Grand Central Terminal uden Nordic Food Hall

Grand Central Terminal (kaldet Station af mange) er knudepunktet for en masse tog og derfor også et spot til mange andre ting bl.a. shopping og mad.

2. sep, 2015

Subway til Penn Station

Efter Central Park og Roosevelt Island Tramway var det blevet tid til frokost, men havde et enkelt stop inden.

Fra Roosevelt Island Tramway gik vi om på Lex Av. og 53rd st. og tog subway til Penn Station.

B&H Photo i New York

Penn Station er ikke hvad det har været. Den var engang større og mere extravagant end Grand Central Terminal. Desværre blev den revet ned i 1960’erne, da man ikke havde råd til at holde den ved lige.

Stoppet inden frokost var ved B&H. En ikonisk fotobutik på Manhattan, som er kommet med i mange turistbøger pga dens særegne lagerstyring, hvor man kan følge varerne gennem butikken.

I gamle dage (og det er ikke så mange år siden) kørte varerne rundt under loftet i kurve. Nu er de erstattet af kasser på transportbånd, men stadig sjovt at se.

Er du i markedet efter fotoudstyr af nogen art, så er det den bedste butik på Manhattan. De har alt. Og kundeservice og rådgivning er i top.

Det ser du også når du kommer ind. Der er masser af kunder – og ikke kun turister. Det er her de lokale og kendere handler.

Penn Plates og Urban Spaces

Frokosten som var udset, lå lige om hjørnet. På en gavl tæt ved, tronede Pave Francis.

Vi var først stødt på ham i Philly, hvor han også skulle holde tale og prædike. Og i NYC skulle han holde hof i Madison Square Garden.

Madison Square Garden var også hvor vi skulle spise frokost. Ikke inde i selve Madison Square Garden (og havde ikke planlagt at se nogle events derinde mens vi var der) – men tæt ved. på Penn Plaza ligger Penn Plates.

Det er en del af Urban Spaces og er en slags food trucks uden bilerne, hvor du finder et udvalg af artisan mad og drikke.

Det ligger ikke altid her. Urban Spaces flytter rundt og hedder forskelligt rundt om i NYV. Hvis du vil have god, autentisk mad i NYC, så tjek Urban Spaces ud, og se hvor de har pop-up markeder når du er i byen.

Vi endte med nogle super tasty tortilla i de største of tykkeste tortilla wraps jeg nogensinde har set.

Urban Spaces har, siden besøget i 2015, åbnet et madsted i lige ved Grand Central Terminal. Find det og flere af deres steder her: UrbanSpace

Grand Central Terminal

Fra Penn Station tog vi subway til Grand Central Terminal. Den er et must-see-stop på ethvert New York besøg.

Grand Central Terminal er det korrekte navn for stedets bygninger og stedets primære funktion.
Mange kalder stedet for Grand Central Station og det er til dels korrekt, men kun når du omtaler den subway station der også ligger på stedet.
Terminal i Grand Central Terminal kommer af det faktum, at togene termineres her. Når du ankommer i almindelige tog til New York til Grand Central, så kører toget ikke længere op gennem Manhattan og toget termineres – Terminal.

Inde på Grand Central Terminal er der den ikoniske great hall, med lys i stjernetegnene i loftet. Der ligger også en af de lækreste Apple Stores i den store sal.

Hvis du vil prøve en klassisk New York mad oplevelse, så er Pershing Square stedet. Det er en klassisk diner oplevelse midt på Manhattan (under en bro). Den har de ikoniske vinylbåse, men ikke alt det andet kitsch du måske kender fra andre dinere rundt om i USA. Her er det ikke krom og vinyl men træ og lysekroner. Pershing Square har ligget under broen i mange år og er super populær blandt såvel lokale som turister.

Grand Central Terminal har også en Food Court. Den ligger i underetagen og er fyldt med en masse grab-and-go madsteder og fast foodkæder. Der er også enkelte kniv-og-gaffel steder hvor kvaliteten er lidt højere, bl.a. Oyster Bar.

Ingen Nordic Food Hall på Grand Central Terminal

Vanderbilt Hall i Grand Central Terminal stod tom i 2015, men ikke længe.

Det var der Claus Meyer havde planer om at åbne et madsted i februar, 2016. Det blev lidt forsinket, men lykkedes og jeg var forbi i september 2016, så det kommer jeg til i et andet indlæg. Indtil da kan du læse om mit besøg i 2016 her:

Grand Central Terminal og Times Square18. sep, 2016Det var ren landlig idyl jeg lagde bag mig denne dag. Målet var…

Posted by Road Trip i USA on Saturday, 15 October 2016

Claus Meyers planer for Grand Central Terminal var en food court med fokus på nordisk mad samt en restaurant (der kom til at hedde Agern – som jeg også spiste på i 2016).

Grand Central Terminal var ikke det eneste Claus Meyer gav sig i kast med i New York. Han åbnede også et mad-sted (skole/ernæring/sundhed) et i belastet område i New York og han åbnede et bageri i Willamsburg i Queens som jeg også besøgte i 2016 – se indlægget her:

Brooklyn Grange og Meyers Bageri19. sep, 2016Det var mit 5. besøg i New York (se hvad jeg lavede i New York på min…

Posted by Road Trip i USA on Monday, 24 October 2016

Der var mere på programmet denne dag, men bider historien over her. Turen fortsætter næste indlæg med 30 Rock, Times Square og Brooklyn Bridge om aftenen.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og kan bidrage til at hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på at du benytter de links jeg har til billeje: Rentalcars.com, Auto Europe og CarTrawler og overnatning Hotels.com, Booking.com mm. på hjemmesiden. mm. på hjemmesiden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling før din roadtrip og undervejs.

Tags: , , ,

About the Author

Jeg er ekspert i rejser til USA & Canada. Jeg har kørt titusindvis af miles i udlejningsbiler i USA & Canada. Overnattet i 48 forskellige stater i USA (målet er alle 50) og 5 provinser i Canada og set de helt store og helt små seværdigheder. Holdt 4th of July i Chicago, Nytår i New York , Austin, TX og Key West. Været til verdens største musik festival i Milwaukee og kørt Route 66 fra Chicago til LA. Kørt sportsvogn fra Miami til Key West, fløjet varmluftballon i Rocky Mountains, været til Speedweek i Bonneville og prøvet cowboy action shooting i Texas. Min første tur til USA var i 1999. Siden 2003 har jeg været der mindst en gang om året. Her på siden deler jeg ud af min erfaring og mine oplevelser fra USA. Der er også er en samling praktiske råd som alle bygger på egen eller andres erfaringer med rejse i USA. God fornøjelse. Se mere om hvem jeg er.

Vigtigt!

Inden du stiller et spørgsmål om din planlægning, flybillet, billeje, roadtriprute, overnatning mm., så læs disse sider grundigt igennem først.

Planlægning

Turen går til USA
Huskeliste til din roadtrip
ESTA - undgå at blive snydt
Flybilletten til USA
Data og taletidskort på mobil

Rejsegarantifonden

Se dit sikkerhedsnet hos Rejsegarantifonden

Billeje

Billeje i USA
Billeje i Californien.
Billeje i San Francisco.
Billeje i Los Angeles.
Billeje i New York.
Billeje i Chicago.
Billeje i Florida.
Billeje i Miami.
Billeje i Denver.
Billeje til krydstogt i Florida.
Lej en cabriolet i USA
Aldersgrænse ved billeje i USA
Ekstra Chauffør ved billeje i USA
Forsikring og fee på billeje
Envejsgebyr på billeje i USA
Bagageplads i lejebiler
GPS

Ruten til din roadtrip

Køreturen i USA
Din roadtrip tager længere tid end du regner med
Hjælp til ruter i USA
Den klassiske roadtrip på vestkysten
Route 66

Overnatning

Info om overnatning i USA
Hvad koster en overnatning i USA?
Billig overnatning i New York
Billig Overnatning i Los Angeles
Billig overnatning i Miami
Billig overnatning i San Francisco
Billig overnatning i Las Vegas
Billig overnatning i Chicago

Hvad koster en roadtrip i USA

Hvad er budgettet for en roadtrip i USA?
Se prisen på min roadtrip i 2013

Læs også de tidligere spørgsmål og svar. Jeg ved der er en del, men det kan i mange tilfælde svare på dit spørgsmål og spare dig for ventetid på et svar fra mig eller andre.

Bemærk!

Hvis dit spørgsmål omhandler en rejse lidt ude i fremtiden, så vil spørgsmålet ikke blive besvaret med det samme. Der kan godt gå dage eller uger inden du får svar.

Post a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X

Jeg er vild med at hjælpe!

Når du spørger, så svarer jeg, men glem ikke al den information du allerede kan finde her på siden. Har du ikke allerede søgt efter svar på dit spørgsmål, så prøv. Det kan være du slipper for at vente på mit svar.

Vent venligst ....

Top