1. januar i Key West, Florida

Tømmermændene 1. Januar var til at have med at gøre, så der blevt kørt i historisk cocnh train, spist pulled pork, set på præsident bolig og sluttet af med mere hangover food.

1. jan, 2012

Aktiviteter en solbeskinnet 1. januar i Key West

Jeg var med til at lukke og slukke for festen nytårsaften (læs: var ude til sent), men var alligevel frisk nok dagen derpå til at opleve byen på en guidet tur med det berømte Conch Train. Turen var ikke planlagt. Egentlig ville jeg blot gå lidt rundt i byen med Southern most Point som første stop. Jeg kunne dog godt mærke lidt tømmermænd sidst på formiddagen (man sov jo lidt længe dagen derpå) så da jeg var kommet afsted kunne jeg mærke jeg mest af alt havde brug for at sidde og slappe af.

En tur med Conch train i Key West

Rent tilfældigt var jeg på det tidspunk lige ved en af Conch Train stationerne og forhørte mig om pris, næste afgang mm. og besluttede mig for at tage afsted.

Turen med Conch Train i Key West er på 1.5 time og bringer dig godt og grundigt rundt i den gamle bydel. Undervejs får man indblik i byens historie og en masse små historier om byen og dens mere eller mendrie kendte indbyggere, som bl.a Ernest Hemmingway.

Key West er ikke super stor, men med tømmermænd og en vis carribisk dvaskhed i kroppen, så var det en perfekt tur. En tur med Conch Train er alletiders måde at få set de store og ikke mindst de små ting som Key West har at byde på.

Start med en guidet tur i en fremmed by

Generelt vil jeg anbefale at man tagr en tur som denne, eller ligende guidede ture i andre byer, som noget af det første når man ankommer. På den måde har man en bedre idé om hvad det er for et sted man er og kan drage nytte af det i sin videre udforskning af byen.
Havde det ikke været for turen med Conch Train så havde jeg nok ikke fået set så meget af den gamle bydel og specielt villakvartererne – og dermed et indblik i byggestilen, historien og hvad et hus i Key West står i nu om dage (fik anvist en rønne som stod til 1.000.000 $ og et fuldt restaureret lige ved siden af til 12.000.000 $).


Stripklub i Key West

Jeg havde heller ikke fundet ud af, at der også i Key West, som i så mange andre amerikanske byer, ligger en strip-klub (var dog ikke derinde).

Better Than Sex – en dessert-restaurant i Key West

Eller hvad med en restaurant som kun servere desserter – bådet til forret, hovedret og, ja, dessert.Offentlige strande i Key West

Et er husene noget andet er naturen. Vi kom forbi de offentlige strande. Der ligger mange private strande downtown som tilhører hoteller og resorts.

Southern most Point i Key West (og Florida)

Og så det mest kendte vartegn for key West: The Southern Most Point. Stedet bemærker sig også ved at være hvor der er godt 150 km til Cuba. Som du kan se af billederne så var der lang kø for at få taget sit billede op af den. Det droppede jeg også (har et billede fra 2006).


Start/slut på US Route 1 i Key West

På turen med conch train kommer man et par gange forbi stedet hvor det hele starter – eller slutter. Udgangspunktet for US Route 1 ligger ligger i krydset Flemming Street og Whitehead Street. US Route 1 strækker sig fra Key West i syd hele vejen op til Fort kent i Maine, ved den canadiske grænse. 3825 km i alt (oplagt roadtrip rute). Fra Key West op til fastlandet er ruten også kendt som Overseas Highway.

Duval Street i Key West oplevet fra et Conch Train

Man krydser Duval Street en del gange på turen, men får også nogle stræk på den, hvor gaden bliver lidt mere forklaret og alle jokes omkring den kommer på banen. Jeg vil lade vores guide fortælle lidt i denne bid video.

Få den bedst oplevelse med Conch Train

Jeg kan helt klart anbefale at tage en tur med Conch Train hvis du kommer forbi Key West. Det bedste sted at stige ombord, er nede ved Mallory Square og Front St. På den måde får du den bedste kontinuerlige tur, med en lille snack/tissepause indlagt.

Pulled pork hos Sloppy Joe’s

Efter 1.5 times tur og input var det tid til at få noget comfort food i kroppen og pleje de sidste tømmermænd. Valget faldt (atter) på Sloppy joe’s. Her havde de en pulled pork sandwich på menuen som kunne hjælpe mig på vej. Det gjorde den og colaen hjalp med væskebalancen.

Præsidentbolig i Key West

Key West har sin eveg præsidentbolig som går under navnet Little White house. Huset blev som kommando hovedkvarter under den spanske krig i 1890 og senere under 1. og 2. verdenskrig. I 1946 blev det første gang brugt som vinter recidens af harry S. Truman. Siden da har det været skueplads for nogle af historiens store fredsforhandlinger og benyttes jævnligt af regeringen i USA.
Der er et lille museum som er gratis at kigge indenfor i. Derudover kan man komme på en guidet tur (var jeg i 2006). Huset ligger i et lille, eksklusivt kvarter og den store port derind til, åbnes kun ved officielt besøg (og når der er et årligt kunstarrangement).

BBQ chicken pizza

Jeg sluttede dagen af hjemme på værelset, hvor jeg skulle pakke om aftenen så jeg var klar til turen hjem den næste dag. Jeg fik afleveret mine undervandskamera til fremkaldelse i den nærliggende CVS og købte min aftensmad hos Papa john: En stor og lækker BBQ chicken pizza. Lige hvad kroppen havde brug for mod de sidste spor tømmermænd.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

4 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Anders says:

  Hej Rene,

  Fantastisk website du har! Jeg brugte det også da jeg rejste til californien for nogle år tilbage.

  Kæresten og jeg rejser til Florida her midt august i ti dage. Vi lander i Fort Lauderdale, og tager derfra til Miami SoBe. Indtil videre ser turen således ud:

  Torsdag 13/8 – Tirsdag 18/8
  Miami SoBe (strand, vandsport/snorkling, Ocean drive og evt. fairchild tropical botanic garden)

  Tirsdag 18/8
  Henter bilen tidligt og afgang til Key West
  ca. 3,5 time, 270 km.
  1 overnatning i Key West (Mallory square, strand og evt. snorkling)

  Onsdag 19/8
  Videre til Everglades, ca. 3 timer, 215 km.
  1/2 dag i Everglades National Park & Air boats

  Videre mod Orlando via 1 / A1A
  1 overnatning på vej til Orlando

  Torsdag 20/8
  Ankomst i Orlando
  1 overnatning i Orlando (Universal studios / island of adventure)

  Fredag 21/8
  Videre til Fort L. fredag morgen, ca. 3 timer, 350 km.

  Fredag 21/8 til Søndag 23/3
  Fort Lauderdale (seagrass mall, evt. kenedy space center, bådtur, strand)
  Bilen afleveres i Fort Lauderdale Int. lufthavn

  Er dette realitisk? Og har du evt nogle tips til gode oplevelser som jeg har overset eller gode steder at stoppe undervejs på turen?

  På forhånd tak og endnu en gang “thumps up” for en kanon rejseblog du har!!

  Anders

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top