1. januar i Key West, Florida

Tømmermændene 1. Januar var til at have med at gøre, så der blevt kørt i historisk cocnh train, spist pulled pork, set på præsident bolig og sluttet af med mere hangover food.

1. jan, 2012

Aktiviteter en solbeskinnet 1. januar i Key West

Jeg var med til at lukke og slukke for festen nytårsaften (læs: var ude til sent), men var alligevel frisk nok dagen derpå til at opleve byen på en guidet tur med det berømte Conch Train. Turen var ikke planlagt. Egentlig ville jeg blot gå lidt rundt i byen med Southern most Point som første stop. Jeg kunne dog godt mærke lidt tømmermænd sidst på formiddagen (man sov jo lidt længe dagen derpå) så da jeg var kommet afsted kunne jeg mærke jeg mest af alt havde brug for at sidde og slappe af.

En tur med Conch train i Key West

Rent tilfældigt var jeg på det tidspunk lige ved en af Conch Train stationerne og forhørte mig om pris, næste afgang mm. og besluttede mig for at tage afsted.

Turen med Conch Train i Key West er på 1.5 time og bringer dig godt og grundigt rundt i den gamle bydel. Undervejs får man indblik i byens historie og en masse små historier om byen og dens mere eller mendrie kendte indbyggere, som bl.a Ernest Hemmingway.

Key West er ikke super stor, men med tømmermænd og en vis carribisk dvaskhed i kroppen, så var det en perfekt tur. En tur med Conch Train er alletiders måde at få set de store og ikke mindst de små ting som Key West har at byde på.

Start med en guidet tur i en fremmed by

Generelt vil jeg anbefale at man tagr en tur som denne, eller ligende guidede ture i andre byer, som noget af det første når man ankommer. På den måde har man en bedre idé om hvad det er for et sted man er og kan drage nytte af det i sin videre udforskning af byen.
Havde det ikke været for turen med Conch Train så havde jeg nok ikke fået set så meget af den gamle bydel og specielt villakvartererne – og dermed et indblik i byggestilen, historien og hvad et hus i Key West står i nu om dage (fik anvist en rønne som stod til 1.000.000 $ og et fuldt restaureret lige ved siden af til 12.000.000 $).


Stripklub i Key West

Jeg havde heller ikke fundet ud af, at der også i Key West, som i så mange andre amerikanske byer, ligger en strip-klub (var dog ikke derinde).

Better Than Sex – en dessert-restaurant i Key West

Eller hvad med en restaurant som kun servere desserter – bådet til forret, hovedret og, ja, dessert.Offentlige strande i Key West

Et er husene noget andet er naturen. Vi kom forbi de offentlige strande. Der ligger mange private strande downtown som tilhører hoteller og resorts.

Southern most Point i Key West (og Florida)

Og så det mest kendte vartegn for key West: The Southern Most Point. Stedet bemærker sig også ved at være hvor der er godt 150 km til Cuba. Som du kan se af billederne så var der lang kø for at få taget sit billede op af den. Det droppede jeg også (har et billede fra 2006).


Start/slut på US Route 1 i Key West

På turen med conch train kommer man et par gange forbi stedet hvor det hele starter – eller slutter. Udgangspunktet for US Route 1 ligger ligger i krydset Flemming Street og Whitehead Street. US Route 1 strækker sig fra Key West i syd hele vejen op til Fort kent i Maine, ved den canadiske grænse. 3825 km i alt (oplagt roadtrip rute). Fra Key West op til fastlandet er ruten også kendt som Overseas Highway.

Duval Street i Key West oplevet fra et Conch Train

Man krydser Duval Street en del gange på turen, men får også nogle stræk på den, hvor gaden bliver lidt mere forklaret og alle jokes omkring den kommer på banen. Jeg vil lade vores guide fortælle lidt i denne bid video.

Få den bedst oplevelse med Conch Train

Jeg kan helt klart anbefale at tage en tur med Conch Train hvis du kommer forbi Key West. Det bedste sted at stige ombord, er nede ved Mallory Square og Front St. På den måde får du den bedste kontinuerlige tur, med en lille snack/tissepause indlagt.

Pulled pork hos Sloppy Joe’s

Efter 1.5 times tur og input var det tid til at få noget comfort food i kroppen og pleje de sidste tømmermænd. Valget faldt (atter) på Sloppy joe’s. Her havde de en pulled pork sandwich på menuen som kunne hjælpe mig på vej. Det gjorde den og colaen hjalp med væskebalancen.

Præsidentbolig i Key West

Key West har sin eveg præsidentbolig som går under navnet Little White house. Huset blev som kommando hovedkvarter under den spanske krig i 1890 og senere under 1. og 2. verdenskrig. I 1946 blev det første gang brugt som vinter recidens af harry S. Truman. Siden da har det været skueplads for nogle af historiens store fredsforhandlinger og benyttes jævnligt af regeringen i USA.
Der er et lille museum som er gratis at kigge indenfor i. Derudover kan man komme på en guidet tur (var jeg i 2006). Huset ligger i et lille, eksklusivt kvarter og den store port derind til, åbnes kun ved officielt besøg (og når der er et årligt kunstarrangement).

BBQ chicken pizza

Jeg sluttede dagen af hjemme på værelset, hvor jeg skulle pakke om aftenen så jeg var klar til turen hjem den næste dag. Jeg fik afleveret mine undervandskamera til fremkaldelse i den nærliggende CVS og købte min aftensmad hos Papa john: En stor og lækker BBQ chicken pizza. Lige hvad kroppen havde brug for mod de sidste spor tømmermænd.

Andre roadtrip oplevelser:

Woodsongs Old Time Radio Hour

Guitarekvilibristen Tommy Emmanuel var gæst i Woodsongs i Lexington, Kentucky. En super radiokoncert som gav en rigtig small town America følelse.

4 Comments

  1. @ Nicoline

   Alt er muligt, men det kommer an på hvor mange oplevelser i vil have undervejs (og når det drejer sig om Florida, hvor mange dage i vil ligge på stranden).

   Jeg ved ikke hvad i vil i Tallahassee og Jacksonville?

   Nordfra er der St. Augustine, som er USA’s ældste by.
   Daytona – strand og International Raceway (NASCAR bane som er sjov at besøge selvom der ikke er løb).

   Hvis i vil til Orlando, har i sikkert en dag eller to i forlystelsesparker.

   I Tampa området er der disse:
   Ybor City og Cubano
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153951301616996

   Fort Myers og strande
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153949464476996

   Fort Myers Edison Ford
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153948933171996

   For rigtig opleve Everglades, bør i kører ad 41 i stedet for I-75. På landevejen gennem Everglades er der Ochopee Post Office (USA’s mindste) og Shark Alley (afsæt minimum to timer til det og undersøg Tram Tours før i ankommer).
   I skal også på Airboat Tour: https://www.renefrederiksen.dk/2012/01/08/airboat-tur-i-everglades-miami-florida/

   Ft. Lauderdale er ikke så meget anderledes end Miami, så medmindre i har noget specielt i vil i Ft. Lauderdale, kan i springe den over.

   Når i er så tæt på, vil jeg helt klart anbefale Key West. Det skal i afsætte tre dage til -https://www.renefrederiksen.dk/category/key-west-nytaar-usa/

 1. Hej Rene,

  Fantastisk website du har! Jeg brugte det også da jeg rejste til californien for nogle år tilbage.

  Kæresten og jeg rejser til Florida her midt august i ti dage. Vi lander i Fort Lauderdale, og tager derfra til Miami SoBe. Indtil videre ser turen således ud:

  Torsdag 13/8 – Tirsdag 18/8
  Miami SoBe (strand, vandsport/snorkling, Ocean drive og evt. fairchild tropical botanic garden)

  Tirsdag 18/8
  Henter bilen tidligt og afgang til Key West
  ca. 3,5 time, 270 km.
  1 overnatning i Key West (Mallory square, strand og evt. snorkling)

  Onsdag 19/8
  Videre til Everglades, ca. 3 timer, 215 km.
  1/2 dag i Everglades National Park & Air boats

  Videre mod Orlando via 1 / A1A
  1 overnatning på vej til Orlando

  Torsdag 20/8
  Ankomst i Orlando
  1 overnatning i Orlando (Universal studios / island of adventure)

  Fredag 21/8
  Videre til Fort L. fredag morgen, ca. 3 timer, 350 km.

  Fredag 21/8 til Søndag 23/3
  Fort Lauderdale (seagrass mall, evt. kenedy space center, bådtur, strand)
  Bilen afleveres i Fort Lauderdale Int. lufthavn

  Er dette realitisk? Og har du evt nogle tips til gode oplevelser som jeg har overset eller gode steder at stoppe undervejs på turen?

  På forhånd tak og endnu en gang “thumps up” for en kanon rejseblog du har!!

  Anders

  1. @ Anders

   Tak for ros.

   Overordnet ser ruten fin ud.

   Regn med at turen til Key West tager længere tid end google maps siger. Der er kun en vej derud, og sjældent man kan overhale.

   Overvej en Jetski tur i Key West.

   Igen med turen tilbage – tager nok længere tid.

   Airboats ligger ikke i nærheden af Everglades National Park. Jeg anbefaler Gator Park til airboat tur. Her kan du se afstanden mellem de to: https://goo.gl/maps/cgib4

   Mellem Everglades Natl. Park og Airboat, ligger Verdens Sejeste Grønthandel.

   Hvis i vil i Kennedys Space Center (afsæt en hel dag) så besøg stedet på vej fra Orlando til Fort Lauderdale og ikke som en tur fra Fort Lauderdale.

   I Fort Lauderdale vil jeg anbefale en tur med Jungle Queen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada