Iowa 80 – worlds largest truckstop

Iowa 80 er verdens største truckstop og når noget er stort i USA, så er det rigtig stort. Timevis af oplevelser venter på Iowa 80 med bl.a. et museum, home cooking og alt til din lastbil.

26/27 sep, 2014

Verdens største truckstop i Iowa

Da I-80 blev bygget i 1960’erne, så firmaet Standard Oil en forretningsmulighed. De købte et stykke land op ad den nye Interstate og byggede det første Iowa 80 Truckstop.

I dag er det en del af Travelcenter of America, men ikke mindre imponerende og bærer titlen: Iowa 80 – World’s largest truckstop.

Overnatning på Iowa 80

Vi ville ikke blot besøge stedet, men overnatte der.

Da vi ikke kunne bo i vores egen bil, som truckerne kan, så tjekkede vi ind på det motel der ligger ved Iowa 80.

Det var sidst på dagen, og vi gik på opdagelse gennem den store parkeringsplads, hvor der er plads til 900 18-wheeler trucks + 250 biler og 20 busser.

Det er et kæmpe sted.

Der er 150 tankstandere til at betjene de mange tusinder trucks der kommer igennem dagligt, samt en masse andre services så som værkstedet, dækcenter og ikke mindst vaskehaller.

Hovedbygningen er på 6200 m2 og indeholder bl.a. 24 private badeværelser, som kan bestilles af lastbilschaufføren allerede ud ved standeren når de tanker.

Der er også et dedikeret lounge område til truckerne.

Worlds Largest Truckstop har også en tandlæge, kiropraktor og frisørsalon.

Iowa 80 Kitchen buffet

Men det meste er åben for alle, bla. de mange spisesteder. Der er en række klassiske fastfood og kaffesteder (Pizza Hut, Wendy’s, Caribou Coffee etc.), men vi valgte Iowa 80 Kitchen.

En restaurant, hvor specielt all-you-can-eat buffeten er populær med mad som mormor laver den – meatloaf, mac & cheese, bbq, kartoffelsalat, fried chicken mm.

Pimp din truck på Iowa 80

Stopper du kun for at tanke på Iowa 80, så venter der dig en lidt anden oplevelse inde i kiosken. Du har måske været på større tankstationer rundt om, hvor der er et lidt bredere udvalg end ellers af ting til bilen og passagererne.

Ved Iowa 80 kan du gange det op. Det er et regulært supermarked med alt du lige står og mangler samt alt det du ikke anede du havde brug for.

Da det er et truckstop, så er der selvfølgelig mest til de store king of the roads, og det du kan pimpe din lastbil med.

Der er selvfølgelig også en afdeling for de mindste, hvor du kan få din egen truck med hjem og lege med.

En ældre rød pick-up gjorde reklame for et Trucking Museum, som vi besøgte den næste dag.

Døgnåbent truckstop

Iowa 80 er et 24-timers truckstop, så selvom mange lastbiler efterhånden var faldet til ro for natten, var der stadig nye trucks der kom igennem for at blive fyldt op på den ene eller anden måde.

Der var ikke fyldt denne dag, men der var mange og selvom lastbilerne er parkeret, er de fleste af dem ikke stille. Mange kørte stadig i tomgang for at lave strøm til eget udstyr i de store kabiner – dvd afspillere og tv, mikroovne og kaffemaskiner mm.
Køletrailere havde også generatorer kørende. Så ikke en stille parkeringsplads at overnatte på. Heldigvis lå vores motel helt nede bag ved hvor kun støjen fra I-80 kunne høres.

Her kan du finde mere info om Iowa 80 – verdens største truckstop.

Trucking Museum ved Iowa 80

Vi skulle have det hele med, så inden vi kørte fra verdens største truckstop besøgte vi Iowa 80 Trucking Museum.

På turen gennem South Dakota havde vi været på bilmuseum så passede fint med endnu et, hvor fokus var på lastbiler gennem tiden.

Der er 60 lastbiler i udstillingen og flere på lager, men også stort fokus på Petroliana skilte (dem er der 300 af) og 24 vintage tankstandere samt antik legetøj.

Her kan du finde mere info om Trucking Museum.

Tags: , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top