Times Square og Broadway

Times Square er en ikonisk destination i hjertet af New York, kendt for sine spektakulære lys, skinnende reklamer, teatre og pulserende energi.

28 maj, 2022

Times Square før og nu

Times Square ligger på Broadway og Seventh Avenue og strækker sig fra West 42nd Street til West 47th Street i Midtown Manhattan.

Times Square haft forskellige navne og roller gennem tiden. Oprindeligt kaldt Longacre Square, men blev omdøbt til Times Square i 1904 efter den berømte avis The New York Times, byggede sit hovedkvarter der. Times Square er også blevet kaldt “The Crossroads of the World” og “The Great White Way”.

Siden begyndelsen af 1900-tallet har Times Square været kendt som teaterdistriktet i New York. Det har været hjemsted for mange berømte Broadway-shows og musicals, der har tiltrukket tusindvis af teaterelskere fra hele verden. Området er prydet med ikoniske teatre, såsom Lyric Theatre, New Amsterdam Theatre, og Minskoff Theatre, der har været vært for verdensberømte produktioner som “The Lion King” og “Cats”.

Hvad betyder off-Broadway?

Forskellen mellem Broadway, Off-Broadway og Off-Off-Broadway i New York’s teaterscene er primært baseret på teatrenes størrelse og produktionernes karakter. Teatre med op til 99 pladser anses normalt for Off-Off-Broadway, mens 99-499 pladser ofte betegner Off-Broadway. Teatre med 500 eller flere pladser regnes normalt som Broadway. Denne inddeling er dog ikke absolut, og der er undtagelser og overlapninger. En afgørende faktor er også den kontrakt, produktionen opererer under.

Neon, reklamer og festligheder på Times Square

Det er Broadway-distriktets storslåede neonskilte og reklamer, der har gjort Times Square til et lysende vartegn. Om aftenen lyser området op som et pulserende lysshow, og de blinkende skærme og store reklamer skaber en nærmest magisk atmosfære. Denne unikke og ikoniske visuelle oplevelse har gjort Times Square til et af verdens mest fotograferede steder og et absolut must-see for turister.

Times Square er også vært for mange store begivenheder, herunder nytårsaften-festlighederne, hvor tusindvis af mennesker samles for at tælle ned til midnat og fejre det nye år sammen. Ved midnat tæller Times Square ned til New York Ball Drop. Her sænkes en stor krystalkugle og udløser det nye år. Krystalkuglen kan ses hele året hvis du står det rigtige sted på Times Square.

Oplev Times Square og Broadway

Times Square er gratis at besøge og opleve. Er du i New York nogle dage, kan jeg anbefale at besøge stedet på forskellige tidspunkter af døgnet. De mange reklamer og lysene skinner klarest om aftenen. I stærk kontrast til de mange mennesker på Times Square, er et besøg tidligt om morgenen. Et Times Square næsten uden mennesker og liv, føles uvirkeligt, specielt hvis du har oplevet et proppet Times Square.

En anden oplevelse jeg vil anbefale, er en guidet tour af området. Der er flere tours, men vælg en der fokuserer på både Times Square og på teatrene. Jeg var selv på en tour, hvor guiderne arbejder som skuespillere eller på anden vis er involveret i teaterverdenen. Det giver nogle gode inside historier, og de kan svare mere præcist på specifikke spørgsmål og forestillinger og andet.

Her kan du se mere om den guidede tour jeg tog på Times Square og Broadway.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Watkins Glen State Park

Watkins Glen har dybe, dramatiske kløfter og høje vandfald du kan komme ind bag ved. Et perfekt stop ved Finger Lakes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada