Grand Central Terminal uden Nordic Food Hall

Grand Central Terminal (kaldet Station af mange) er knudepunktet for en masse tog og derfor også et spot til mange andre ting bl.a. shopping og mad.

2. sep, 2015

Subway til Penn Station

Efter Central Park og Roosevelt Island Tramway var det blevet tid til frokost, men havde et enkelt stop inden.

Fra Roosevelt Island Tramway gik vi om på Lex Av. og 53rd st. og tog subway til Penn Station.

B&H Photo i New York

Penn Station er ikke hvad det har været. Den var engang større og mere extravagant end Grand Central Terminal. Desværre blev den revet ned i 1960’erne, da man ikke havde råd til at holde den ved lige.

Stoppet inden frokost var ved B&H. En ikonisk fotobutik på Manhattan, som er kommet med i mange turistbøger pga dens særegne lagerstyring, hvor man kan følge varerne gennem butikken.

I gamle dage (og det er ikke så mange år siden) kørte varerne rundt under loftet i kurve. Nu er de erstattet af kasser på transportbånd, men stadig sjovt at se.

Er du i markedet efter fotoudstyr af nogen art, så er det den bedste butik på Manhattan. De har alt. Og kundeservice og rådgivning er i top.

Det ser du også når du kommer ind. Der er masser af kunder – og ikke kun turister. Det er her de lokale og kendere handler.

Penn Plates og Urban Spaces

Frokosten som var udset, lå lige om hjørnet. På en gavl tæt ved, tronede Pave Francis.

Vi var først stødt på ham i Philly, hvor han også skulle holde tale og prædike. Og i NYC skulle han holde hof i Madison Square Garden.

Madison Square Garden var også hvor vi skulle spise frokost. Ikke inde i selve Madison Square Garden (og havde ikke planlagt at se nogle events derinde mens vi var der) – men tæt ved. på Penn Plaza ligger Penn Plates.

Det er en del af Urban Spaces og er en slags food trucks uden bilerne, hvor du finder et udvalg af artisan mad og drikke.

Det ligger ikke altid her. Urban Spaces flytter rundt og hedder forskelligt rundt om i NYV. Hvis du vil have god, autentisk mad i NYC, så tjek Urban Spaces ud, og se hvor de har pop-up markeder når du er i byen.

Vi endte med nogle super tasty tortilla i de største of tykkeste tortilla wraps jeg nogensinde har set.

Urban Spaces har, siden besøget i 2015, åbnet et madsted i lige ved Grand Central Terminal. Find det og flere af deres steder her: UrbanSpace

Grand Central Terminal

Fra Penn Station tog vi subway til Grand Central Terminal. Den er et must-see-stop på ethvert New York besøg.

Grand Central Terminal er det korrekte navn for stedets bygninger og stedets primære funktion.
Mange kalder stedet for Grand Central Station og det er til dels korrekt, men kun når du omtaler den subway station der også ligger på stedet.
Terminal i Grand Central Terminal kommer af det faktum, at togene termineres her. Når du ankommer i almindelige tog til New York til Grand Central, så kører toget ikke længere op gennem Manhattan og toget termineres – Terminal.

Inde på Grand Central Terminal er der den ikoniske great hall, med lys i stjernetegnene i loftet. Der ligger også en af de lækreste Apple Stores i den store sal.

Hvis du vil prøve en klassisk New York mad oplevelse, så er Pershing Square stedet. Det er en klassisk diner oplevelse midt på Manhattan (under en bro). Den har de ikoniske vinylbåse, men ikke alt det andet kitsch du måske kender fra andre dinere rundt om i USA. Her er det ikke krom og vinyl men træ og lysekroner. Pershing Square har ligget under broen i mange år og er super populær blandt såvel lokale som turister.

Grand Central Terminal har også en Food Court. Den ligger i underetagen og er fyldt med en masse grab-and-go madsteder og fast foodkæder. Der er også enkelte kniv-og-gaffel steder hvor kvaliteten er lidt højere, bl.a. Oyster Bar.

Ingen Nordic Food Hall på Grand Central Terminal

Vanderbilt Hall i Grand Central Terminal stod tom i 2015, men ikke længe.

Det var der Claus Meyer havde planer om at åbne et madsted i februar, 2016. Det blev lidt forsinket, men lykkedes og jeg var forbi i september 2016, så det kommer jeg til i et andet indlæg. Indtil da kan du læse om mit besøg i 2016 her:

Grand Central Terminal og Times Square18. sep, 2016Det var ren landlig idyl jeg lagde bag mig denne dag. Målet var…

Posted by Road Trip i USA on Saturday, October 15, 2016

Claus Meyers planer for Grand Central Terminal var en food court med fokus på nordisk mad samt en restaurant (der kom til at hedde Agern – som jeg også spiste på i 2016).

Grand Central Terminal var ikke det eneste Claus Meyer gav sig i kast med i New York. Han åbnede også et mad-sted (skole/ernæring/sundhed) et i belastet område i New York og han åbnede et bageri i Willamsburg i Queens som jeg også besøgte i 2016 – se indlægget her:

Brooklyn Grange og Meyers Bageri19. sep, 2016Det var mit 5. besøg i New York (se hvad jeg lavede i New York på min…

Posted by Road Trip i USA on Monday, October 24, 2016

Der var mere på programmet denne dag, men bider historien over her. Turen fortsætter næste indlæg med 30 Rock, Times Square og Brooklyn Bridge om aftenen.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Pittsburgh incline railway

Den bedste udsigt til Pittsburgh finder du fra toppen af South Shore, som du nemt kommer op til via de to incline railways.

Gå over grænsen til Canada

Skal du rigtig opleve Niagara Falls skal du krydse grænsen mellem USA og Canada. Immigration til Canada er nemt og høfligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada