Mississippi Blues til drive-in biograf i Arkansas

Vi sagde farvel til blues og musikken i Mississippi. Nu var roadtrippen en jagt på det bedste sted at opleve solformørkelsen.

18 aug, 2017

Pandekager til morgenmad

Denne dag gik turen fra a-til-b. Vi startede i Clarksdale, MS og kørte til Fayetteville i Arkansas.
Der var ikke planlagt nogle bestemte stop på vejen. Målet var blot at være i Fayetteville kl. 20:30 for at nå i drive-in biograf.

Efter en god aften med bluesmusik på Ground Zero Blues CLub, startede vi morgenen ud med noget lokalt morgenmad på Our Grandma’s House of Pancakes.

Bluemusikkens historie i Clarksdale

Inden vi forlod Clarksdale, dykkede vi ned i bluesmusikkens historie. Byen har nogle museer dedikeret til dette. Vi tog det lige ved Ground Zero – Delta Blues Museum.

Det er et kig på historien bag blues, det fattige syd, raceproblemerne, fængslede skæbner mm.
Museet er ikke særlig stort, men gode udstillinger og helt sikkert et par kunstnere imellem du kender.

Da vi besøgte stedet måtte vi ikke tage billeder indenfor. Så du må tænke dig til udstillingen.

Fra musik til solformørkelse

Vores roadtrip skiftede karakter de næste par dage. Musikken blev lagt bag os og fokus var nu på solformørkelsen et par dage senere.

Da oplevelsen af en solformørkelse er afhængig af vejret, var intet 100% fastlagt. Vi havde dog kig på både Nebraska og Missouri som mulige steder at opleve solformørkelsen.

Vi havde derfor udset Fayetteville i det nordvestlige Arkansas. Herfra kunne vi nemt komme til Missouri eller Nebraska.

Frokost i det fri

Landskabet i Arkansas havde ikke det vilde at byde på til at begynde med. Jo længere mod nordvest, jo flere bakker dukkede der dog op.

Dagens rute var på 5 timers non-stop kørsel. Det efterlod ikke tid til så mange afvigelser, men vi fandt dog et par.

Til frokost fandt vi en stille park lidt væk fra motorvejen. Frokost i det fri er en af de roadtrip traditioner jeg nyder hver gang jeg er på en længere tur. En køletaske med hjemmesmurt frokost / indkøbt mad giver en frihed på ruten. Du er ikke bundet af at finde et fastfood sted til frokost. Og så er udsigten eksempelvis her, meget bedre end du finder på noget McD.

Artist Point udsigt

Ved Mountainburg kørte vi også fra motorvejen og op forbi Artist Point. Sikkert en fin udsigt for området, men den levede ikke helt op til måden den blev solgt, på forsiden af en turist brochure.

Bill og Hillary Clinton i Arkansas

Fayetteville var valgt da der ligger en drive-in biograf i byen. Fayetteville har også et presidential trækplaster. Det var her Bill og Hillary Clinton boede da de underviste på University of Arkansas School of Law. De blev også gift da de boede i Fayetteville.

Det hus Bill og Hillary Clinton boede i er i dag et museum. Huset ligger på Clinton Drive, ved Arkansas University.

I Little Rock, Arkansas ligger William J Clinton Presidentail Library. Et President Bibliotek er et arkiveringsmuseum for en præsidentperiode. Det er en relativ ny tradition, så du finder ikke et for alle amerikanske præsidenter. I Little Rock, AR kan du besøge Præsident Clinton Library.

Drive-in biograf i Fayetteville

Drive-in biografer er desværre på tilbagegang i USA. Når muligheden byder sig, prøver jeg altid at få oplevelsen med hjem fra en roadtrip. Overnatningen i Fayetteville var valgt specifikt fordi der ligger en aktiv drive-in biograf.

En tur i drive-in biograf betyder ofte en double feature – to film for prisen på én billet. Denne gang var det 9 dollars pr. person. Tidspunktet for filmen varierer lidt hen over sommeren. Jo lysere, jo senere.

Der havde været et freak tordenvejr nogle timer tidligere i byen. De havde nok skræmt nogen væk fra en tur i biografen, så der masser af plads foran lærredet.

Drive-in biografer er en super autentisk roadtrip oplevelse. Der er langt mellem turisterne, så du oplever for alvor hvordan den lokale kultur er.
Det er her du oplever amerikanerne og deres biler. De ser film under åben himmel med deres bil. Enten siddende i bilen, i campingstole ved bilen. Med bagsmækken åben og liggende bag i, eller siddende på ladet af en pickup.

Snackbutikken i en drive-in biograf er en oplevelse i sig selv. Du må ikke tage slik og sager med ude fra. Drive-ind løber rundt for de få penge billetten koster og det salg de har i snackbutikken. Ofte kan du finde et udvalg af fastfood som burgers og hot dogs. Det kan anbefales at bruge en tur i drive-in biografen som dagens middags oplevelse.

Se indlæggets rute

Her kan du se den rute jeg kørte i beskrivelsen ovenfor.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Hot Springs National Park

Hot Springs National Park er ikke som nationalparker er flest. Den byder på varmt vand, giftige bly-behandlinger og andet godt for kroppen. Noget bl.a. professionelle baseballhold og andre sportsfolk har benyttet sig af.

Præsident Bill Clinton i Little Rock

Ovenpå en hyggelig omgang øl på The Flying Saucer aftenen før (som heldigvis ikke affødte de store tømmermænd) startede jeg dagen nogenlunde tidligt med et besøg hos tidligere præsident Bill Clinton og hans bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada