Elektrisk køletaske til bilen – Roadtrip 2009

Opdateret 2014: Jeg anbefaler ikke at købe en elektrisk køletaske til din roadtrip i USA. En almindelig en med is i kan sagtens klare jobbet. Artiklen er fra 2009, men jeg har gjort andre, og bedre erfaringer siden, som du kan læse i de opdaterede tekster i artiklen. Den almindelige køletaske jeg anbefaler er både større og billigere end en elektrisk, og så køler den bedre med is end med strøm.

Efter i flere år at have benyttet almindelige køletakser til de lange køreture i USA, besluttede jeg mig i år, for at finde en elektrisk køletaske som kunne bruges i bilen.

Jagten på en sådan begyndte længe før vi tog afsted. Problemet var nemlig, at jeg kunne finde en masse på nettet, men de skulle bestilles over nettet til en adresse i USA (hvilket jeg ikke havde).
Efter en del research fandt jeg ud af, at Walmart nok var den bedste mulighed. Walmart butikker er store, men der er forskel på hvor stort et udbud de har, specielt af niche produkter som elektriske køletasker.

elektrisk_coolerDet var heller ikke før 3. dagen at vi fandt en Walmart som havde en elektrisk køletaske og udvalget bestod af en model: Coleman 16-Quart Thermo-Electric Cooler
Til 58 dollars kunne købet forsvares, for vi kunne jo ikke tage den med tilbage til Danmark, så den skulle gives/smides væk til sidst.

En elektrisk køletaske er luksus at have i bilen. På alle de tidligere roadtrips har vi haft en køletaske, men i ørkenen i Utah eller i Death Valley i Nevada holder en almindelig køletaske ikke særlig godt på kulden og man skulle ikke have været på vejene i mange timer før det der var koldt da man lagde det i, var lunkent.
Med en elektrisk køletaske bag i bilen er det som at have et køleskab med. Vi havde ikke ekstreme temperaturer på denne tur (rundede kun 30 en enkelt dag), så der var ingen problemer med at holde alt koldt på turen.

Tilføjet 20. maj, 2014: Før mine erfaringer med den elektriske køletaske havde jeg benyttet små, sammenfoldelige køletasker med lynlås. De er ikke gode. En Coleman 28 Qt i hård plast er den model jeg benytter nu (se kommentarerne). Den kan holde is i to-tre dage afhængig af vejr og brug.

Når man har en elektrisk køletaske til rådighed, så har man også flere muligheder mht. mad. Istedet for altid at skulle finde et sted at spise til frokost/aften, kunne vi handle ind til en sandwich og gemme resten til senere. Det er oftest billigere men nok vigtigst af alt, sundere end at gå på fast food restaurant hver dag.

Mange af de steder vi overnattede var der køleskab på værelset, men i tilfælde af der ikke var investerede vi i en omformer, så vi også kunne bruge køletasken via et almindeligt strømstik på vores værelse.

Når man kigger på Walmarts hjemmeside, så får den nogle hårde ord med på vejen og bedømmelsen er kun middel. Vi havde dog ikke noget at udsætte på den. Det med at den larmer en smule lagde vi ikke mærke til. I vores Toyota Highlander kunne den stå allerbagest i bilen og vi kunne ikke høre den når radioen kørte.
Det samme gjorde sig faktisk gældende når den stod bag passagersædet i vore Nissan og Chrysler.
På hotelværelset satte vi den ud på badeværelset om natten, så der var vi heller ikke generet af køle-blæseren.

Køletasken kostede os 58 dollars. Omformeren kostede 23 dollars. Køletasken lod vi stå den sidste dag, men omformeren tog vi med tilbage til Danmark. Den kan vi dels bruge herhjemme, men også igen til næste år når den atter står på Roadtrip.
Den model vi købte var rigtig god til 2 personer. Sådan som vi brugte den, kunne man også godt bruge den til 3 personer. Den kan rumme 19 dåse øl/vand, så hvis det kun er drikkevare man skal holde kolde, så dækker den også behovet til mere end 3 personer.

Alt i alt er en elektrisk køletaske i bilen en lækker luksus som vi har tilføjet til budgettet for de kommende Roadtrips.

Opdateret: Jeg har ikke benyttet en elektrisk køletaske på andre ture i USA. En almindelig Coleman 28qt køletaske, som nævnt nedenfor i kommentarerne, er rigleigt effektiv til en roadtrip i USA. Også på dage hvor temperaturen kommer over 40 grader. Har benyttet den billigste løsning – en styrofoam (flammingo) udgave, men der skal der være ordentlig plads i bilen for ikke at risikerer at der går hul på den når man klemmer bagage ind og ud af bilen.

Klik for stort billede.
Klik for stort billede.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

4 Comments

  1. @ Herluf

   Jeg efterlader den på det sidste hotelværelse med en note, der siger jeg ikke har glemt den, men du (rengøringen) gerne må beholde den. Har jeg vand eller andre drikkevarer i overskud, efterlader jeg også dem.

 1. Jeg har været på roadtrip i Florida 2 gange, og begge gange har vi købt en billig flamingokasse i Wallmart.
  Jeg plejer at smide nogle dåse lemonade (uden kulsyre) eller vandflasker i den lille fryser der oftest er i motellernes køleskabe.
  De fungerer så som køleelementer i stedet for den løse is. (Er der ikke fryser, kan man jo altid bruge isen)
  Så er det nemmere at have madvarer i køletasken, da det hele ikke bliver så vådt.

  1. Vi har været på 2 Road-Trip i USA, og skal afsted igen til sommer. Vi har også hver gang købt 1 Flamingo kølekasse med låg + 1 pk. lynlåsposer 30 + 30 cm. IKKE til at trykke sammen, men med “rigtig lynlås”. Sådan 2 fylder vi med is om morgenen når vi kører, og de køler indtil næste morgen, vandet hældes ud og ny is påfyldes. På den måde er mad og drikke kold/kølig uden at være våd.

   bedste hilsner, Henning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada