Field of Dreams Movie Site

Filmen Field of Dreams er fra 1989, men baseballbanen ligger stadig samme sted i Iowa og er en stor attraktion for sport og film fans.

27 sep, 2014

Is this heaven? No, it’s Iowa

Fra verdens største truckstop til flyet hjem fra Chicago, havde jeg et stop på programmet: Field of Dreams Movie Site.

Har du set filmen af samme navn med Kevin Costner, så ved du hvad jeg snakker om.

Hvis ikke, så kommer her et kort resume.

Landmand hører stemmer – “If you build it he will come” – bygger en baseball bane i sine majsafgrøder og nogle af Chicago White Sox spillerne fra 1919 World Series kommer frem mellem afgrøderne og spiller baseball på banen for ham og hans familie.

Og jo. Det rigtige citat fra filmen er: If you build it HE will come. Ikke they.

Field of Dreams movie site

Filmen er mere end 25 år gammel, men en klassiker, specielt indenfor sportsgenren.

Filmen Field of Dreams blev optaget i Iowa og baseballbanen blev bygget i en majsmark. Man fandt et sted nær byen Dyersville, Iowa hvor man kunne bygge banen. Den blev bygget så den gik over et skel mellem to naboer.

Klik for stort billede

Da filmen var optaget færdig, lod den ene nabo banen stå (dem der havde huset fra filmen) og satte et lille skur op, hvor man kunne købe souvenirs.

Den anden nabo valgte at gro afgrøder igen, men genskabte banen og satte også selv en souvenirbod op.

Jeg besøgte stedet første gang i juli 2007, hvor der var to indgange til banen og to souvenirboder, men banen var intakt.

I august 2007 solgte den ene nabo deres grund til den anden. I 2010 solgte familien Lansing deres grund videre til et firma. De vil udvikle stedet til et stort baseball og softball område. Det er dog ikke sket endnu.

Field of Dreams er ikke for alle

Field of Dreams ligger lidt uden for byen Dyersville i Iowa.
Har du GPS så er det ikke svært at finde – og med google maps kan du blot søge efter Field of Dreams, så dukker det op.

Vores tur fra Iowa 80 tog os ad små veje på tværs af en masse landbrugsland. En perfekt sidste dag på roadtrip som i det mindste ikke startede på en stresset interstate.

Du bør nok vide at baseball er en sport og at Field of Dreams er en film (og helst have set den) før et besøg på Field of Dreams er noget ved for dig.

For det er “blot” en baseballbane midt i en majsmark.
Men for mange er det blevet meget mere.

Interesserer du dig for baseball eller håber du på dit barn bliver professionel baseball spiller, så er Field of Dreams en pilgrimsrejse for mange. Specielt for at ens barn kan slå et par slag på banen.

Genskabe scener fra filmen

Banen er dog ikke det mange kommer for at tage et billede af. De der har set filmen, prøver at genskabe det klassiske øjeblik i filmen, hvor spillerne kommer ud af majsmarken, så du vil se mange der går rundt i kanten af afgrøderne for at få et godt billede.

For at få det billede skal dit besøg også ligge på det rigtige tidspunkt på året, for at der er nogle majs høje nok til det.

Udover en tour af huset, er der ikke meget mere at foretage sig ved Field of Dreams, end at nyde omgivelserne. Er der godt med gæster, så kan du sidde længe på den lille tribune (bleechers) og se besøgende komme forbi for at slå et par bolde.

Jeg havde ikke noget bat eller bold med, men har prøvet at slå da jeg besøgte Louisville Slugger fabrikken i Louisvill, KY som laver baseballbat.

Besøg Field of Dreams

Fields of Dreams er åben daglig og gratis at besøge.
Siden jeg var der, er det nu muligt at komme på tour inde i huset også. Det kræver tilmelding senest 24 timer før og .
Afsæt en lille time til dit besøg, mere hvis du skal besøge huset.
Her kan du finde mere info om Field of Dreams.

MLB besøger Field of Dreams i 2020

Der bliver bygget et stadium ved Field of Dreams og Chicago White Sox møder New York Yankees til en MLB kamp den 13. august, 2020.
Hvis det passer med dit besøg ved Field of Dreams, kan du finde mere info om tid, sted og billetter her.

Andre roadtrip oplevelser:

Forbavsende let tur til Chicago

Det var en forbavsende let tur til Chicago. Selv med terminal-skift og kø, kø og kø gik det over al forventning. Og så har jeg aldrig fået så få spørgsmål i immigration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada