Bridge Walk over New River Gorge

En af de højeste oplevelser du kan få i West Virginia er Bridge Walk på undersiden af New River Gorge Bridge, hvor du går 267 meter over floden.

18. sep, 2013

Gåtur på undersiden af en bro

Jeg valgte at fejre overnatningen i min 45. Stat med en tur ud på New River Gorge broen. Ikke oppe på asfalten, men nedenunder på en Bridge Walk.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-1

New River Gorge Bridge er med sin længde på 924 meter og højde (over floden) på 267 meter hurtigt blevet et tilløbsstykke i West Virginia. Den stod færdig i 1977 og i 2013 kom den på National Register of Historic Places.

I 2020 blev området ændret til nationalpark.

Broen er imponerende nok at se på, men for rigtig at opleve den, kan du komme på en Bridge Walk. Her går du broens fulde længde. Ikke oppe på vejbanen, men på en catwalk på undersiden af broen. En catwalk der oprindeligt blev lavet til at udføre vedligehold på broen, men som du nu kan få lov at gå på egne ben, hvis du kan klare højden.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-2

Bridge Walk guidede ture

Du kan ikke komme derud alene. Det foregår i guidede grupper. Inden vi tog af sted var der gennemgang af sikkerhed og iklædning af sikkerhedsudstyr.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-3

På skranken stod en lille reminder om, at det ikke er en oplevelse for alle. Der er dog kun et meget lille frafald.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-4

På vej ud under broen var der kodak moment inden vi forlod de stier offentligheden må gå på og gik ned til undersiden af broen.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-5

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-6

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-7

Sikkerhed på catwalken

Så snart vi stod på den catwalk der spænder hele broens længde, fik vi en reminder om vores sikkerhed og blev spændt fast på den sikkerhedsline der holder dig, hvis du skulle falde. Catwalken er 60 cm bred.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-9

En sidste kommentar vedr. sikkerhed faldt i forbindelse med det backboard (båre) der hang ved indgangen. Det bliver brugt, hvis en person ikke kan klare turen alligevel og benene giver op.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-10

Forude ventede nu 924 meter gåtur på undersiden af New River Gorge Bridge.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-8

Langt ned

Turen på tværs af broen starter blødt mht. til højdeforskellen mellem dig og jorden. Det giver dig tid til at blive fortrolig med at gå på den smalle catwalk uden at blive skræmt for meget af den højde der er mellem dig og jorden.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-11

Det er en stille og rolig guidet tur på tværs af broen med masser af stop og info om konstruktion af broen, områdets historie og naturen omkring os.
Så der er god tid til at tage billeder og eksperimenterer med de klassiske motiver med fødderne ude over kanten.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-12

Broens konstruktion

Lidt længere ude begynder afstanden mellem dig og floden at blive mere synlig. Jeg er ikke selv tosset med højder på denne måde, men du vænner dig til det og guidens fortællinger hjælper med til at fjerne opmærksomheden fra det.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-13

Det dog kun så længe han ikke går i detaljer om, hvor ”lidt” der egentlig holder broen oppe. Da de både har sommer og vinter i West Virginia, så skal broen kunne give sig, så det hele ligger på nogle lejer som bevæger sig. Noget man ikke tænker over når broen passeres i bil.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-14

Broen er relativ ny, men kræver vedligehold. Det gøres dels fra den catwalk vi gik på, men også ude fra. Mens vi gik der, var et hold arbejdere i gang på ydersiden. Selvom vores catwalk kun var 60 cm bred, så foretrak jeg alligevel den frem for at hænge i en kurv på ydersiden.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-15

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-16

Mens vi var optaget af dem i kurven, stod der pludselig en arbejder ved siden af os, som ”på anden vis” var kommet ned til os.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-17

267 meter over floden

Ude midt på New River Gorge Bride var der uhindret syn de 267 meter ned til floden under os og som bevis på at man havde været der, blev der knipset endnu et kodak moment.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-18

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-19

Herfra var der så knap 500 meter tilbage til den anden side.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-20

Liv i broen

Noget af det dyreliv som har fundet sig til rette på broen er vandrefalke. De har vænnet sig lidt til at vi mennesker kigger forbi, men når der er unger i reden kan de godt blive lidt agressive. Den er blandt verdens hurtigste fugle med hastigheder omkring 200 km/t og med broen som base har de et godt ”frit fald” på deres jagt.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-21

Sikkert på den anden side

Vel over på den anden side, blev vi frigjort fra sikkerhedslinen. En lille bus holdt og ventede på os og vi blev kørt tilbage til den anden side, hvor Bridge Walk ligger samt parkeringsplads til udsigtsposter og et besøgscenter.

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-22

bridge_walk_new_river_gorge_west_virginia-23

Bridge Day

En bro af denne størrelse har ikke fået lov at være i fred, forstået sådan, at vovehalse fra nær og fjerne er hoppet ud fra den.

Det har siden åbningen af broen været sat i system, og hvert år afholdes der en Bridge Day, hvor broen lukkes af for biler og der foregår aktiviteter på broen. Hovedattraktionen er alle de som hopper ud fra broen (BASE jumpers). Flere er døde ved disse events, men den fortsætter.
Du kan komme ned fra broen på mange måder på denne dag, men ikke med Bungee Jump som kun var på programmet i to år, inden alt for mange skader lukkede for den mulighed.

Info om Bridge Walk

Turen tager 2-3 timer i alt. Den koster pt. 69 dollars + tax. Det er en god idé at bestille plads på forhånd. Her kan du finde mere info om Bridge Walk.

Annual Pass til nationalparker

Du kan spare penge på adgangen til nationalparkerne ved at købe et annual pass (årskort). Skal du besøge flere nationalparker på din roadtrip, kan udgiften til entre godt løbe op. Skal du rundt på den klassiske roadtrip på vestkysten, inkluderer den ofte 3-4 af de store nationalparker. Det løber op i mere end 100 dollars i entre. Et annual pass koster 80 US dollars (pris i 2024) og giver adgang til mere end nationalparkerne..

Andre roadtrip oplevelser:

SUN Studio i Memphis

Kongen var ikke den eneste legende jeg hang ud med denne dag. I SUN Studio var det The Million Dollar Quartet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada