Philly cheesesteak og ghost tour i Philadelphia

En klassisk cheesesteak hører sig til, når du besøger Philadelphia. Du kan også få lidt historie krydret med død og ødelæggelse på en ghost tour.

30. august, 2015

Tre timer og fire stater

Vi DC over i første omgang men ville komme tilbage senere på turen og bruge et par dage i byen, så fra Mount Vernon gik det lidt nord på til Philadelphia.

Ruten gik via interstates og godt med trafik og vi krydsede fire stater på turen: Virginia, Maryland, Delaware og endelig Pennsylvania. De stater kommer vi retur igennem senere på turen.

Philly Cheesesteak Sandwich

Vi ankom til Philadelphia sidst på eftermiddagen. Efter tjek ind på hotellet (vi havde valgt at bo downtown så vi kunne gå rundt i den historiske del af byen – Independence Hall, Liberty Bell mm.), havde vi udset en klassisk egnsret til aftensmad: Philly Cheesesteak sandwich.

Et hurtig kig på app’en Yelp viste masser af steder tæt ved, så vi gik efter den der var udråbt til: The Best Cheesesteak in Philly.

Det var hos Sonny’s Famous cheesesteak og den var lige som den skulle være. Om det så er den bedste skulle jeg ikke kunne sige, men god var den.

Benjamin Franklins hus i Philadelphia

Tæt ved Sonny’s ligger den baggård, hvor Benjamin Franklin i sin tid boede. Husene var for længst væk, og da man kun genskaber hvis man er 100% sikker på hvordan ting så ud, så er der kun skelletter i dag, der viser grundplan mm.

På stedet er der også en Benjamin Franklin Museum du kan besøge.

Ghost Tour i Philadelphia

Walking tours er en god måde at komme ind under huden på en by. Endnu mere når det er en historisk by som Philadelphia, hvor der er meget mere at dykke ned i, end hvor de bedste shoppe og spisesteder er.

Walking tours kommer i mange former. I flere byer rundt om i USA og Canada kan du komme på tematiserede ture som dykker ned i et bestemt emne (mad, musik, arkitektur), eller har fokus på historiske perioder og hændelser.

Det var sådan en vi skulle på: Spirits of ’76.

En Ghost Tour med fokus på de historiske begivenheder og en masse drabelige detaljer om det hårde liv i gamle dage, hvor død, sygdom og elendighed var en del af hverdagen.

Rundt om i byen er der titusindevis af umarkerede grave samt små kirkegårde mellem bygninger som og Philly er en af de mest hjemsøgte byer i USA.

Guiden var engageret og kunne en masse slibrige detaljer om død, mord og ødelæggelse, som satte lidt ekstra kulør på touren.
Hun havde også en historie om en børnehavne som lå op ad en af de mange små kirkegårde. Her havde flere af børnene usynlige venner, hvilket ikke er så unormalt, men når børnene beskrev dem for deres forældre hed de alle det samme og så ud på samme måde. Spooky 😉

Jeg så ikke nogle spøgelser på touren og der var heller ikke dukket nogle op på mine billeder da jeg så dem igennem senere.

Tag på en ghost tour i Philadelphia

Ghost tours, eller andre walking tours, er en god måde at komme tættere på den rige historie som Philadelphia gemmer på. Her kan du finde mere information om den Ghost Tour jeg var på.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året.Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA.God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top