Præsident Bill Clinton i Little Rock

Ovenpå en hyggelig omgang øl på The Flying Saucer aftenen før (som heldigvis ikke affødte de store tømmermænd) startede jeg dagen nogenlunde tidligt med et besøg hos tidligere præsident Bill Clinton og hans bibliotek.

3. april, 2012

Bill Clinton Presidential Library

Tidligere præsident Bill Clinton var fra Little Rock, Arkansas (født i hope, AR) og traditionen tro så opføres der et bibliotek på deres hjemegn når de afgår som præsident.
Det er ikke et bibliotek i den forstnad vi kender det, fyldt med bøger til udlån. Det er en samling af alskens ‘indhold’ fra tiden som præsident og fungerer som et museum.


Der er pt. 43 af disse rundt om i USA og det 44. bliver Barack Obamas, som nok kommer til at ligge ved Chicago.
Jeg har været tæt ved et af disse før. Det var Abraham Lincolns i Springfield, Illinois. Der var jeg dog ikke inde i selve Library, men kun i besøgscenteret og det hus han boede i.

En moderne præsident i en moderne bygning

Min generation husker nok Bill Clinton som værende den første rigtige ‘moderne’ præsident, som var populær i et bredere segment (specielt udenfor USA) end hans forgængere. Med Geroge W. Bush blev tiden skruet lidt tilbage igen og så har Barack Obama siden 2008 taget gevaldig revanche.

The Presidential Library er med til at vedligeholde Bill Clinton’s eftermæle. Allerede ved ankomsten ser man at han ikke var som præsidenter var flest. Bygningen ligner mere et moderne kustmuseum end noget andet og er bygget ‘grønt’ med solceller på taget og genbrugsmaterialer inde og ude.

Bygningen ligger lidt alene ned til floden så den virker ikke helt malplaceret, men en gammel jernbanebro over floden viser tydeligt kontrasten.

Fra biblioteket er der et godt view ind mod Little Rock og området imellem de to er udlagt til park hvilket binder det mere moderne River Market District godt sammen med Bill Clinton og hans eftermæle.

The Oval Office

Der er tre etager med udstillinger og info om Bill Clinton, hans liv og præsidentperiode.

Stedet har bl.a en kopi af det Ovale Kontor i det Hvide hus og indeholder genstande fra Bill’s præsidentperiode. Det er lidt imponerende at se dette ‘up close’.

Det store konferencebord (som mange nok genkender fra scener i serien ‘The West Wing’ – dog ikke dette bord) var der også.

Guidet tur af Præsident Clinton

Rigtig mange steder er de godetil at udnytte mulighederne i ausio tours så jeg nuppede også en her. Ikke så fancy en enhed som på toppen af Hancock Tower i Chicago (det var en iPod Touch), men tilgenæld var det Bill Clinton selv der fortalte vidt og bredt om de forskellige ting og delte ud af ting og oplevelser som ikke blev så meget eksponeret under hans præsidenperiode.

Det var bl.a. de mindre officielle besøg, højtider og events som det Hvide Hus dannede ramme om.


Præsident Bill Clintons hverdag

På etagen hvor de politiske hovedemner for præsidentperioden gennemgåes kan man også se hvad en præsident får tiden til at gå med. For hver måned og dag fra perioden kan man slå op i mapper der viser hvilke opgaver/pligter præsidenten havde.Tags: , , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

2 Enlightened Replies

Trackback  •  Comments RSS

 1. Teis Kristiansen says:

  God Aften Rene.

  Jeg skal i gang med ESTA ansøgningen.
  Min hustru og jeg skal til USA til Maj.

  Ville det gøre det nemmere for myndighederne hvis vi brugte gruppeansøgningen, eller skal vi lave hver sin ansøgning ?

  Og det er godt nok en fantastisk hjemmeside du har lavet.

  Rigtig god Weekend

  MVH

  Teis Kristiansen

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top