Nashville – festlig og farverig

Nashville er en rigtig gå-i-byen-by, men gemmer også på muligheden for en masse live musik og god country stemning.

29 marts, 2018

Nashville langs floden

Jeg er vild med Nashville og havde planlagt min dag, så jeg ankom til byen med god tid til at få det hele med i ro og mag.

Jeg boede billigt lidt uden for centrum på et motel jeg har benyttet før. Et Knights Inn.
En gåtur fra motellet og ind til downtown er knap 3 km, langs Cumberlandfloden.

Turen derind giver et par varierende kig til byen og når du nærmer dig downtown, stikker Nissan Stadium op fra den anden side af Cumberlandfloden.

Printers Alley i Nashville

Et af de steder der først kommer gang i senere på aftenen, er Printers Alley. Et lille område af Downtown der ligger lidt for sig selv. Det er, som navnet antyder, blot en alley (baggyde).

Her er der klemt flere barer og andet godt (bl.a. et hotel) ind på meget lidt plads og gør det hele lidt mere intens når det hele svinger.

Tootsie’s og Honky Tonks i Nashville

Broadway er hvor det sker i Nashville. Her ligger en masse Honky Tonks på stribe og høj musik strømmer ud fra de fleste af stederne.

Ved et tilfælde så jeg, at der ikke var nogen kø til Tootsie’s, så jeg skyndte mig ind.
På mine tidligere besøg i Nashville, har der altid været en lang kø udenfor og har derfor ikke været derinde.

Tootsie’s Orchid Lounge er den mest berømte Honky Tonk i Nashville.

Ser måske ikke ud af så meget men her har mange af de allerstørste været forbi inden de var kæmpestore (og måske endda efter) – Willie Nelson, Patsy Cline, Kris Kristofferson, Waylon Jennings m.fl.

Country Music Hall of Fame

Da jeg ikke fik fingre i hot chicken til frokost, gik jeg efter det til aftensmad. Havde fundet et sted der serverede det. Ikke en klassisk snask, men en restaurant på et hotel.

På vej derom kom jeg forbi Country Music Hall of Fame and Museum. Det kan jeg kun anbefale på det kraftigste at besøge. Har selv været derinde et par gange.

De har en nogenlunde fast udstilling, men også en sektion der skifter, så der er altid noget nyt at komme efter.

Vil anbefale at kombinerer museumsbesøget med en tur til RCA Studio (en kombi billet du køber, og der er transport fra museet til studiet og tilbage igen).

Er du det mindste interesseret i musik (og det bør du være hvis du er på roadtrip i sydstaterne) så skal du inkluderer et besøg disse steder.

Her kan du se mere om Country Music Hall of Fame fra et af mine tidligere besøg.

Hot Chicken i Nashville

Restauranten Kitchen Notes ligger i Omni Nashville Hotel, men det skal man ikke lade sig snyde af. Det er ikke en tarvelig hotelrestaurant, men et rost sted, med fokus på Farm-to-Table – og så har de nogle klassiske retter på kortet, bl.a. den Hot Chicken jeg var på jagt efter.

Den skuffede ikke, og de tre forskellige bisquits med lokal smør og marmelade samt de to sides – collard greens og charred okra – understregede sydstats oplevelsen.

På denne restaurant havde de en tavle hængende hvor du kan se hvor alle deres råvarer kommer fra og tjenerne kan fortælle i detaljer om de fleste.

Neon og rooftops i Nashville

Tilbage på Broadway i Nashville var der kommet lidt mere gang i den, og med mørkets frembrud lyste neonskiltene mere op, og fuldtendte oplevelsen af denne del af Nashville.

Jeg besluttede mig for at bar-hoppe. Der var ikke noget cover charge de fleste steder, så var der ingen kø, gik jeg ind.

Nudie’s Honky Tonk var mit første, af mange stop, denne aften.
Mange Honky Tonks i Nashville har flere etager, så er der proppet i stueetagen, kan du søge ovenpå hvor der ofte er lidt mere plads. Specielt på aftener hvor der ikke er proppet i byen.

Flere af stederne har også en roof top bar og Nudie’s er en af dem.
Efter at have lyttet til lidt live musik ved indgangen gik turen op i toppen og ud på tagterrassen for at så Nashville fra en lidt anden vinkel.

SUN Diner i Nashville

I en af sidegaderne til Boradway (3rd Ave.) faldt jeg over en lille perle. Det var egentlig Johnny Cash museet jeg var svinget ind forbi (kan også anbefales at besøge), men med en lidt anonym facade lige ved siden af, ligger SUN Diner.

SUN som i SUN Studio fra Memphis. Memphis og Nashville har et stort tilhørsforhold, da bl.a. Elvis Presley og Johnny Cash startede deres karrierer hos SUN i Memphis, men begge har været i Nashville for at optage hos RCA.

SUN Diner er gennemført og lidt anderledes end den type Diner du måske er på jagt efter på din roadtrip.

Men du må ikke snyde dig for denne hvis du er i Nashville. Der er døgnåben, hvis du trænger til en late night snack. Jeg sprang maden over denne aften, men kom tilbage næste dag til en god gang morgenmad.

2nd Ave og Line Dance i Nashville

2nd Ave op byder på en blandet pose bolcher hvad angår underholdningsmuligheder.

I denne gade ligger Hard Rock, BB King Blues Club, Dick’s Last Resort og en Coyote Ugly m.fl.

Jeg besøgte Wildhorse Saloon.

Det er et stort koncert sted, men denne aften var der gratis adgang, hvor flere forskellige kunstnere spillede i løbet af aftenen. Jeg så de sidste numre af Matte Gray.

Mens bandet pakkede ned, gik en line dance underviser på scenen, og nede i salen fandt mere end 100 ud på dansegulvet.

Gratis undervisning i line dance kan du oplev flere steder. Har selv været på gulvet i Austin, og på verdens største Honky Tonk i Fort Worth er det også et populært tidsfordriv mellem live optrædenderne.

Barer med kendte ejere i Nashville

Her fra gik det slag i slag fra bar til bar. Der var ikke sort af mennesker denne aften, så der var både plads til at høre musikken ved indgangen og bevæge sig rundt på etagerne uden det føltes som sild i en tønde.

Hvis du ikke har drukket dig helt i hegnet, så kig lidt nærmere på de steder du besøger. De fleste honky tonks har nogle år på bagen (i hvert fald har bygningen) og det giver de fleste steder lidt patina.

Der er også masser af detaljer at finde i udsmykningen de fleste steder.

Aftenens sidste stop var på AJ’s Bar. AJ står for Alan Jackson, en stor country stjerne.
Han er ikke ene om at udvide sin forretning til mere end musik.

I Nashville ligger og en Margaritaville, som Jimmy Buffet har lagt navn til.

Et af de nyere steder i Nashville er FGL House – Florida Georgia Line, som også er et stort country navn. FGL House har iøvrigt den største roof top bar i Nashville.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Naval Station Norfolk

Naval Station Norfolk er verdens største flådebase og og huser bl.a. en af USAs travleste lufthavne og flere McDonalds restauranter.

Udlevering af lejebil i Atlanta

Det foregår ikke helt ens hos de forskellige udlejningsselskaber. Hos Dollar i Atlanta kan du selv vælge i en anvist klasse (række) og jeg tror dermed, at jeg endte i en større bilklasse end jeg havde bestilt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada