Battery Park i New York

Battery Park er mere end hvor du tager færgen til Staten Island eller turbåden til Frihedsgudinden og Ellis Island.

28 maj, 2022

Den gamle fæstning på Manhattan

Battery Park er en offentlig park beliggende i den sydvestlige del af Manhattan i New York City. Parken er en populær destination for både lokale og turister. De tiltrækkes af naturen, historie og fantastisk udsigt over vandet til Frihedsgudinden.

Parkens navn (Battery) stammer fra de gamle dage, hvor området var hjemsted for kanoner og militære befæstninger for at forsvare byen mod fjendtlige angreb. I dag er det et fredeligt tilflugtssted, hvor besøgende kan gå ture på de brede stier, slappe af på græsplænerne eller nyde en picnic med udsigt over vandet.

Staten Island Ferry i Battery Park

En af de største attraktioner i Battery Park er Staten Island Ferry. Det er en passagerfærge der afgår regelmæssigt til Staten Island. Staten Island Ferry er en populær og gratis transportmulighed for både besøgende og lokale, der ønsker at opleve New York Harbor fra vandet og nyde den fantastiske udsigt over Lower Manhattan, Frihedsgudinden og Ellis Island undervejs.

Færgeturen til Staten Island giver også besøgende en enestående mulighed for at se Frihedsgudinden tættere på. Mens færgen sejler forbi Lady Liberty, får man et mindeværdigt øjeblik til at tage billeder og beundre denne ikoniske amerikanske symbol. Du kan også bedre se Ellis Island fra færgen end fra Battery Park.

Mindesmærker i Battery Park

Battery Park også hjemsted for en række monumenter og mindesmærker, der fejrer amerikansk historie.

East Coast Memorial er et betydningsfuldt mindesmærke beliggende i Battery Park i New York City. Denne mindeplads er dedikeret til at ære de amerikanske soldater, sømænd og handelsmænd, der mistede livet i Atlanterhavet under Anden Verdenskrig.

Mindesmærket blev indviet i 1963 og er udformet som et stort granitmonument, hvor de navne på de omkring 4.600 soldater, der omkom i Atlanterhavet under krigen, er indgraveret.

En anden attraktion i Battery Park er Castle Clinton, en historisk fæstning, der blev bygget i begyndelsen af 1800-tallet. Det har fungeret som immigrationscenter og underholdningssted og tjener nu som en informationskiosk for besøgende i parken.

Besøg Frihedsgudinden og Ellis Island

Battery Park er også hvor du kan komme med båden ud til Frihedsgudinden (Liberty Island) og Ellis Island, som i dag er museum for de 12 millioner der immigrerede gennem New York City fra 1892 til 1954.
Frihedsgudinden kan du opleve på tre forskellige måder. Adgang til Liberty Island og Statur of Liberty Museum er inkluderet i billetten. Derudover kan du tilkøbe en billet der giver adgang til soklen under Frihedsgudinden. Eller en billet der giver adgang til kronen på hovedet af Statue of Liberty.
På Ellis Island skal du afsætte en del tid til museet – og endnu længere tid hvis du vil dykke ned i din families historie i USA. Har du familie der udvandrede via New York i nævnte periode, er det muligt at søge i arkiverne på Ellis Island og finde information om din families ankomst og immigrations proces.

Her kan du se mere om turen ud til Frihedsgudinden og købe billetter.

Oplevelser i New York City

Jeg besøgte New York første gang i 1999. Siden, har jeg besøgt byen flere gange og har jeg været forbi de klassiske, samt de knap så klassiske oplevelser i byen. Mange af mine oplevelser ligger før jeg rigtig skrev om mine oplevelser i USA, men har efterhånden skrevet om en del af de ting mange tager til New York for at opleve.

Billige overnatninger i New York

New York City er ikke den billigste by at overnatte i, men det er muligt at finde overnatninger til fornuftige priser. Da offentlig transport i New York er god, er det mindre vigtigt hvor du bor på Manhattan (hvis du vil have den oplevelse med) eller om du vælger at bo i ex. Brooklyn eller endda New Jersey.
Her kan du læse mere om overnatninger i New York, se priseksempler på de forskellige områder rundt om på Manhattan og andre steder.

Subway i New York

Det er nemt at komme rund i New York med subway. Selvom mange kommer for at opleve byens puls til fods, så kan en tur med subway være en fornuftig måde at komme hurtigere rundt. Det er rigtig nemt at tage subway og endnu nemmere hvis du benytter trådløs betaling. Læs alt om hvordan via linket.

Hjælp med at hjælpe andre

Dit bidrag er værdsat og du kan hjælpe andre ved at give lidt igen. Jeg vil sætte stor pris på du benytter de links jeg har til billeje og overnatning her på siden. Ikke kun i din research, men også når du skal lave din endelige bestilling.
Billeje: Rentalcars.com | Auto Europe | CarTrawler
Overnatning: Hotels.com | Booking.com

Andre roadtrip oplevelser:

Annapolis i Maryland på Labor Day

Annapolis er historisk idyl som kun blev understreget endnu mere denne Labor Day Weekend, hvor der bl.a var en lille parade gennem byen. En super oplevelse at få med hjem fra en roadtrip.

La Brea Tar Pits Museum

La Brea Tar Pits er et af verdens mest berømte fossile lokaliteter. Stedet er kendt for sine tjærepøle, som har bevaret tusindvis af fossiler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada