway (https://www.renefrederiksen.dk/2020/10/31/tre-ikoniske-straekninger-i-smoky-mountains/), som jeg kørte på dagen før. På denne tid af året betød det meget lidt trafik og ro til rigtig at nyde omgivelserne.

Jeg har kørt det meste af Blue Ridge Parkway tidligere (https://www.renefrederiksen.dk/tag/blue-ridge-parkway/). Og hele strækningen fra Asheville ned til Cherokee (hvor den sydlige del slutter).
Men det var den anden retning, og en sommerdag for fire år siden. Så det føltes ikke som en gentagelse.

Ved en af de første overlooks holdt jeg ind og nød en frokost i det fri.

Den korte strækning af Blue Ringe Parkway jeg kørte denne dag tog mig lidt op i højden. Det gav fine kig til Blue Ringe Parways bugten gennem landskabet og til Smoky Mountains.

En udsigt det er svært at blive træt af.

Videre mod Asheville

Målet for dagen var byen Asheville. Selvom Blue Ridge Parkway går igennem byen, var jeg nødt til at dreje fra så jeg også kunne nå at opleve byen i dagslys. Det tog mig med det samme ud til de mere genkendelige strækninger med mere trafik, skilte og reklamer i vejkanten.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

BB King og Memphis

Med Memphis skiftede musikken fra Country til blues og rock’n’roll. Fra Dolly Parton til Elvis og BB King.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada