Iowa 80 – worlds largest truckstop

Iowa 80 er verdens største truckstop og når noget er stort i USA, så er det rigtig stort. Timevis af oplevelser venter på Iowa 80 med bl.a. et museum, home cooking og alt til din lastbil.

26/27 sep, 2014

Verdens største truckstop i Iowa

Da I-80 blev bygget i 1960’erne, så firmaet Standard Oil en forretningsmulighed. De købte et stykke land op ad den nye Interstate og byggede det første Iowa 80 Truckstop.

I dag er det en del af Travelcenter of America, men ikke mindre imponerende og bærer titlen: Iowa 80 – World’s largest truckstop.

Overnatning på Iowa 80

Vi ville ikke blot besøge stedet, men overnatte der.

Da vi ikke kunne bo i vores egen bil, som truckerne kan, så tjekkede vi ind på det motel der ligger ved Iowa 80.

Det var sidst på dagen, og vi gik på opdagelse gennem den store parkeringsplads, hvor der er plads til 900 18-wheeler trucks + 250 biler og 20 busser.

Det er et kæmpe sted.

Der er 150 tankstandere til at betjene de mange tusinder trucks der kommer igennem dagligt, samt en masse andre services så som værkstedet, dækcenter og ikke mindst vaskehaller.

Hovedbygningen er på 6200 m2 og indeholder bl.a. 24 private badeværelser, som kan bestilles af lastbilschaufføren allerede ud ved standeren når de tanker.

Der er også et dedikeret lounge område til truckerne.

Worlds Largest Truckstop har også en tandlæge, kiropraktor og frisørsalon.

Iowa 80 Kitchen buffet

Men det meste er åben for alle, bla. de mange spisesteder. Der er en række klassiske fastfood og kaffesteder (Pizza Hut, Wendy’s, Caribou Coffee etc.), men vi valgte Iowa 80 Kitchen.

En restaurant, hvor specielt all-you-can-eat buffeten er populær med mad som mormor laver den – meatloaf, mac & cheese, bbq, kartoffelsalat, fried chicken mm.

Drikkepenge i USA

Drikkepenge er en del af kulturen i USA. Du vil opleve en forventning om drikkepenge mage steder på din roadtrip. Nogle steder er du måske klar over det, mens andre steder kan være nyt for dig. Størrelsen på forventede drikkepengene varierer og skifter mellem % og faste beløb fra ydelse til ydelse. Følg linket og læs mere om drikkepenge og ikke mindst hvor meget.

Pimp din truck på Iowa 80

Stopper du kun for at tanke på Iowa 80, så venter der dig en lidt anden oplevelse inde i kiosken. Du har måske været på større tankstationer rundt om, hvor der er et lidt bredere udvalg end ellers af ting til bilen og passagererne.

Ved Iowa 80 kan du gange det op. Det er et regulært supermarked med alt du lige står og mangler samt alt det du ikke anede du havde brug for.

Da det er et truckstop, så er der selvfølgelig mest til de store king of the roads, og det du kan pimpe din lastbil med.

Der er selvfølgelig også en afdeling for de mindste, hvor du kan få din egen truck med hjem og lege med.

En ældre rød pick-up gjorde reklame for et Trucking Museum, som vi besøgte den næste dag.

Døgnåbent truckstop

Iowa 80 er et 24-timers truckstop, så selvom mange lastbiler efterhånden var faldet til ro for natten, var der stadig nye trucks der kom igennem for at blive fyldt op på den ene eller anden måde.

Der var ikke fyldt denne dag, men der var mange og selvom lastbilerne er parkeret, er de fleste af dem ikke stille. Mange kørte stadig i tomgang for at lave strøm til eget udstyr i de store kabiner – dvd afspillere og tv, mikroovne og kaffemaskiner mm.
Køletrailere havde også generatorer kørende. Så ikke en stille parkeringsplads at overnatte på. Heldigvis lå vores motel helt nede bag ved hvor kun støjen fra I-80 kunne høres.

Her kan du finde mere info om Iowa 80 – verdens største truckstop.

Trucking Museum ved Iowa 80

Vi skulle have det hele med, så inden vi kørte fra verdens største truckstop besøgte vi Iowa 80 Trucking Museum.

På turen gennem South Dakota havde vi været på bilmuseum så passede fint med endnu et, hvor fokus var på lastbiler gennem tiden.

Der er 60 lastbiler i udstillingen og flere på lager, men også stort fokus på Petroliana skilte (dem er der 300 af) og 24 vintage tankstandere samt antik legetøj.

Her kan du finde mere info om Trucking Museum.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada