Drive-In biograf i Tennessee

Efter Ruby Falls gik turen videre mod Lynchburg og Jack Daniels, men først en overnatning tæt på en Drive-In biograf.

26. sep, 2013

Tæt Drive-In biograf

Vi fandt noget overnatning i Tullahoma tyve minutters kørsel fra Lynchburg. Valget faldt på Tullahoma fordi de har en drive-in biograf – Montana Drive-In.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-2

Der bliver færre aktive drive-in biografer i USA og de der er, har svært ved at finde pengene til at opdaterer deres projektionsudstyr den moderne digitale standard.

Montana Drive-In ved Tullahoma er dog opgraderet og viser alle de nye film i bedste kvalitet.

Double Feature i Drive-In biografen

Montana Drive-In har tre ”sale” og forestillingerne er Double Features (er det i alle de Drive-In biografer jeg har været i).

Man køber billet til en sal og ser så to film lige efter hinanden.

Man ankommer omkring solnedgang og køber billet ved indgangen. Vi betalte $7 pr. voksne.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-1

Man siger hvilken film man vil se og får så anvist ”sal” og hvilken kanal på radioen man skal indstille på, for at høre filmen.

Vi ville gerne så to film i to forskellige sale, og spurgte om vi kunne skifte undervejs.
Med mange biler er det ikke altid velset, men denne aften var der meget få og vi fik lov.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-4

Da vi havde parkeret med godt udsyn til første filmlærred gik vi i kiosken.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-3

Hold Drive-In biografer i live

Der er Strictly No Outside Food i disse Drive-In biografer. Billetprisen er så lille, at pengene tjenes på snacks, så gør fremtidige roadtrippere den tjeneste at følge reglerne, så der stadig er aktive Drive-In biografer i fremtiden.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-5

Nogle af Drive-In biograferne har et ganske godt udvalg af snacks (ofte bedre end du finder i de almindelige biografer) og vi plejer også at spise vores aftensmad i form af hotdogs, hamburgers, nachos og pizza slices (eller hvad de nu har på menuen) når vi tager i Drive-In biografer rundt om i USA.

I pausen mellem de to film vi så (Prisoners og Kick-Ass 2) kørte vi bilen fra den ene sal til den anden, havde et bio-break og fyldte op med snacks.

En helaftensforestilling

Det er også her, du har mulighed for at se lidt nærmere på Drive-In biografen. Gå gennem mørket og se filmene på stjernehimmelen.

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-6

montana_drive_in_tennessee_roadtrip_2013-7

En tur i Drive-In biograf er typisk en af de længere dage på en roadtrip. Filmene starter typisk først 20/20:30 og nupper du en double feature, så er den hurtig 00:00/00:30 inden du kommer derfra + noget køretid tilbage til motellet.

Men det er det værd.

En lokal oplevelse

Jeg har været i Drive-In flere gange i USA og det er en super måde at se hvordan de lokale hygger sig. Herude i ex. Tullahoma er det ikke busser fyldt med turister der dropper forbi. Det er hr. Og fru. 3. Generation landmænd som har fået fri fra børnene (eller taget dem med) som kommer for at se en film in the comfort of their own car.

Her kan du se mit besøg i Drive-In biograf i Barstow og i Sacramento.

Find en Drive-In biograf

Skal du på roadtrip og lyder en Drive-In biograf som en oplevelse du vil have med hjem, så tjek om der ligger en på ruten du skal på.
Drive-Ins har en uddybende liste med Drive-In biografer i USA med detaljer om de er aktive og evt. link til deres egne hjemmesider med åbningstider mm.

Andre roadtrip oplevelser:

Dollywood forlystelsespark

Regnvejr kunne ikke ødelægge en dag i Dollywood. En sydstats forlystelsespark med musikalsk underholdning i fokus og Dolly Parton overalt.

2 Comments

  1. Nu er det tid til at mig og min familie skal prøve et drive-in theatre, har et par stykker jeg skal vælge imellem i Cincinnati området til sommer men undrede mig over en ting. Der står at man skal stille radioen på et fm-bånd eller lignende, men det virker på de billeder og andet jeg har set på deres hjemmesider at folk tager deres campingstole med og sidder ude foran bilerne på dem, men hvad dælen så med lyden? Er der en lydkilde til hele området eller hører hver det i deres bil, og hvad dælen gør dem udenfor bilerne så?

    1. @ Henrik

      Der kan være lyd i omgivelserne, men det vil typisk kun dække nogle områder ex. hvor du kan sidde udendørs og picnic områder (og nok ikke komme fra de bedste højttalere).

      Folk der sidder udenfor ved deres biler, ruller vinduerne ned eller har bagsmækken åben eller har en transistorradio med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada