Nytårsaften i Key West på Duval Street

En perfekt nytårsaften i Key West med afslappet gadefest, pub crawl og drag queens hejst ned i overdimensioneret stilet.

31. dec, 2011

Opvarmning til nytårsaften i Key West

Efter nogle lækre timer i vandet ved Dry Tortuga og en anderledes landing i Key West, var jeg tilbage på mit hotel. Klokken var halv tre om eftermiddagen så der var god tid til at komme i stemning til aftenens nytårsfest. Jeg havde ikke lagt de store planer så efter at jeg fik skyllet saltvandet og sandet fra snorkelturen af mig, smuttede jeg i det nærmeste supermarked og provianterede en six-pack og lidt snacks.
Jeg satte mig tilrette på terassen, nød mine øl og fulgte med i hvad der skete i Danmark: Dronningens nytårstale, billeder af venners fint anrettede for- og hovedretter og de første billeder af nytårskrudt.

Da klokken nærmede sig 18 (midnat DK tid) fik jeg sagt godt nytår til familie og venner derhjemme. Desværre var internetforbindelsen ikke god nok til Skype eller til at streame 90 års fødselsdagen.

Nytårsaften på Duval Street i Key West

Jeg havde ikke bestilt bord eller gjort det store ud af at forberede min nytårsaften. Jeg fulgte parolen, when in Rome, og gik ned på Duval Street og tog den derfra.
Jeg kendte jo så rigeligt Duval Street fra den anden aften så der var rigeligt med steder at vælge imellem som man blot droppede ind ved hvis man var sulten, eller endnu vigtigere, tørstig.

Jeg fik set Buorbon Street Pub an og hvordan der var gjort klar til den store tradition ved midnat. Jeg fortsatte ned gennem Duval Street til Sloppy Joes hvor jeg nuppede en øl og lyttede lidt til det underholdende Wayne and Pete show.

Fra Sloppy Joe’s bevægede jeg mig langsomt tilbage mod Bourbon Street Pub. I USA er der tradition for at sænke noget ned ved midnat. I Key West er der tre steder man kan se dette. På havnen hvor en pirat-skøge sænkes ned fra stormasten, ved Sloppy Joe’s, hvor en stor konkylie sænkes og ved Bourbon Street Pub, hvor en drag queen, siddende i en stor rød stilet, bliver hejst ned. Alt pegede på, at festen ved Bourbon Street Pub ville blive størst, så den satsede jeg på.

Nytårsudsmykning på Duval Street i Key West

Når du går rundt i Duval Street om aftenen kan det være lidt svært at forestille sig at det (til dels) er en normal shopping gade om dagen og at der faktisk ligger almindelige butikker. En af dem er Fast Buck Freddies, som er en tøjbutik. De har en lidt skør udstilling i vinduerne i julen, men de kammer helt over nytårasaften. Bemærk at de har åben 1. januar.

Nytårsfest ved Bourbon Street Pub i Key West

Der var allerede mange mennesker ved Bourbon Street Pub da jeg gik ned gennem byen først på aftenen, så jeg valgte at finde en plads i mængden et stykke tid før midnat. Der var masser af underholdning til at fordrive tiden med. Der var Mardi Gras stemning flere steder i byen hvor folk fra førstesalens balkon smed perlekæder ud til det festglade publikum. Det blev dyrket i stor stil ved Buorbon Street Pub, men hovedattraktionen var de drag queens der hele aftenen underholdt på en lille scene foran.Nytårsstemning fra Duval Street i Key West

Bourbon Street Pub er den største attraktion nytårsaften med du er ikke låst til et bestemt sted. De fleste popper ind og ud af de forskellige barer i løbet af aftenen og du finder fint et sted uden at skulle bestille på forhånd.
Slut på nytårsfest i Key West

De fleste barer har åbent til kl 04:00 i Key West og sidst på nytårsnatten havde de mange mennesker sat deres præg på Duval Street. Tydeligst var det foran Bourbon Street Pub hvor tusindvis af mennesker havde festet i flere timer.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

4 Comments

 1. Hej Rene,
  Min kæreste og jeg skal til Florida fra d. 13. -27. august.
  Vi har lige pt denne rute i overvejelserne:
  Fort Lauderdale, Key West, Everglades, Fort Myers, Tampa og så Miami.
  Men fra Tampa til Miami ved vi ikke rigtig hvad vi skal opleve.
  Kan du evt. anbefale nogle byer midt inde i Florida?

  Det er bevidst at vi ikke skal til Orlando, da min kæreste ikke er vilde med forlystelseparker.

  Håber at høre fra dig

  Med venlig hilsen
  Mathias og Ditte

  1. @ Ditte

   Florida gemmer ikke på så mange oplevelser midt inde i staten. Det er langs kysterne og i Orlando at oplevelserne er koncentreret. Fra Tampe er der ikke mange alternativer til at køre på tværs (eller tilbage samme vej i kom), så hvis i ikke vil opleve Orlando, skal i på tværs til kysten for de fleste oplevelser.

   Op til Tampa:

   Fort Myers Edison Ford
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153948933171996

   Fort Myers og strande
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153949464476996

   Ybor City og Cubano
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153951301616996

   Der ligger et par enkelte ting nord for Orlando:

   Mount Dora
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153966231926996

   Blue Spring State Park
   https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155308415056996

   Og på østkysten er der:

   St. Augustine
   https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155234413451996

   Daytona Beach
   https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155234382316996

   Daytona International Speedway
   https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155231877491996

   Kennedy Space Center
   https://www.facebook.com/300256231995/posts/10155310942016996

   Blowing rock
   https://www.facebook.com/roadtripiusa/posts/10153970507096996

   Husk en tur med Jungle Queen i Ft. Lauderdale.

   1. Hej Rene,

    Tak for alle rådene!
    Har du gode råd til Everglades og hvordan man kommer ind i parken? om man skal tage på airboat tours mm?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada