Annapolis i Maryland på Labor Day

Annapolis er historisk idyl som kun blev understreget endnu mere denne Labor Day Weekend, hvor der bl.a var en lille parade gennem byen. En super oplevelse at få med hjem fra en roadtrip.

6. sep, 2015

Historiske Annapolis

Byen Annapolis ligger kun en kort tur fra Washington DC, men føles som en rejse langt væk (og langt tilbage i tiden), i kraft af kontrasten.

Hvis det ikke havde været for besøget i Georgetown tidligere, ville kontrasten have været endnu større.

Labor Day boder og parade

Dette besøg var i løbet af Labor Day weekenden, så du skal nok ikke forvente helt de samme oplevelser.

Det bør dog ikke afholde dig fra at stoppe forbi på din roadtrip. Annapolis er et stop og en overnatning værd.

I kraft af Labor Day weekenden var der ekstra mange mennesker i byen og dele af downtown var lukket for trafik og lavet om til markedspladser.

Labor Day betyder også parade flere steder og en mindre en dukkede også op i Annapolis.

Altid spændende at ramme en mindre by på en dag med sommerfest eller en helligdag og opleve disse traditioner, som mange ellers kun ser på film og TV.

Den amerikanske stil

Annapolis er fra 1649 og det historiske ses tydeligt i byens arkitektur. Der er flere ligheder med byer som Charleston og Savannah og rundt om i byen finder du en masse huse af ældre dato der er restaureret og huse med tilpas klassisk patina, som du kun finder dem i USA.

Havnerundfart i Annapolis

Uden at kende så meget til Annapolis på forhånd, var der kun en havnerundfart på programmet.

Havde ikke taget højde for de mange mennesker, men lykkedes at komme med en ud til Thomas Point Shoal Lighthouse.

Et lidt anderledes fyrtårn, der for længst er blevet et historic landmark og kendetegn for byen Annapolis.
Fyrtårnet er stadig i brug, men som så meget andet historisk i USA, var det tæt på at blive revet ned og erstattet af noget moderne. Private donorer sørgede dog for at holde det kørende og vedligeholder bygningen i dag. Det tekniske står US Coast Guard for. Fyrtårnet er muligt at besøge tre måneder om året.

Ind og ud af havnen blev der også kigget langt efter nogle af de store både der havde fundet vej til Annapolis til en forlænget Labor Day Weekend.

En ikke helt så lille yacht ved navn Checkmate havde fundet sig godt til rette og med lidt zoom kunne vi se de to parkerede jetski inde i ”garagen”.

Maryland Crab i Annapolis

Dagens middag blev indtaget på Pussers Caribbean Grill. Jeg var blevet anbefalet at prøve deres Crab Dip, og kan kun anbefale det hvis du kommer forbi. Suverænt.

Og da det var Maryland, som er kendt for deres Maryland Crabs, så blev det til crab cakes til hovedret.

Labor Day Weekend Shopping

Udover byfester rundt om i landet, så er Labor Day i dag kendt for en anden stor, landsdækkende ting, nemlig shopping. Labor Day Weekend Sale er et stort tilløbsstykke og alle shops, malls og outlets har udsalg denne weekend (hvis ikke uge).

Jeg har hørt om folk der specifikt rejser til USA omkring denne weekend for at få glæde af tilbuddene.

Hvis din roadtrip går forbi Annapolis, så er der en anden grund til at undersøge shopping på forhånd. Maryland er tæt på staten Delware. I Delaware er der ikke nogen sales tax, så du kan spare en del ved at planlægge din shopping i Delaware i stedet.

Her finder du alt du har brug for at vide om shopping på din roadtrip, inkl. sales tax og beløbsgrænser.

Andre roadtrip oplevelser:

Dewey Beach og Delaware

Turen fra Annapolis til Dewey Beach i Delaware bød på filmstjerne, lækre burgere, billig shopping og tøjvask. Min 48. stat blev fejret i vandkanten med en kold øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Billeje i USA & Canada