Fine dining og cocktails i Savannah

Savannah er et perfekt sted at afsætte tid til lokale kulinariske oplevelser. Lad sydens egnsretter og lokale råvarer være et afbræk i roadtrippens fast food.

29 og 30 dec, 2017

På jagt efter lokale retter og råvarer

Jeg havde to overnatninger i Savannah på denne roadtrip. Som afslutning på begge dage, så jeg nærmere på det lokale køkken.

De senere år har jeg haft fokus på lokale retter, råvarer og Farm-to-Table restauranter.

Det har givet mig gode oplevelser i bl.a. i Charleston, NC. Her besøgte jeg bl.a The Obstinate Daughter og Zero Restaurant.

Den type oplevelser var jeg på jagt efter i Savannah. I min research til turen, havde jeg udset mig to restauranter, der begge havde det fokus jeg var ude efter.

Deviled Eggs på 22 Square

Den første aften var jeg på 22 Square. Den har sit navn efter de 22 historiske pladser (squares) i Savannah.

Maden på 22 Square i Savannah var god. Menukortet bar tydelig præg af lokale klassikere som var blevet piftet op og fået et twist.

Jeg “nøjedes” med en forret og en hovedret. Pimento Cheese Deviled Eggs og Kurobuta Pork Chop.

Kædehotellernes restauranter

Restauranten 22 Square ligger i forbindelse med et Hyatt hotel. Det skal du ikke lade dig afskrække af. Flere regulære kæde-hoteller i mellemklassen har sat fokus på restauranten de senere år.
Noget jeg for alvor fik øjnene op for i 2016, da jeg var på food tour ved Mall of America i Minneapolis. Her havde jeg en aha oplevelse og fik gode oplevelser på bl.a. de klassiske Marriott, Hyatt og Hilton hoteller.

Her kan du finde mere info om 22 Square i Savannah.

Østers og Local 11 Ten i Savannah

Den næste aften gik jeg all in. Jeg havde bestilt bord på Local 11 Ten, som ligger lidt væk fra downtown, på den anden side af Forsyth Park. Local 11 Ten ligger i et up-and-coming område som bl.a. også huser Farmers Market i weekenderne.

Local 11 Ten er lidt finere dinning men ikke alt for fint i forhold til dress code.

Jeg kørte fuld menu inkl. vin, og blev ført rundt i de lokale råvarer fra østers (Savannah ligger ud til kysten og har masser af seafood) over pork belly til braised short rib. Desserten var med pecan nødder.

Spis selv på Local 11 Ten

Er du fristet af billederne, kan du her finde info om Local 11 Ten.

Drinks på Artillery

Efter et super måltid på Local 11 Ten, var der tid til en night cap.

Dagen før var jeg gået på opdagelse i gaderne omkring de historiske squares. Bevæger du dig lidt væk fra Main Street og den turistede havnefront, er der er der masser af oversete spots rundt om i byen. Jeg havde tilfældigt fundet Artillery. En Craft Cocktail bar.

Denne aften var jeg forbi for slutte min aften af med maner.

Artillery er ikke så stor og de laver kun drinks. Det betyder der er en jævn udskiftning, da folk ofte kun kommer forbi på vej til et spisested eller til en night cap efter. Der er ro på og ikke øredøvende højt musik.

De her et godt drinkskort med klassikere og en masse egne cocktails. Ved du ikke hvad du kan lide, så spørg. Bartenderne er gode til at lave noget efter dine smagsløg.

Artillery’s signatur drink – The Doc

Da jeg havde fået min første drink, kunne jeg nyde lokalet og ikke mindst bartendernes utrolige arbejde bag baren.

En af de mere specielle drinks på Artillery, er The Doc. Den inkluderer bl.a. røg fra pibetobak, så den er lidt af et udstyrsstykke at se blive lavet.

Ikke den bedste drink jeg har fået, men da isen var smeltet lidt og tog det værste af skarpheden, var den ikke helt ringe.

Se nærmere på Artillery

Artillery er en perle på flere måder. Du er garanteret gode drinks, men også gode omgivelser. Mine billeder har fokus på min cocktails. Tag et kig på Artillery hjemmesiden og se mere af den unikke arkitektur og indretning.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Tabasco factory tour på Avery Island

Tabasco hot sauce produceres af en gammel familiedrevet virksomhed i det sydlige Louisiana. På Avery Island kan du komme på fabriksrundtur og smage de mange varianter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada