Green Bank Telescope og rooftop bar

Radioteleskoperne i Green Bank har været med til at holde myterne om forbud mod mobiltelefoner og andet elektronik i live. Men det er en myte.

16. sep, 2016

Proviantering i lokale supermarkeder

Hvor jeg ikke havde noget på programmet dagen før så var en af oplevelserne på denne tur planlagt på forhånd, nemlig Green Bank Telescope.

Jeg var halvvejs på turen og det betød en tøjvask dagen før. Denne morgen, inden jeg kørte ud hvor der var lidt længere mellem tingene, var det tid til at provianterer, så jeg holdt ind i et Kroger supermarked.

Altid en fornøjelse at gå på opdagelse i et amerikansk supermarked.

Tjek i øvrigt prisen på flaskevand. En del billigere end at holde ind og købe noget hver gang man er tørstig.

Bølgende landskab og politiske budskaber

Turen fra Blacksburg til Green Bank gik ad små veje. Vejret var ikke for godt, men heldigvis var regnen pletvis så jeg kunne få nogle synsindtryk med mig hjem, fra de snørklede veje.

Turen sendte mig gennem en mase små byer og det var tydeligt hvilket politisk område jeg var i. Der var stort set ingen Hillary skilte. Her er man republikanere og sydstatsflaget hang også meget prominent flere steder.

Turen fulgte grænsen mellem Virginia og West Virginia og jeg krydsede frem og tilbage flere gange.
Selvom det på overfladen er de samme regler der gælder i trafikken i alle stater, så har de nogle små forskelle, så ved krydsning af statsgrænser ser du ofte en opremsning af reglerne. Nogle sepcifikke, andre blot for at genopfriske hvad det er der gælder.

Her kan du se mere om at køre bil i USA.

Det fedest roadtrip landskab

Green Bank ligger i bjergene og med en roadtrip midt i september, ser du tegn på fall foliage.

Jeg så de første tiltag enkelte steder, men du skal frem i oktober før du for alvor kan se det.
Du skal dog ikke til New England for at se det.
Adirondacks i New York, Appalachian (Shenandoah – og Blue Mountains (Blues Ridge Parkway) er også gode Fall Foliage områder.

Isoleret by i bjergene med mange myter

Green Bank er en lille by i Virginia, som er kendt i forskerkredse, da de har det største manøvrerbare radioteleskop i verden. Ikke det største målt på areal, men det største som kan flyttes rundt og skifte retning.

Pga. det fintfølende udstyr, har Green Bank fostret en masse myter.
De går på, at man ikke må have sin mobil telefon tændt i byen eller have wifi – og at det straffes med bøde.
Det er ikke helt rigtigt.
Green Bank ligger så langt oppe i bjergene og der bor så få mennesker i byen, at teleselskaberne ikke har gidet investerer i antenner og kabler i området.
Manglen på dette, har gjort byen til et fristed for folk der lider af overfølsomhed overfor radiostråling.

Elektrisk udstyr forbudt

Green Bank National Radio Astronomy Observatory har et lille besøgscenter, hvorfra du kan se det store teleskop stikke op bag træerne i det fjerne.

Stedet har flere teleskoper, men det er det store de er kendt for i offentligheden.
Det er muligt at komme på en rundtur ude blandt teleskoperne men inden du tager med den, anbefaler jeg du bruger noget tid i museet for at finde ud af, hvad det er teleskoperne kan.

Turen starter med en kort film, der forklarer lidt mere om stedet og hvordan teleskoper rundt om i verden bidrager til undersøgelse af universet.

Dernæst køres du ud i området, men der er en krølle på turen.

Du må ikke tage billeder derude med elektroniske kameraer. Ikke pga. hemmeligheder, men pga. elektronisk støj.
Du får lov at tage billeder ved et udkigspunkt inden du kører ind på området, men derinde skal dine telefon og kameraer være slukket.

Teleskoperne er så følsomme at din mobil’s signal vil forstyrre målingerne.
Alle biler der kører inde på området er også modificerede så de ikke forstyrre.
Men du må gerne tage billeder, hvis du har et gammeldags kamera, eller køber et engangskamera i giftshoppen.
VI havde en super guide, som var uddannet ingeniør, men ville hellere fortælle om tingene end bygge dem, så han vidste alt og vi fik nogle gode lange svar på en masse spørgsmål.

Morgantown lidt fra oven

Fra Green Bank kørte jeg videre mod Morgantown i West Virginia.

Morgantown var ikke valgt pga. noget specielt. Den lå godt i forhold til det jeg troede skulle på programmet dagen efter (men som gik fløjten pga. vejr og tid), og så havde den det bedste udvalg af moteller aftenen før, da jeg bestilte overnatningen.

Jeg boede på Chestnut Boutique Hotel. God pris downtown med gratis parkering og rooftop bar. Ikke at udsigten var super inspirerende.

Morgantown er en universitetsby med West Virgina University, så der var godt fyldt på byens barer og restauranter eftersom skolen lige var begyndt igen.

Det havde været en lang dag i bilen, så jeg nøjedes med en øl og en snack på The Iron Horse Tavern.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Colonial Fort Condé i Mobile, AL

Mobile er en gammel fæstningsby og Colonial Fort Condé fra 1723 ligger stadig midt i byen. Det er et lille levende museum med hands-on mulighed for at opleve historien.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada