Præsident Bill Clinton i Little Rock

Ovenpå en hyggelig omgang øl på The Flying Saucer aftenen før (som heldigvis ikke affødte de store tømmermænd) startede jeg dagen nogenlunde tidligt med et besøg hos tidligere præsident Bill Clinton og hans bibliotek.

3. april, 2012

Bill Clinton Presidential Library

Tidligere præsident Bill Clinton var fra Little Rock, Arkansas (født i hope, AR) og traditionen tro så opføres der et bibliotek på deres hjemegn når de afgår som præsident.
Det er ikke et bibliotek i den forstnad vi kender det, fyldt med bøger til udlån. Det er en samling af alskens ‘indhold’ fra tiden som præsident og fungerer som et museum.

Der er pt. 43 af disse rundt om i USA og det 44. bliver Barack Obamas, som nok kommer til at ligge ved Chicago.
Jeg har været tæt ved et af disse før. Det var Abraham Lincolns i Springfield, Illinois. Der var jeg dog ikke inde i selve Library, men kun i besøgscenteret og det hus han boede i.

En moderne præsident i en moderne bygning

Min generation husker nok Bill Clinton som værende den første rigtige ‘moderne’ præsident, som var populær i et bredere segment (specielt udenfor USA) end hans forgængere. Med Geroge W. Bush blev tiden skruet lidt tilbage igen og så har Barack Obama siden 2008 taget gevaldig revanche.

The Presidential Library er med til at vedligeholde Bill Clinton’s eftermæle. Allerede ved ankomsten ser man at han ikke var som præsidenter var flest. Bygningen ligner mere et moderne kustmuseum end noget andet og er bygget ‘grønt’ med solceller på taget og genbrugsmaterialer inde og ude.

Bygningen ligger lidt alene ned til floden så den virker ikke helt malplaceret, men en gammel jernbanebro over floden viser tydeligt kontrasten.

Fra biblioteket er der et godt view ind mod Little Rock og området imellem de to er udlagt til park hvilket binder det mere moderne River Market District godt sammen med Bill Clinton og hans eftermæle.

The Oval Office

Der er tre etager med udstillinger og info om Bill Clinton, hans liv og præsidentperiode.

Stedet har bl.a en kopi af det Ovale Kontor i det Hvide hus og indeholder genstande fra Bill’s præsidentperiode. Det er lidt imponerende at se dette ‘up close’.

Det store konferencebord (som mange nok genkender fra scener i serien ‘The West Wing’ – dog ikke dette bord) var der også.

Guidet tur af Præsident Clinton

Rigtig mange steder er de godetil at udnytte mulighederne i ausio tours så jeg nuppede også en her. Ikke så fancy en enhed som på toppen af Hancock Tower i Chicago (det var en iPod Touch), men tilgenæld var det Bill Clinton selv der fortalte vidt og bredt om de forskellige ting og delte ud af ting og oplevelser som ikke blev så meget eksponeret under hans præsidenperiode.

Det var bl.a. de mindre officielle besøg, højtider og events som det Hvide Hus dannede ramme om.


Præsident Bill Clintons hverdag

På etagen hvor de politiske hovedemner for præsidentperioden gennemgåes kan man også se hvad en præsident får tiden til at gå med. For hver måned og dag fra perioden kan man slå op i mapper der viser hvilke opgaver/pligter præsidenten havde.Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

2 Comments

 1. God Aften Rene.

  Jeg skal i gang med ESTA ansøgningen.
  Min hustru og jeg skal til USA til Maj.

  Ville det gøre det nemmere for myndighederne hvis vi brugte gruppeansøgningen, eller skal vi lave hver sin ansøgning ?

  Og det er godt nok en fantastisk hjemmeside du har lavet.

  Rigtig god Weekend

  MVH

  Teis Kristiansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada